Januari 6, 2019

Epiphany

Yesaya 60: 1- 6

60:1 Ngadega kanggo murup, He Yerusalem,! Kanggo cahya wis teka, lan kamulyaning Gusti wis wungu liwat sampeyan.
60:2 Lah, pepeteng bakal nutupi bumi, lan pepeteng nglukis bakal nutupi bangsa. Banjur Gusti bakal munggah ndhuwur, lan kamulyan kang bakal katon ing sampeyan.
60:3 Lan bangsa-bangsa bakal lumaku ing cahya, lan raja-raja bakal lumaku dening kaluhuraning Rising Panjenengan.
60:4 Angkat mata kabeh sak lan ndeleng! Kabeh iki wis padha bebarengan; padha teka sadurunge. anak-anakira lanang bakal teka saka adoh, lan wadon bakal tangi saka sisih.
60:5 Banjur sampeyan bakal weruh, lan sampeyan bakal kebanjiran, lan atimu bakal kaget lan ditambahi. Nalika akeh segara bakal wis diowahi kanggo sampeyan, kekuatan saka bangsa bakal pendekatan sampeyan.
60:6 A akeh unta bakal inundate sampeyan: ing dromedaries saka Midian lan Efa. Kabeh sing saka Seba bakal teka, mbeta emas lan menyan, lan ngumumake puji marang Gusti.

Efesus 3: 2- 3, 5- 6

3:2 saiki mesthi, sampeyan wis krungu saka dispensation saka sih-rahmaté Gusti Allah, kang wis kaparingaké marang Aku ana ing antaramu:
3:3 sing, kanthi wahyu, misteri iki digawe dikenal kanggo kula, kaya aku wis ditulis ing ndhuwur sawetara tembung.
3:5 Ing generasi liyane, iki dingerteni kanggo anak-anake manungsa, malah kang wis saiki wis dicethakaké kanggo rasul kang suci lan para nabi ing Roh,
3:6 supaya bangsa-bangsa liya bakal-pewarise co, lan awak sing padha, lan partners bebarengan, prasetya kang ana ing Kristus Yésus, liwat Injil.

Matius 2: 1- 12

2:1 Lan supaya, Gusti Yésus wis lair ing Betlehem Yehuda, ing dina ratu Hérodès, lah, Magi saka wétan tekan ing Yerusalem,
2:2 matur: "Sing endi sing lair ratuné wong Ju? Kanggo kita sampun ngeton bintang Idane ing sisih wétan, lan kita wis sujud marang Panjenengané. "
2:3 Saiki uga ratu Hérodès, pangrungu iki, iki Kagodha, lan Yérusalèm kabèh.
2:4 Lan kumpul bebarengan kabeh pemimpin saka para imam, lan para ahli Torèt, kang arahan karo wong-wong mau menyang ngendi Kristus kuwi bakal miyos.
2:5 Lan padha matur: "Wonten ing Bètlehèm, nang bawah Yudéa. Kanggo supaya wis ditulis karo nabi:
2:6 'Sampeyan, Bethlehem, tanah Yehuda, dening ora liya ing antarane taler Yéhuda. Amarga saka bakal lunga panguwasa sing bakal nuntun umatku Israèl. ' "
2:7 Sang Prabu Herodhes banjur, quietly nelpon Magi, gentur sinau saka wong-wong mau wektu nalika lintang muncul kanggo wong.
2:8 Lan ngirim mau menyang Betlehem, ngandika: "Go lan gentur takon bab bocah. Lan nalika sampeyan nemu wong, laporan maneh, aku sing, banget, bisa teka lan puji wong. "
2:9 Lan nalika padha krungu Prabu, padha lunga. Lah, lintang sing wis padha dideleng ana ing wetan tindak sadurunge wong-wong mau, malah nganti, sampun, mandheg ndhuwur padunungane iki.
2:10 Banjur, ningali lintang, padha gladdened dening bungah banget.
2:11 Lan ngetik ngarep, padha ketemu bocah karo ibuné Mary. Lan supaya, Mudhun sujud, padha adored wong. Lan mbukak ngurmati, padha ana wong peparingé: emas, menyan, lan mur.
2:12 Tampi respon ing turu sing aja bali sowan ing ngarsané Hérodès, padha bali kanthi cara liya kanggo wilayah dhewe.