Januari 7, 2019

Reading

Layang Kaping Saint John 3: 22-4:6

3:22 lan punapa kemawon ingkang kita bakal njaluk wong, kita bakal nampa saka wong. Kanggo kita netepi ing pepakone, lan aku bab sembarang sing wis nyenengke ing ngarsane.
3:23 Lan pepakoné iya: sing kita kudu pracaya ing jeneng Putran Idane, Yesus Kristus, lan tresna-tinresnan, kaya kang wus dadi dhawuhe us.
3:24 Lan wong-wong sing netepi ing pepakone ana ing wong, lan uga wong Farisi. Lan kita ngerti kang dadi tetep ana ing kita iki: dening Roh, kang wis diwenehi kanggo kita.
4:1 Paling kinasih, aja ngandel saben roh, nanging nyoba roh kanggo ndeleng yen lagi Allah. Kanggo akèh nabi palsu wis musna metu menyang donya.
4:2 Roh Allah uga dikenal ing cara iki. Saben roh kang ngakoni menawa Yésus Kristus wis teka ing daging iku Gusti Allah;
4:3 lan saben roh kang wuri Yesus ora saka Gusti Allah. Lan siji iki Antikristus, kang wis kokrungu wis teka, lan malah saiki iku ing donya.
4:4 anak Little, sing saka Gusti Allah, lan supaya sampeyan wis ngalahake wong. Kang ana ing kowé iku ngungkuli wong iku sing ing donya.
4:5 Padha saka donya. Mulane, padha ngomongake babagan donya, lan donya ngrungokake wong.
4:6 Kita saka ing Allah. Sapa wanuh marang Gusti Allah, ngrungokké awaké. Sing sapa ora saka Gusti Allah, ora ngrungokake us. Ing cara iki, kita ngerti Roh Kayekten saka rohing panasaran.

Injil

Injil Suci Miturut Matius 4: 12-17, 23-25

4:12 Gusti Yésus wis krungu nèk Yohanes dipun pasrahaken, Dèkné terus lunga nang bawah Galiléa.
4:13 Lan ninggalake konco kota Nasaret, kang banjur lan urip ing kutha Kapernaum, cedhak segara, ing wates Zebulon lan Naftali,
4:14 supaya klakon sing ngandika liwat nabi Yésaya:
4:15 "Tanah Zébulon lan tanah Naftali, cara saka segara ing sabrange bengawan Yarden, Galiléa saka bangsa-bangsa liya:
4:16 A wong sing padha lungguh ing pepeteng wis weruh pepadhang gedhé. Lan marang wong-wong lungguh ing wilayah palimenganing pati, lampu wis wungu. "
4:17 Saka wektu sing, Gusti Yesus mapidarta:, lan ngomong: "Padha mratobata,. Kanggo Kratoning Swarga wis digambar cedhak. "
4:23 Ida Hyang Yesus kesah ing satanah Galiléa, memulang ana ing papan-papan pangibadahé, lan martakaké Injil Kratoning, lan marasake awakmu saben penyakit lan saben lara antarane wong.
4:24 Lan lapuran saka wong banjur padha metu arep kabeh Suriah, lan padha nggawa sakèhé wong kang wis Maladies, sing padha ing nangkep saka macem-macem lelara lan torments, lan wong-wong sing padha ing ditahan dhemit, lan gerah mental, lan wong lumpuh. Lan banjur padha kawarasake.
4:25 Banjur akeh banget wong mèlu Gusti Yésus sangka Galiléa, lan saka sepuluh Kutha, lan saka ing Yerusalem, lan saka ing tanah Yudea, lan saka ing sabrange bengawan Yarden.