Januari 8, 2019

Layang Kaping Saint John 4: 7-10

4:7 Paling kinasih, supaya kita padha tresna-tinresnan. Kanggo katresnan iku asalé saka Allah. Lan saben wong kang tresna iku lairé saka Allah lan wanuh marang Gusti Allah.
4:8 Sapa sing ora tresna, ora ngerti Gusti Allah. Kanggo Gusti Allah iku katresnan.
4:9 Ing sihe Gusti Allah iki kawiyak kanggo kita ing cara iki: Allah wis ngutus Kang Putra ontang-anting ngrawuhi jagad iku ora, supaya kita padha urip marga déning Panjenengané.
4:10 Ing iki katresnan: ora kaya kita wis tresna marang Gusti Allah, nanging kang pisanan tresna kita, lan wong ngutus Kang Putra minangka propitiation kanggo dosa-dosa kita.

Injil Suci Miturut Mark 6: 34-44

6:34 Lan Gusti Yesus, arep metu, weruh akeh banget. Panjenengané banjur tega ing wong, amarga padha kaya wedhus kang tanpa pangon, lan Panjenengané wiwit memulang bab prakara akeh kalawan.
6:35 Lan nalika akeh jam wis saiki liwati, murid-muridé wis tyedek karo wong, matur: "Iki papan kang sepi, lan jam saiki pungkasan.
6:36 Dikongkon lunga, supaya dening arep metu kutha toko, padha bisa tuku pranata kanggo awake dhewe mangan. "
6:37 Lan respon, Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau, "Menehi wong mangan dhewe." Unjuke wong, "Ayo kita metu lan tuku roti kanggo rong atus dinar, lan banjur kita bakal menehi wong mangan. "
6:38 Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau: "Roti pira kowe duwe? Coba. "Bareng wus padha ketemu metu, padha ngandika, "Lima, lan ulam kalih. "
6:39 Lan diweling mangkene kanggo nggawe wong kabeh njagong gegrombolan ana ing pasuketan.
6:40 Lan banjur padha linggih bagean dening atusan lan nyeket.
6:41 Tampi roti lima lan iwak loro, tumenga ing langit, diberkahi banjur dicuwil-cuwil,, lan kang kaparingake marang para sakabat supaya diratakake marang wong-wong mau. Lan iwak loro kang didum wong kabeh.
6:42 Lan kabeh padha mangan nganti wareg.
6:43 Lan padha nggawa bebarengan seko: rolas ténggok pecahan lan iwak.
6:44 Saiki sing mangan padha wong lanang limang ewu.