Januari 9, 2019

First John 4: 11- 18

4:11 Paling kinasih, yen Gusti Allah wis tresna kita, kita uga kudu padha tresna-tinresnan.
4:12 Ora ana siji waé sing tau weruh Gusti Allah. Nanging yen kita padha tresna-tinresnan, Gusti Allah tetep ana ing kita, lan sihe iku sampurna ana ing kita.
4:13 Ing cara iki, kita ngerti sing kita ana ing wong, lan Panjenengané ana ing kita: amarga wus diparingake marang kita saka Roh kang.
4:14 Lan aku wus padha, lan Aku ngomongké, Sang Rama wis ngutus Kang Putra dadi Juru Slameté jagad.
4:15 Sapa wis diakui yen Gusti Yesus iku Putraning Allah, Gusti Allah tetep ana ing wong iku, lan iku ana ing Allah.
4:16 Lan kita wis dikenal lan pracaya ing katresnan Gusti Allah wis kita. Allah iku katresnan. Lan kang lulus ing katresnan, lulus ing Allah, lan Allah ana ing wong.
4:17 Ing cara iki, ing sihe Gusti Allah wis sampurna karo kita, supaya kita bisa duwe kapercayan ing dina pangadilan. Kanggo kaya iku, supaya uga kita, ing donya iki.
4:18 Wedi ora ing katresnan. Tinimbang, katresnan kang sampurna nundhung wedi, kanggo wedi pertains kanggo paukuman. Lan sapa wedi iku ora sampurna ing katresnan.

Tandha 6: 45- 52

6:45 Lan tanpa wektu tundha kang sanget murid menek menyang prau, supaya padha bisa ndhisiki wong tengen segara Bètsaida, nalika nglilani wong.
6:46 Bareng wis mecat wong, Gusti Yesus tindak menyang ing gunung ndedonga.
6:47 Lan nalika pungkasan, prau ana ing tengahé segara, lan Panjenengané piyambakan ana ing dharatan.
6:48 Lan weruh wong loro mau berjuang kanggo saben, (kanggo anginé nampek wong,) lan kira-kira jam telu bengi, kang teka mau, mlaku-mlaku ana ing sagara. Lan kang dimaksudaké kanggo liwat wong-wong mau.
6:49 Nanging nalika padha weruh Panjenengané tindak ana ing sagara, padha ngira iku apparition, lan banjur padha mbengok.
6:50 Kanggo kabeh padha weruh, lan padha banget Kagodha. Lan langsung kang ngandika karo wong-wong mau, lan Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau: "Ati kuatake ing iman. Iku Aku. Aja wedi."
6:51 Lan wong menek menyang prau karo wong-wong mau, lan angine tumuli mendha. Lan padha dadi malah liyane nggumun ing awake dhewe.
6:52 Amarga padha ora ngerti bab roti. Kanggo atiné wis ngandika.