Januari 10, 2019

Layang Kaping Saint John 4: 19-5:4

4:19 Mulane, supaya kita tresna marang Gusti Allah, kanggo Gusti Allah pisanan tresna kita.
4:20 Yen ana wong kang kandha yen kang tresna marang Gusti Allah, nanging sengit marang seduluré, banjur iku wong goroh. Kang ora nresnani saduluré, kang ora weruh, ing cara apa bisa tresna marang Gusti Allah, kang ora weruh?
4:21 Lan iki kang dadi angger-angger sing duwe saka Gusti Allah, sing sapa tresna marang Gusti Allah kudu uga kudu nresnani saduluré.
5:1 Saben wong sing pretyaya nèk Gusti Yésus kuwi Kristus, lairé saka ing Allah. Lan saben wong kang tresna marang Gusti Allah, sing menehi lair sing, uga tresna marang sing wis dadi anaké Gusti Allah.
5:2 Ing cara iki, kita ngerti sing kita tresna sing lair saka Allah: nalika kita tresna marang Gusti Allah lan nglakoni angger-anggeré Gusti.
5:3 Kanggo iki ing sihe Gusti Allah: yen kita padha netepi ing pepakone. Lan angger-anggeré Gusti ora abot.
5:4 Kanggo kabeh sing wis dadi anaké Gusti Allah mantep donya. Lan iki kamenangan sing mantep donya: iman kita.

Lukas 4: 14- 22

4:14 Yésus banjur kondur, ing panguwasaning Roh, menyang Galiléa. Lan fame kang nyebar ing saindhenging kabeh wilayah.
4:15 Panjenengané banjur paring piwulang ana ing papan pangibadah sing, lan piyambakipun agung dening wong.
4:16 Gusti Yésus terus Nasarèt, nang kono, wis wungu. Lan mlebu nang sinaguk, miturut adat kang, ing dina Sabat. Banjur ngadeg nganti maca.
4:17 Lan kitab Nabi Yesaya dipunpasrahaken kanggo wong. Lan minangka wong unrolled buku, ketemu panggonan ing ngendi iku ditulis:
4:18 "Rohe Gusti ana ing Aku; amarga iki, Panjenengané wis njebadi Aku. Panjenengané wis ngutus Aku kanggo evangelize miskin, waras contrite jantung,
4:19 martakaké pangaksumo tawanan lan pandelenge wong wuta, dipedhot bejat menyang pangapunten, martakaké yèn taun-rahmaté Gusti lan dina bebenduning Allah. "
4:20 Bareng wis mbalek munggah buku, kang bali marang kang kawogan, lan banjur lenggah. Lan mripate wong-wong ing papan pangibadah padha mandeng wong.
4:21 Banjur wiwit ngandika marang sakabat, "Ing dina iki, Kitab iki wis kelakon. "
4:22 Lan wong kang padha ngaturake paseksen marang. Lan padha kepingin weruh ing tembung saka sih-rahmat sing nglajengake saka tutuk. Lan padha ngandika, "Apa iki dudu anake Yusuf?"