Januari 12, 2018

Layang Kaping St. John 5: 14-21

5:14 Lan iki kang dadi kapercayan kang kita kudu menyang Allah: sing ana prakara apa kang bakal kita nyuwun, condhong karo karsané, kang ngrungokké.
5:15 Lan kita ngerti kang ngrungokké, ana prakara apa kita nyuwun; supaya kita ngerti sing kita bisa diwenehi bab sing kita nyuwun wong.
5:16 Sapa sing nyadari karo seduluré wis dosa, karo dosa sing ora marang pati, supaya wong ndedonga, lan urip bakal diwenehi kanggo wong sing wis nglakoni dosa ora marang pati. Ana dosa kang marang pati. Aku ora ngandika sing sapa kudu takon atas dosa sing.
5:17 Kabeh sing ala iku dosa. Nanging ana dosa marang pati.
5:18 We ngerti sing saben wong kang kalairake saka Gusti Allah ora dosa. Tinimbang, rebirth ing Allah ngreksa wong, lan ala ora bisa ndemek Panjenengane.
5:19 We ngerti sing kita saka ing Allah, lan sing kabeh donya ditetepake ing duraka.
5:20 Lan kita ngerti, yèn Putraning Allah wis rawuh, lan sing wis diwenehi kita pangerten, supaya kita bisa ngerti marang Gusti Allah, lan supaya kita bisa tetep ing Putraning kang bener. Iki Allah bener, lan iki urip langgeng.
5:21 anak Little, supaya dhewe saka ibadah palsu. Amin.

John 3: 22-30

3:22 Sakwisé kuwi, Gusti Yésus lan murid-muridé terus menyang tanah Yudéa. Lan piyambakipun urip ana karo wong-wong mau lan mbaptis.

3:23 Saiki Yohanes mbaptis, ing Ainon, sacedhake Salim, amarga ana akeh banyu ing panggonan sing. Lan padha tekan lan kabaptis.

3:24 Kanggo John durung kalebokake ing pakunjaran.

3:25 Banjur regejegan dumadi antarané para sakabaté Yohanes lan wong-wong Yahudi, bab wisuh sutyi.

3:26 Banjur padha pindhah menyang Yohanes ngomong marang: "Guru, siji sing mbok Yordan, bab kang sampeyan ana paseksi: lah, punika inggih mbaptis lan everyone wis arep wong. "

3:27 John nanggapi lan ngandika: "Wong ora bisa nampa apa-apa, kajaba yen wis kaparingan saka ing swarga.

3:28 Kowe dhewe nekseni kanggo kula aku ngandika, 'Aku iki dudu Sang Kristus,'Nanging aku wis dikirim sadurunge wong.

3:29 Kang ngemu putri iku ngresiki. Nanging mitrane ngresiki, sing stands lan ngrungokake Panjenengane, bungah bungah ing swara saka ngresiki. Lan supaya, iki, kabungahanku, wis kawujud.

3:30 Dheweke kudu nambah, nalika aku kudu ngurangi.