Januari 13, 2018

Yesaya 42: 1- 4, 6- 7

42:1 Lah abdiningSun, Aku bakal njejegaké wong, milih sandi, karo wong nyawa kawula uga-pleased. Aku wis ngutus Roh marang wong. Panjenengane bakal kurban paukuman kanggo bangsa.
42:2 Panjenengane bakal ora sesambat, lan ora bakal nuduhake kasih kanggo sapa; ora bakal swara kang dirungokake luar negeri.
42:3 The bruised glagah kang ora break, lan smoldering ing Wick kang ora Pengarang. Panjenengane bakal mimpin kasebut dipasrahké marang bebener.
42:4 Dheweke ora bakal sedhih utawa trenyuh, nganti netepake pangadilan ing bumi. Lan pulo bakal nunggu hukum kang.
42:6 Aku, Gusti, wis disebut ing kaadilan, lan aku wis dijupuk tangan lan wadi sampeyan. Lan aku wis presented sampeyan prajanjian saka wong, minangka cahya kanggo bangsa-bangsa liya,
42:7 supaya sampeyan bisa mbukak mripate wong wuta, lan mimpin metu tahanan saka kurungan lan sing lungguh ing pepeteng ana ing Pedalemané incarceration.

Rasul 10: 34- 38

10:34 Banjur, Peter, mbukak tutuk, ngandika: "Aku wis rampung ing bebener sing Gusti Allah ora sanes pribadi.
10:35 Nanging ing saben bangsa, sapa ngabekti marang lan dianggo kaadilan ditrima kanggo wong.
10:36 Gusti Allah ngutus Word kanggo wong Israel, ngumumake ing perdamaian lumantar Gusti Yesus Kristus, kanggo iku Gusti kabeh.
10:37 Sampeyan ngerti sing Sabda wis digawe dikenal ing satanah Yudéa. Kanggo awal saka Galiléa, sawise baptis kang John martakaké,
10:38 Gusti Yesus saka ing Nasaret, Gusti Allah njebadi karo Roh Suci saha daya-pangwaos, kesah sak mengkono apik lan marasake awakmu kabeh sing katindhes dening setan. Kanggo Gusti Allah nunggil karo wong.

Lukas 3: 15- 16, 21- 22

3:15 Saiki kabeh padha mikir bab Yohanes ing atiné, lan wong-wong padha ngira sing mbok menawa kang bisa dadi Kristus.
3:16 John nanggapi dening ngandika everyone: "Pancen, Aku mbaptis kowé karo banyu. Nanging ana bakal teka siji kuwat saka kula, ing laces kang shoes, aku ora pantes kanggo loosen. Dèkné bakal mbaptis kowé karo Roh Sutyi!, lan karo geni.
3:21 Saiki iku kedaden sing, when all the people were being baptized, Jesus was baptized; and as he was praying, heaven was opened.
3:22 And the Holy Spirit, in a corporal appearance like a dove, descended upon him. And a voice came from heaven: "Sira iku Putraningsun kang kinasih. In you, I am well pleased.”