Januari 14, 2018

Reading

Layang Ibrani 1: 1-6

1:1 Ing akeh panggonan lan akeh cara, Duke nguni, Gusti Allah ngandika marang para leluhur kita liwat nabi;
1:2 pamungkas, ing dina iki, kang wus kadhawuhake marang kita lumantar Sang Putra, kang dados ahli-waris iku kabeh, lan liwat kang digawe donya.
1:3 Lan wiwit Putra iku padhang kamulyan, lan tokoh saka inti kang, lan mbeta kabeh iku dening Sabda kabecikan kang, mangkono accomplishing a purging dosa, kang lenggah ing satengené Mahaagung ana ing dhuwur.
1:4 Kadung wis digawe supaya luwih apik saka Angels, sampun dipun warisaken jeneng dadi luwih luwih saka duweke dhewe.
1:5 Kanggo sing saka Angels wis tau ngandika: "Kowé Anakku; dina iki aku wis jumeneng Ramanira sampeyan?"Utawa maneh: "Aku bakal dadi Rama marang, lan Panjenengané bakal dadi Putra kanggo kula?"
1:6 Lan maneh, nalika piyambakipun ndadekke Putra ontang-anting ngrawuhi jagad iku ora, ngandika: "Lan supaya kabeh Angels Allah Sungkem wong."

Injil

Injil Suci Miturut Mark 1: 14-20

1:14 Banjur, Sawisé Yohanes dipasrahké, Gusti Yesus tindak menyang ing tanah Galilea, martakaké Injil Kratoning Allah,
1:15 lan matur: "Kanggo wektu wis kawujud lan Kratoning Allah wis digambar near. Mratobat lan pracaya marang Injil. "
1:16 And passing by the shore of the Sea of Galilee, he saw Simon and his brother Andrew, casting nets into the sea, padha nelayan.
1:17 Gusti Yésus terus ngomong marang wong-wong, “Come after me, lan Aku bakal ndadèkaké kowé tukang golèk wong. "
1:18 And at once abandoning their nets, padha ndhèrèkaké Panjenengané.
1:19 And continuing on a little ways from there, he saw James of Zebedee and his brother John, and they were mending their nets in a boat.
1:20 And immediately he called them. And leaving behind their father Zebedee in the boat with his hired hands, padha ndhèrèkaké Panjenengané.