September 11, 2019

Reading

Kolose 3: 1- 11

3:1Mulane, yen sampeyan wis wungu bebarengan karo Sang Kristus, ngupaya iku sing ndhuwur, ana ngendi Sang Kristus wis di lungguhi ing tangan tengen Gusti Allah.
3:2Coba iku sing ndhuwur, ora iku sing ana ing bumi.
3:3Kanggo sing wis seda, lan supaya urip wis didhelikake Kristus Gusti Allah.
3:4Nalika Kristus, gesang, katon, sampeyan uga bakal katon karo wong ing kamulyan.
3:5Mulane, mortify awak, nalika iku marang bumi. Awit saking bédhang, kotor, hawa nepsu, pepenginaning, lan avarice, kang jenis layanan brahala,
3:6bebendune Gusti Allah wis kepunjulen anak saka pracaya.
3:7Sampeyan, banget, malmpah iku iki, Duke nguni, nalika padha urip ing antarane wong-wong mau.
3:8Nanging saiki sampeyan kudu ngeset aside bab lelakon kuwi kabèh: nesu, obor, piala, pitenah, lan wicara sopan saka tutuk.
3:9Ora ngapusi kanggo siji liyane. Dhewe Strip wong lawas, miwah parisolahnyane,
3:10lan ngagem-agemi dhewe karo wong anyar, sing wis gawe anyar dening kawruh, ing kasepakatan karo gambar saka siji sing digawe dhewek,
3:11ngendi ora ana Gentile utawa Yahudi, tetak utawa ora tetak, Barbarian utawa Scythian, abdi utawa wong mardika. Tinimbang, Kristus iku kabeh, ing everyone.

Injil

Lukas 6: 20- 26

6:20Lan tumenga marang murid-muridé, ngandika: "Rahayu kowe miskin, kanggo kowe kang padha nduweni Kratoning Allah.
6:21Rahayu kowe kang saiki padha kaluwen, kanggo kowe bakal padha kawaregan. Rahayu sing sing nangis saiki, awit kowe bakal gumuyu.
6:22Rahayu sampeyan bakal dadi nalika wong bakal wis sengit sampeyan, lan nalika padha wis kapisah lan ngolok-olok sampeyan, lan dibuwang metu jeneng kaya ala, amarga saka Putraning Manungsa.
6:23Dadi bungah ing dina lan merga bungah. Lah, bakal gedhe ganjaranmu ana ing swarga. Kanggo iki iku padha para leluhure marang para nabi.
6:24Nanging saestu, sengkala ragane ane sugih, kanggo sing duwe panglipur.
6:25Bilai kowe, kang wareg, kanggo sing bakal luwe. Bilai kowé, kang saiki gumuyu, kanggo kowé bakal sedi lan nangis.
6:26Bilai kowé, nalika wong bakal wis mberkahi panjenengan. Kanggo iki iku padha para leluhure marang para nabi palsu.