Ch 4 tumindak

Rasul 4

4:1 Nanging nalika padha ngandika marang wong-wong, para imam lan para hakim saka Padaleman Suci lan wong Saduki kepunjulen wong,
4:2 kang sedhih sing padha memulang marang wong akeh lan ngumumake ing Gusti Yesus patangen saka ing antarane wong mati.
4:3 Lan padha ngebyuk wong, lan padha diselehake ing njaga nganti dina sabanjure. Kanggo iku sore saiki.
4:4 Nanging akeh sing sing wis krungu tembung pracaya. Lan nomer wong dadi limang ewu.
4:5 Lan iya kelakon ing dina sabanjuré sing pemimpin lan para pinituwa lan para ahli Torèt sing padha bebarengan ing Yerusalem,
4:6 kalebu Hanas, Imam Agung, lan Kayafas, lan Yohanes lan Alexander, lan minangka akeh minangka padha saka kulawarga imam.
4:7 Lan stationing mau ing tengah, padha takon-wong: "Miturut apa daya, utawa kang jeneng, wis rampung iki?"
4:8 Pétrus banjur, kapenuhan ing Roh Suci, ngandika marang wong-wong mau: "Pemimpin saka wong lan para pinituwa, listen.
4:9 Yen kita dina iki dipun biji Deed apik rampung kanggo wong lara, dening kang wis mari,
4:10 supaya iku dikenal kanggo kabeh lan kanggo kabeh wong Israel, sing ing asmané Gusti kita Yésus Kristus saka Nasarèt, kang sampeyan kasalib, Gusti Allah wis wungu saka ing antarane wong mati, dening wong, wong iki stands sadurunge, sehat.
4:11 Iku watu, kang ditolak dening sampeyan, para juru gawé omah, kang wis dadi watu pojokan.
4:12 Lan ora ana kawilujengan ing sembarang liyane. Kanggo ana jeneng liyane ing swarga diwenehi kanggo wong, dening kang perlu kanggo kita disimpen. "
4:13 Banjur, ningali ngélingaken Petrus lan Yohanes, Duwe diverifikasi sing padha wong tanpa aksara utawa learning, padha kepingin weruh. Lan ora pangling karo sing padha wis karo Gusti Yésus.
4:14 uga, ningali wong sing wis mari ngadeg karo wong-wong mau, padha Tukang ngomong apa-apa kanggo mbantah wong-wong mau.
4:15 Nanging padha dhawuh mau kanggo mbatalake njaba, adoh saka Dhéwan, lan padha nganugerahaken tinakon,
4:16 matur: "Apa kang bakal kita apa kanggo wong-wong iki? Kanggo mesthi tandha umum wis rampung liwat mau, sadurunge kabeh pedunung Yerusalem. Iku catetan, lan kita ora bisa lali iku.
4:17 Nanging supaya iku nyebar luwih antarane wong, ayo ngancem wong ora nganggo maneh ing jeneng iki kanggo wong. "
4:18 Lan nelpon mau ing, padha dielingake wong ora nganggo utawa mulang ing kabeh ing asmanipun Gusti Yesus.
4:19 Nanging saestu, Pétrus lan Yohanes ngandika nanggepi wong: "Ngadili apa iku mung ing ngarsane Gusti Allah kanggo ngrungokake, tinimbang kanggo Gusti Allah.
4:20 Kanggo kita Tukang ngempet saka ngandika bab ingkang padha dakdeleng lan dakrungu. "
4:21 nanging wong-wong, anceman wong, didhawuhi lunga, Duwe ora nemu cara sing padha bisa ngukum wong-wong mau amarga saka wong. Kanggo kabeh padha ngluhurake apa kang wis rampung ing acara iki.
4:22 Kanggo wong kang tandha iki tamba wis tuntas ana luwih saka patang puluh taun.
4:23 Banjur, gadhah dirilis, padha tindak menyang dhewe, lan padha kacarita ing lengkap apa pemimpin saka para imam lan para pinituwa wus ngandika marang wong-wong mau.
4:24 Lan nalika padha krungu, saiyeg, padha diangkat munggah swara kanggo Gusti Allah, lan padha ngandika: "Gusti, sampeyan kang nitahake langit lan bumi, segara lan saisine kabeh, yaiku wong-wong mau,
4:25 sing, dening Roh Suci, liwat tutuk rama kita Daud,, abdi Paduka, ngandika: 'Apa wis bangsa-bangsa liya wis seething, lan apa wis wong wis pondering tulisan?
4:26 Para raja ing bumi wis jumeneng, lan pemimpin wis gabung bebarengan minangka siji, marang Gusti lan marang Kristus. '
4:27 Kanggo saestu Hérodès lan Pontius Pilatus, karo bangsa-bangsa liya lan wong Israel, katunggilaké ing kutha iki marang Gusti Yesus abdi Paduka, kang sira njebadi
4:28 apa tangan lan pitutur Panjenengan wis nemtokake bakal rampung.
4:29 Lan saiki, Dhuh Yehuwah, katon marang ancaman sing, lan ngawèhaké kanggo abdi sing padha bisa nganggo tembung karo kabeh kapercayan,
4:30 dening ndawakake tangan ing cures lan pratandha lan kaelokan, rampung liwat jeneng Putra Paduka, Gusti Yesus. "
4:31 Lan nalika padha ndedonga, Panggonan kang padha padha dipindhah. Lan padha kapenuhan ing Roh Suci. Lan padha ngandika Sabda Allah karo kapercayan.
4:32 Banjur akeh pracaya iku padha tunggal ati lan siji nyawa. Sanadyan durung sapa wong samubarang iku kang duweni padha dhewe, nanging kabeh iku padha umum kanggo wong-wong mau.
4:33 Lan karo daya gedhe, Rasul padha Rendering tumrap Wunguné Jahshua Kristus, Gusti kita. Lan sih-rahmat gedhe ana ing wong-wong mau kabeh.
4:34 Lan ora ana wong ngolah ing perlu. Awit minangka padha nduweni lapangan utawa omah, sade iki, padha nggawa neruske saka bab-bab sing padha dodol,
4:35 lan padha manggonke iku sadurunge kaki Para Rasul. Banjur iki dipérang kanggo saben siji, kaya kang wis kudu.
4:36 Yusuf, sing Rasul peparab Barnabas (tegesé 'anak panglipur'), sing ana wong Lèwi saka keturunan Cyprian,
4:37 awit wis tanah, kang didol, lan kaya ngapa gedéné kabungahanmu lan diselehake iki ing sikil saka Rasul.