Ch 9 tumindak

Rasul 9

9:1 saiki Saul, isih AMBEGAN ancaman lan beatings marang muridé Gusti, tindak menyang Imam Agung,
9:2 lan petitioned wong kanggo huruf kanggo papan-papan pangibadah ing Damsyik, supaya, yen ketemu sembarang lanang utawa wong wadon gadhahanipun Way iki, kang bisa mimpin minangka Roh Suci.
9:3 Lan minangka kang digawe lelampahan, kedaden sing wong iki nyedhak Damaskus. dumadakan, lampu saka swarga shone watara wong.
9:4 Lan Mudhun ing lemah, krungu swara ngomong marang, "Saul, Saul, kok sing nyiya-nyiya Aku?"
9:5 Lan ngandika, "Panjenengan punika sinten, Gusti?"Lan kang: "Aku iki Yésus, ane sangsarain. Iku hard kanggo sampeyan kick marang goad ing. "
9:6 Lan, geter lan nggumuné, ngandika, "Gusti, punapa kula apa?"
9:7 Lan Gusti, "Ngadega lan mlebua ing kutha, lan ana sing bakal marang apa sing ngirim apa. "Saiki wong-wong sing padha ngancani dheweke padha ngadeg stupefied, krungu tenan swara, nanging ora weruh siji ora.
9:8 Banjur Saul ngadeg saka lemah. Lan marang mbukak mripate, kang weruh apa-apa. Dadi anjog marang dening tangan, padha digawa menyang Damsyik.
9:9 Lan ing panggonan sing, kang tanpa ngarsane telung dina, lan kang ora mangan utawa ngombe.
9:10 Saiki ana murid wadon ing Damaskus, jenenge Ananias. Lan Gusti ing sajroning wahyu, "Ananias!"Panjenengané banjur ngandika, "Ing kene aku, Gusti. "
9:11 Lan Gusti: "Ngadega lan pindhah menyang dalan sing diarani Lurus, lan ngupaya, ing omahé Yudas, siji kang jenenge Saulus saka Tarsus. Lah, kang wis ndedonga. "
9:12 (Paulus mirsa wong kang jenenge Ananias ngetik lan imposing tangan marang wong, supaya wong bisa nampa marang ngarsane.)
9:13 Nanging Ananias mangsuli: "Gusti, Aku wis krungu saka akeh bab Gusti, carane akeh gawe piala kang wis rampung kanggo wong-wong mursid ing Yerusalem.
9:14 Lan kang duwe panguwasa kene saka pemimpin saka para imam supados nangkepi sakathahing sing nyebut Panjenengan. "
9:15 Pangeran Yehuwah tumuli ngandika marang: "Go, siji iki iku sawijining piranti sing dipilih karo kula kanggo ngirim jeneng sadurunge bangsa lan raja-raja lan para putrane Rama Israel.
9:16 Kanggo aku bakal mbukak marang pinten kang kudu nandhang sangsara ing atas saka jenengku. "
9:17 Ananias tindak. Lan kang lumebu ing omah. Lan mbikak tangan marang wong lara, ngandika: "Saulus sedulurku, Gusti Yesus, kang wus ngatingal marang sira ing cara sing teka, dikirim kula supaya sampeyan bakal nampa ngarsane lan kapenuhan ing Roh Suci. "
9:18 Lan langsung, iku kaya timbangan wis tiba sangka mripaté, lan wong picak mau. Lan ngadeg, dibaptis.
9:19 Lan nalika iku wis dijupuk meal a, kakuwatané nuli pulih. Saiki panjenengané karo murid-muridé Gusti padha ing Damaskus kanggo sawetara dina.
9:20 Lan piyambakipun terus-terusan martakaké Gusti Yésus ana ing papan pangibadah: sing Dèkné kuwi Anaké Gusti Allah.
9:21 Lan kabeh sing krungu pangandikane padha kaeraman, lan padha ngandika, "Apa iki ora siji sing, ing Yerusalem, iki nglawan wong invoking jeneng iki, lan sing teka kene iki: supaya wong bisa mimpin adoh pemimpin saka para imam?"
9:22 Nanging Ida Sang Prabu Saul nambah menyang ombone luwih ing kemampuan, lan wong iki confounding wong-wong sing urip ing Damaskus, dening affirming iku Kristus.
9:23 Lan nalika sawatara dina rampung, wong-wong Yahudi padha ngrembug bab rancangan minangka salah siji, supaya padha bisa dipatrapi paukuman pati,.
9:24 Nanging ingalembana misuwur kanggo Saul. Saiki padha uga nonton gerbang, dina lan wengi, supaya padha bisa dipatrapi paukuman pati,.
9:25 Nanging para sakabat, njupuk wong adoh dening wengi, dikirim wong liwat tembok ngeculke wong mudhun ing kranjang.
9:26 Bareng wis tekan ing Yerusalem, piyambakipun ngupados nggabungake marang para sakabat. Wong kabèh padha wedi marang, ora pracaya kang dadi murid.
9:27 Nanging Barnabas njupuk wong aside lan mimpin wong para rasul. Lan Gusti diterangno kanggo wong-wong mau carane wus ndeleng Gusti, lan yèn Panjenengané iku ngandika marang, lan carane, ing Damaskus, kang tumindak setya ing asmanipun Gusti Yesus.
9:28 Lan kang ana karo wong-wong mau, ngetik lan departing Yerusalem, lan tumindak setya ing jenengé Gusti.
9:29 Iki uga ngandika karo bangsa-bangsa liya lan bebantahan karo wong Yunani. Nanging wong-wong padha ngarah marang.
9:30 Lan nalika sedulur temen maujud iki, padha digawa menyang Kaisaréa lan dikon menyang Tarsus.
9:31 mesthi, Church wis tentrem ing satanah Yudéa lan Galiléa lan Samaria, lan kang dibangun, nalika mlaku-mlaku ing wedi marang Gusti, lan kang kapenuhan ing panglipur saka Roh Suci.
9:32 Banjur kedaden sing Peter, kang lagi lelungan watara nang endi wae, teka marang para suci kang manggon ing Lida.
9:33 Nanging ketemu ana wong kang, kang basane Yunani, sing lumpuh, sing wis lain ing amben wolung taun.
9:34 Rasul Pétrus terus ngomong marang: "Eneas, Gusti Yésus Kristus nambani kowé. Ngadega lan ngatur amben. "Sanalika iku uga wong ngadeg.
9:35 Lan kabeh kang manggon ing Lida lan Saron padha ndeleng wong mau, lan padha diowahi kanggo Gusti.
9:36 Saiki ing Yope ana murid wadon jenengé Tabita, kang ing terjemahan diarani Dorcas. Dheweke banjur kapenuhan ing karya apik lan zakat dheweke iki accomplishing.
9:37 Lan kedaden sing, sing dina, dheweke dadi gerah lan tilar donya. Lan nalika padha sakabeheng dheweke, padha glethakaken ing kamar ndhuwur.
9:38 Saiki wiwit Lida cedhak kana, para sakabat, marang krungu, yèn Pétrus ana, kongkonan wong loro wong, takon marang: "Aja dadi alon ing teka kanggo kita."
9:39 Pétrus banjur, ngadeg, banjur karo wong-wong mau. Bareng wis teka, padha digawa menyang ing kamar ndhuwur. Para warandha padha ngadeg ngubengi Dèkné, nangis lan nuduhake wong Tunika lan rasukan sing Dorcas wis digawe kanggo wong-wong mau.
9:40 Lan nalika wong-wong pantyèn wis dikirim njaba, Peter, jengkeng, ndedonga. Lan ngowahi kanggo awak, ngandika: "Tabita, njedhul. "Lan dheweke kabuka dheweke mata lan, marang weruh Pétrus, lungguh maneh.
9:41 Lan aturan iku tangané, Panjenengane tumuli dheweke munggah. Lan banjur nimbali para suci lan para randha, kang presented dheweke urip.
9:42 Saiki iki dadi dikenal ing saindenging Yope. Irika akeh anake pracaya ing Gusti.
9:43 Duk kang mapan pirang dina ing kana,, karo Simon, tukang walulang.