Paul's Letter to Philemon

Filemon 1

1:1 Paul, a prisoner of Christ Jesus, lan Timotius, sadulur, to Philemon, our beloved fellow laborer,
1:2 and to Apphia, most beloved sister, and to Archippus, our fellow soldier, and to the church which is in your house.
1:3 Grace lan tentrem-rahayu, saka Allah, Rama kita lan saka Gusti Yesus Kristus.
1:4 Aku saos sokur marang Allah kawula, always keeping remembrance of you in my prayers,
1:5 (for I am hearing of your charity and faith, which you have in the Lord Jesus and with all the saints)
1:6 so that the participation of your faith may become evident by the recognition of every good work which is in you in Christ Jesus.
1:7 Kanggo aku nemu bungah banget lan panglipur ing amal, amarga ati wong-wong mursid wis segering sing, cak.
1:8 Amarga iki, Aku duwe cukup kapercayan ing Sang Kristus Yesus kanggo marang kowé bab iku tartamtu,
1:9 nanging Aku nyuwun tinimbang, marga saka amal, wiwit sampeyan sing dadi luwih kaya Paul: wong tuwa lan saiki uga wong ukuman marga saka Gusti Yesus Kristus.
1:10 Aku beg sampeyan, atas jenenge anakku, kang aku duwe anting rante sandi, Onesimus.
1:11 Ing kaping kepungkur, kang ana guna kanggo sampeyan, nanging saiki iku migunani loro kanggo kula lan kanggo sampeyan.
1:12 Aku wis dikon bali kanggo sampeyan. Lan bisa nampa wong kaya atiku dhewe.
1:13 Aku dhewe wanted kanggo nyegah wong karo kula, supaya wong bisa ngladosi kula, ing atas, nalika Aku ing bebaya Injil.
1:14 Nanging aku gelem nindakake apa-apa tanpa pitutur Panjenengan, supaya dadi ora kanggo nggawe nggunakake pagawean kang becik kaya metu saka kabutuhan, nanging mung lila.
1:15 dadi mbok menawa, banjur, kang dikarsakake kanggo wektu, supaya sampeyan bisa nampa marang maneh kanggo sak lawase,
1:16 maneh minangka abdi, nanging, ing panggonan abdi, sadulur sing tak trésnani, utamané kanggo kula: nanging pinten supaya luwih kanggo sampeyan, loro ing daging lan ing Gusti!
1:17 Mulane, yen terus kula dadi kanca, nampa wong sing ngatur aku.
1:18 Nanging yen wis harmed ing sembarang cara, utawa yen ing utang Panjenengan, Ngisi daya kanggo kula.
1:19 Aku, Paul, wis ditulis karo tanganku dhewe: Aku bakal males. Lan aku ora perlu ngomong sampeyan, sing uga ing dhewe utang, kanggo kula.
1:20 Supaya iku, cak. Uga aku seneng karo sampeyan ing Gusti! Refresh atiku ana ing Kristus.
1:21 I have written to you, trusting in your obedience, knowing, banget, that you will do even more than what I say.
1:22 Nanging uga, bebarengan, prepare a lodging for me. For I am hoping, through your prayers, to present myself to you.
1:23 Greet Epaphras, my fellow captive in Christ Jesus,
1:24 and Mark, Aristarchus, Demas, and Luke, my helpers.
1:25 Sih-rahmate Gusti kita Yesus Kristus nyarengin semeton. Amin.