Ch 1 John

John 1

1:1 Ing awal Sang Sabda iku ana, lan Sabda iku nunggil karo Allah, lan Gusti Allah ana ing Sabda.
1:2 Panjenenganipun karo Gusti Allah.
1:3 Kabeh iku padha ènèngé sangka Dèkné, lan apa-apa sing digawe iki digawe tanpa marang.
1:4 Life ana ing Panjenengane, lan urip kuwi dadi pepadangé manungsa.
1:5 Pepadang semlorot ing pepeteng, lan pepeteng ora bisa matèni.
1:6 Ana wong dikirim dening Gusti Allah, jeneng kang ana John.
1:7 Panjenenganipun teka dadi seksi kanggo nekseni bab Sang Pedhang, supaya kabeh bakal pracaya.
1:8 Panjenengane iku dudu Sang Light, nanging kanggo nekseni bab Sang Pedhang.
1:9 Pepadang sing sejati, kang murup saben wong, iku lagi ngrawuhi jagad iki.
1:10 Kang ana ing donya, lan donya iki ènèngé sangka Dèkné, lan jagad iku ora wanuh marang Panjenengane.
1:11 Panjenenganipun tindak dhewe, lan dhewe ora gelem nampani.
1:12 Nanging sapa sing nampa Dèkné, iku kang padha pracaya marang asmane, sarta padha diparingi wewenang dadi para putraning Allah.
1:13 Iki sing lair, ora saka ing getih, utawa saka pakaremaning daging, utawa saka karepe wong lanang, nanging Gusti Allah.
1:14 Sang Sabda wus dadi daging, lan kang urip ing antarane kita, lan aku wus padha nyawang kamulyane, kamulyan kaya sing ontang-anting anak saka Sang Rama, kebek kawelasan lan kabeneran.
1:15 John nawakake paseksi bab Gusti, lan ngabar-ngabarké, matur: "Ya wong iki sing dakkarepake nalika aku kandha: Kang iku teka sawise kula, wis ndisik tenimbang aku, amarga anane sadurunge aku. ' "
1:16 Lan saka ing kasampurnane, kita kabeh wus tampa, malah ngétokké kabetyikané mandek.
1:17 Sabab angger-angger iku anggone kaparingake sanadyan Musa, nanging sih-rahmat lan kayekten iku dumadine dening Sang Yesus Kristus.
1:18 ora tau weruh Gusti Allah; ing Putra ontang-anting, kang ana ing pangkoné Sang Rama, piyambakipun nggambaraken wong.
1:19 Lan iki kang dadi paseksene Nabi Yokanan, nalika wong Yahudi kongkonan para imam lan para wong Lewi saka ing Yerusalem wong, supaya padha bisa takon marang, "Panjenengan punika sinten?"
1:20 Yohanes ngaken lan ora lali iku; lan apa kang diakui ana: "Aku iki dudu Sang Kristus."
1:21 Lan padha takon: "Banjur apa sampeyan? Punapike ragane Nabi Elia?"Panjenengané banjur ngandika, "Aku ora." "Apa sampeyan Nabi ing?"Wangsulane:, "No"
1:22 Mulane, Wong-wong semaur: "Panjenengan punika sinten, supaya kita bisa menehi jawaban kanggo wong-wong sing ngongkon awaké? Apa ragane?"
1:23 ngandika, "Aku iki swara sing tyeluk-tyeluk nang wustèn, 'Lempengangja margin Ida Sang Panembahan,'Kaya nabi ngandika Yesaya. "
1:24 Lan sawetara sing wis kongkonan mau antarane wong-wong Farisi.
1:25 Lan padha takon-wong mau sarta ngandika marang, "Banjur apa kowé kok mbaptisi wong, yen dudu Kristus, lan ora Elia, lan ora Nabi?"
1:26 Yohanes mbaptisi wong mangkene: "Aku iki anggonku mbaptis nganggo banyu. Nanging ing tengahmu ènèng sakwijiné, wong sing kowé ora ngerti.
1:27 Ya wong kuwi sing bakal rawuh sawise aku, sing wis ndisik tenimbang aku, ing laces kang shoes, aku ora pantes kanggo loosen. "
1:28 lelakon ing Bethania, ing sabrange bengawan Yarden, panggonane Nabi Yokanan mbaptis.
1:29 Esuke, Yohanes weruh Gusti Yésus marani dèkné, lan ngandika: "Lah, iku Cempening Allah. Lah, kang nebus dosané manungsa.
1:30 Iki siji dakkarepake nalika aku kandha, 'Ungkuran ring tiang arrives wong, sing wis ndisik tenimbang aku, amarga anane sadurunge aku. '
1:31 Lan aku ora ngerti wong. Nanging iku kanggo alesan iki sing aku teka lan mbaptis nganggo banyu: supaya wong bisa kawedhar ing Israel. "
1:32 Lan Yohanes ana paseksi, matur: "Kanggo Aku wus ndeleng Roh tumedhak saka ing swarga kaya manuk dara,; lan tetep marang wong.
1:33 Lan aku ora ngerti wong. Nanging Gusti Allah sing ngongkon aku mbaptis karo banyu, wus ngandika marang aku: 'Dheweke liwat kang sampeyan bakal weruh Roh Sutyi medun terus méntyloki wong,, iki, iku kang bakal mbaptis sarana Roh Suci. '
1:34 Lan aku weruh, lan aku pratéla: sing siji iki Putraning Allah. "
1:35 The next day again, John was standing with two of his disciples.
1:36 And catching sight of Jesus walking, ngandika, "Lah, the Lamb of God.”
1:37 And two disciples were listening to him speaking. And they followed Jesus.
1:38 Banjur Gusti Yésus, turning around and seeing them following him, ngandika marang wong-wong mau, “What are you seeking?"Unjuke wong, "Guru (which means in translation, Guru), where do you live?"
1:39 Gusti Yésus terus ngomong, “Come and see.” They went and saw where he was staying, and they stayed with him that day. Now it was about the tenth hour.
1:40 And Andrew, seduluré Simon Pétrus, was one of the two who had heard about him from John and had followed him.
1:41 Page, he found his brother Simon, lan Panjenengané banjur ngandika marang wong, “We have found the Messiah," (which is translated as the Christ).
1:42 And he led him to Jesus. Lan Gusti Yesus, munggah ing wong, ngandika: “You are Simon, son of Jonah. You shall be called Cephas," (which is translated as Peter).
1:43 Esuke, he wanted to go into Galilee, and he found Philip. Gusti Yésus terus ngomong marang, "Melu aku."
1:44 Now Philip was from Bethsaida, the city of Andrew and Peter.
1:45 Filipus ketemu Natanaèl, lan Panjenengané banjur ngandika marang wong, "Aku wus padha ketemu kang dakkarepake Musa sajroning Toret lan kitabe para nabi: Gusti Yesus, anaké Yosèf, saka Nasarèt. "
1:46 Ah ngandika marang, "Bisa apa apik saka Nasarèt?"Ngandika Filipus semaur, "Ayo, ndelenga."
1:47 Gusti Yesus mirsa Natanael sowan ing ngarsane, lan Ida raris ngandika asapuniki, "Lah, lan Israel kang saestu kang ora kadunungan cidra. "
1:48 Natanaèl terus ngomong: wong, "Saka ngendi kowe ngerti aku?"Gusti Yésus nanggapi lan matur, "Sadurunge kowe diajak dening Filipus, nalika sampeyan ana ing sangisore wit anjir, Aku wis weruh kowé. "
1:49 Natanaèl terus ngomong: lan ngandika: "Guru, Kowé kuwi Anaké Gusti Allah. Paduka punika Ratunipun Israel. "
1:50 Gusti Yésus nanggapi lan matur: "Jalaran Aku ngomong nèk Aku weruh kowe ana ing sangisore wit anjir, sing pracaya. Unduk ane luihan teken iki, sampeyan bakal weruh. "
1:51 Panjenengané banjur ngandika marang wong, "Amin, Amin, Aku pitutur marang kowé:, sampeyan bakal weruh langit menga, lan Angels Gusti Allah pada munggah-medun ngladèni marang Putraning Manungsa. "