Ch 13 John

John 13

13:1 Sadurunge dina riyaya Paskah, Gusti Yésus ngerti nèk jam iki nyedhak nalika piyambakipun badhe pass saka donya iki kanggo Sang Rama. Lan awit wis tansah tresna kang sing nang donya, kang tresna marang wong-wong mau marang pungkasan.
13:2 Lan nalika meal wis dijupuk Panggonan, Iblis saiki wis sijine iku menyang ing atiné Yudas Iskariot, anaké Simon, kanggo masrahaké Yésus,
13:3 ngerti yèn Sang Rama wis masrahaké samubarang kabèh tangané lan kang teka saka Allah lan arep Allah,
13:4 wungu saka meal, lan disisihaké vestments kang, lan nalika piyambakipun pikantuk andhuk, kang dibuntel watara piyambak.
13:5 Salajengipun, piyambakipun sijine banyu menyang Bowl cethek, lan wiwit ngwijiki sikile para sakabate lan kanggo ngilangke karo andhuk karo kang dibungkus.
13:6 Banjur teka Simon Peter. Rasul Pétrus terus ngomong marang, "Gusti, yang misuhi sikilku?"
13:7 Gusti Yésus nanggapi lan matur: "Apa ane gaenin, sampeyan ora saiki ngerti. Nanging kowé bakal ngerti bubar. "
13:8 Rasul Pétrus terus ngomong marang, "Sampeyan ora bakal misuhi sikilku!"Gusti Yésus semaur:, "Yen aku ora wisuh sing, sampeyan bakal ora Panggonan karo kula. "
13:9 Simon Petrus tumuli kandha marang wong, "Banjur Gusti, ora mung sandi kaki, nanging uga tangan lan sirah!"
13:10 Gusti Yésus semaur:: "Sing sapa wis sakabeheng kudu mung wisuh sikilé, banjur bakal tanggung resik. Lan sing resik, nanging ora kabeh. "
13:11 Kanggo kang sumurup kang siji bakal ngulungaké Panjenengané. Kanggo alesan iki, ngandika, "Sampeyan iku ora kabèh resik."
13:12 Lan supaya, sawise kang sakabeheng kaki lan nampa vestments kang, nalika wus lenggah ing meja maneh, Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau: "Apa kowe ngerti apa aku wis rampung kanggo sampeyan?
13:13 Kowe padha nyebut Aku Guru lan Gusti, lan sampeyan nganggo uga: kanggo supaya Aku.
13:14 Mulane, yen aku, Gurumu lan Gustimu, misuhi sikilmu, sampeyan uga kudu misuhi sikilé siji liyane.
13:15 Kanggo aku wis ngekèki tulada, supaya kaya aku wis rampung kanggo sampeyan, supaya uga ngirim apa.
13:16 Amin, Amin, Aku pitutur marang kowé:, the servant is not greater than his Lord, and the apostle is not greater than he who sent him.
13:17 If you understand this, you shall be blessed if you will do it.
13:18 I am not speaking about all of you. I know those whom I have chosen. But this is so that the Scripture may be fulfilled, ‘He who eats bread with me shall lift up his heel against me.’
13:19 And I tell you this now, before it happens, so that when it has happened, you may believe that I am.
13:20 Amin, Amin, Aku pitutur marang kowé:, whoever receives anyone whom I send, ditampa kula. Lan sing sapa nampani Aku, receives him who sent me.”
13:21 Nalika Gusti Yesus wus ngandika bab iku mau kabeh, Panjenengané banget trenyuh ing roh. Lan kang nekseni ngandika: "Amin, Amin, Aku pitutur marang kowé:, sing siji ing antaramu bakal ngiyanati Aku. "
13:22 Mulane, para sakabat mirsani siji liyane, boten mesthi kang ngandika.
13:23 Lan condong marang pangkone Yesus ana sakabaté siji kang, sing disenengi Gusti Yesus.
13:24 Mulane, Simon Peter sasmita kanggo siji iki lan ngandika marang wong, "Sing putih opo sing kang wis ngandika bab?"
13:25 Lan supaya, condong marang dodo Yesus, Panjenengané banjur ngandika marang wong, "Gusti, sing iku?"
13:26 Gusti Yésus nanggapi, "Iku kang kang bakal ngluwihi roti dipped." Bareng wis dipped roti, kang kaparingake marang Yudas Iskariot, anaké Simon.
13:27 Lan sawise morsel ing, Sétan terus ngleboni dèkné. Gusti Yésus terus ngomong marang, "Apa sing arep kanggo apa, apa cepet. "
13:28 Saiki ora ana sing lungguh ing meja sumurup apa kang wis ngandika marang dheweke.
13:29 Kanggo sawetara padha mikir sing, amarga Yudas dianakaké dompet, sing marang Gusti Yésus, "Tuku apa kang perlu kita kanggo dino,"Utawa wong sing bisa ngekèki duwit marang wong mlarat.
13:30 Mulane, Duwe ditampa morsel ing, iku banjur metu langsung. Lan iku wengi.
13:31 Banjur, nalika wus musna metu, Gusti Yésus terus ngomong: "Saiki Anaké Manungsa wis ngluhurake, lan Gusti Allah wis kaluhuraké ana ing Panjenengané.
13:32 Yen Gusti Allah wis kaluhuraké ana ing Panjenengané, banjur Allah uga bakal ngluhuraké Panjenengané ana ing sarirané piyambak, lan kang bakal ngluhuraké Panjenengané tanpa wektu tundha.
13:33 anak Little, kanggo nalika Brief, Aku karo kowe. Sampeyan bakal padha nggolèki Aku, lan kaya aku ngomong marang wong Ju, 'Menyang ngendi paranKu, sampeyan ora bisa pindhah,'Supaya uga Aku pitutur marang kowé saiki.
13:34 I give you a new commandment: Love one another. Just as I have loved you, so also must you love one another.
13:35 Miturut iki, all shall recognize that you are my disciples: if you will have love for one another.”
13:36 Simon Petrus tumuli kandha marang wong, "Gusti, kowe arep menyang endi?"Gusti Yesus mangsuli: "Menyang ngendi paranKu, sampeyan ora bisa ndhèrèk Aku saiki,. Nanging sampeyan bakal tindakake bubar. "
13:37 Rasul Pétrus terus ngomong marang: "Apa aku biso ngetutake kowe saiki? Kawula badhé ngetohaken nyawa kawula kagem sampeyan!"
13:38 Gusti Yésus semaur:: "Sampeyan bakal ngetohake kanggo kula? Amin, Amin, Aku pitutur marang kowé:, jago ora kluruk, nganti nyelaki Aku kaping telu. "