Ch 17 John

John 17

17:1 Gusti Yesus ngandika mangkono, banjur, tumenga marang langit, ngandika: "Rama, jam wis teka: ngluhuraké Putra Dalem, supaya Putra bisa ngluhurake sampeyan,
17:2 mung sing wis maringi pangwasa mengku sawarnining agesang kanggo wong, supaya wong bisa ngekèki urip langgeng marang kabeh sing kang wis kaparingan.
17:3 Lan iki urip langgeng: sing padha bisa ngerti sampeyan, mung Gusti Allah bener, lan Gusti Yesus Kristus, kang wis dikirim.
17:4 Aku duwé bojo sampeyan ing bumi. Aku wis rampung karya sing maringi kula kanggo ngrampungake.
17:5 Lan saiki Rama, ngluhurake Aku ing dhewe, karo kamulyan sing aku karo sadurunge donya tau ana.
17:6 Aku wis manifested jeneng kanggo wong kang wis kaparingaké marang Aku saka donya. Padha Yours, lan sampeyan marang wong-wong mau kanggo kula. Lan sami netepi ing pangandika Paduka.
17:7 Saiki padha éling sing kabeh iku sing wis diwenehi kula saka sampeyan.
17:8 Awit Aku wis maringi wong tembung sing marang kula. Lan padha ditampa tembung iki, lan padha saestu mangertos aku mangkat saka ing sampeyan, lan padha pracaya sing ngutus Aku.
17:9 Aku ndedonga kanggo wong-wong mau. Aku ora ndedonga kanggo donya, nanging wong-wong kang wis kaparingaké marang Aku. Kanggo padha Yours.
17:10 Lan kabeh sing mine punika Yours, lan kabeh sing kowe kang mine, lan Aku kaluhuraké ing.
17:11 Lan sanadyan aku ora ing donya, iki ing donya, lan Aku teka kanggo sampeyan. Rama paling suci, kareksa ing jeneng, sing kang wis kaparingaké marang Aku, supaya padha bisa dadi siji, malah kita iku siji.
17:12 Nalika aku karo wong-wong mau, Aku wadi mau ing jeneng. Aku wis dijaga wong kang wis kaparingaké marang Aku, lan ora ana siji-sijia kang ilang, kajaba bin karusakan, supaya Kitab uga bisa klakon.
17:13 Lan saiki aku nemoni kowe: Sahing. Nanging aku ngomongké bab kuwi ing donya, supaya padha kudu kasampurnane kabungahanku ing awake dhewe.
17:14 Aku wis diparingake tembung Panjenengan, lan donya wis disengiti wong. Awit ora ing donya, kaya aku, banget, Aku ora saka ing donya.
17:15 Aku ora ndedonga sing bakal njupuk wong-wong mau metu saka donya, nanging sing bakal ngreksa saka ala.
17:16 Padha ora saka donya, kaya aku uga Aku ora saka ing donya.
17:17 Nucèkaké wong ing bebener. tembung punika kasunyatan.
17:18 Cukup sing wis ngutus Kawula dhateng ing jagad, Aku uga wis dikirim menyang donya.
17:19 Lan iku kanggo wong sing Aku masrahké aku, supaya padha, banget, bisa kasucèkaké ing bebener.
17:20 Nanging aku ora ndedonga kanggo wong-wong mau mung, nanging uga kanggo wong-wong sing liwat tembung sing bakal pretyaya marang Aku.
17:21 Dadi bisa padha kabeh dadi siji. Cukup sing, Rama, padha ana ing Aku, lan Aku ana ing kowe, supaya uga padha dadi siji ana ing kita: supaya donya bisa pracaya sing wis dikirim kula.
17:22 Lan kamulyan sing wis kaparingaké marang Aku, Aku wis kaparingaké marang wong, supaya padha bisa dadi siji, kaya aku kabèh iki siji.
17:23 Aku wong, lan sing ing kula. Dadi bisa padha sampurna minangka salah siji. Lan uga donya ngerti sing wis dikirim kula lan sing wis tresna marang wong-wong mau, mung sing uga padha tresna marang Aku.
17:24 Rama, Aku bakal sing ngendi aku, sing kang wis kaparingaké marang Aku uga dadi karo kula, supaya padha bisa ndeleng kamulyan kang wis kaparingaké marang Aku. Kanggo kowe tresna marang Aku sadurunge founding donya.
17:25 Rama paling mung, donya wis ora dikenal sampeyan. Nanging aku wis kenal marang kowé. Lan iki wis dikenal sing ngutus Aku.
17:26 Lan aku wis digawe dikenal jeneng kanggo wong-wong mau, lan aku bakal wis dikenal, supaya katresnan sing padha tresna marang Aku uga ing wong, lan supaya aku uga ing wong. "