Ch 3 John

John 3

3:1 Saiki ana ing antaramu ana wong Farisi, jenenge Nikodhemus, pamimpin Yahudi.
3:2 Panjenenganipun tindak Gusti Yésus ing wayah wengi, lan Panjenengané banjur ngandika marang wong: "Guru, kita ngerti sing wis teka minangka guru saka Gusti Allah. Siji ora bakal bisa kanggo ngrampungake pratandha iki, kang ngrampungake, manawi Allah mboten nunggil. "
3:3 Gusti Yésus nanggapi lan matur, "Amin, Amin, Aku pitutur marang kowé:, manawa wis reborn anew, iku ora bisa weruh Kratoning Allah. "
3:4 Unjuké Nikodémus: "Carane bisa wong ora kalairaké, manawi sampun sepuh? mesthi, kang ora bisa Mosok nang wetengé ibuné supaya reborn?"
3:5 Gusti Yésus nanggapi: "Amin, Amin, Aku pitutur marang kowé:, manawa wis reborn dening banyu lan Roh Suci, iku ora bisa lumebu ing Kratoning Allah.
3:6 Apa kang lair saka ing daging iku daging, lan apa kang lair saka ing Roh, iku roh.
3:7 Sampeyan kudu ora kaget aku marang kowe: Kowé kudu dilairké sepisan menèh!.
3:8 Roh inspires kono kumudu. Lan sampeyan krungu swara kang, nanging ora ngerti Dèkné kuwi, utawa ngendi parane. Supaya iku karo kabeh sing lair saka Roh. "
3:9 Nikodemus nanggapi lan matur, "Carane iku iki bisa tuntas?"
3:10 Gusti Yésus nanggapi lan matur: "Sampeyan guru ing Israel, lan sing bodho iku iki?
3:11 Amin, Amin, Aku pitutur marang kowé:, sing kita wicara ngenani apa kita ngerti, lan Aku ngomongké bab apa kita wis katon. Nanging ragane tan kayun nampi baos Tiange.
3:12 Yen tak wulangké marang kowé bab kadonyan, lan wis ora pracaya, banjur carane bakal pracaya, yen aku bakal ngomong karo kowé bab sing sangka swarga?
3:13 Lan ora ana siji wis sumengka menyang swarga, kajaba siji kang wus tumurun saka ing swarga: Putraning Manungsa sing ana ing swarga.
3:14 Lan kaya Nabi Musa anggone manjer rerekan ula ana ing ara-ara samun, supaya uga kudu Putraning Manungsa kedah kasengkakaken,
3:15 supaya saben wong kang pracaya marang Panjenengane aja nganti nemu karusakan, nanging nduwèni urip langgeng.
3:16 Awitdene Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Putra ontang-anting kang, supaya kabeh sing pada pretyaya marang Dèkné ora tiba ing karusakan, nanging nduwèni urip langgeng.
3:17 Kanggo Gusti Allah ngutus Kang Putra ngrawuhi jagad iku, supaya ngadili jagat, nanging supaya donya bisa mitulungi rahayu marang jagad.
3:18 Sapa sing pretyaya marang Dèkné ora bakal disalahké. Nanging sing sapa ora pracaya, iku wis disalahké, amarga ora pracaya marang asmane saka Putra ontang-anting Gusti Allah.
3:19 Sapuniki tetepasane ing: Pepadang rawuh ing jagad, lan wong tresna peteng luwih saka cahya. Kanggo klakuané ala.
3:20 Kanggo wong sing ora ala sengit cahya lan ora pindhah menyang cahya, supaya karya kang bisa ora didandani.
3:21 Nanging sapa tumindak ing bebener dadi menyang cahya, supaya karya kang bisa kawedhar, amarga padha wis tuntas ing Allah. "
3:22 Sakwisé kuwi, Gusti Yésus lan murid-muridé terus menyang tanah Yudéa. Lan piyambakipun urip ana karo wong-wong mau lan mbaptis.
3:23 Saiki Yohanes mbaptis, ing Ainon, sacedhake Salim, amarga ana akeh banyu ing panggonan sing. Lan padha tekan lan kabaptis.
3:24 Kanggo John durung kalebokake ing pakunjaran.
3:25 Banjur regejegan dumadi antarané para sakabaté Yohanes lan wong-wong Yahudi, bab wisuh sutyi.
3:26 Banjur padha pindhah menyang Yohanes ngomong marang: "Guru, siji sing mbok Yordan, bab kang sampeyan ana paseksi: lah, punika inggih mbaptis lan everyone wis arep wong. "
3:27 John nanggapi lan ngandika: "Wong ora bisa nampa apa-apa, kajaba yen wis kaparingan saka ing swarga.
3:28 Kowe dhewe nekseni kanggo kula aku ngandika, 'Aku iki dudu Sang Kristus,'Nanging aku wis dikirim sadurunge wong.
3:29 Kang ngemu putri iku ngresiki. Nanging mitrane ngresiki, sing stands lan ngrungokake Panjenengane, bungah bungah ing swara saka ngresiki. Lan supaya, iki, kabungahanku, wis kawujud.
3:30 Dheweke kudu nambah, nalika aku kudu ngurangi.
3:31 Kang rawuhe saka ing ndhuwur, ndhuwur iku kabeh. Sing sapa saka ing ngisor iki, iku bumi, lan ngandika bab bumi. Kang rawuhe saka ing swarga iku ngungkuli kabeh.
3:32 Lan apa kang wis ndeleng lan krungu, bab iki kang neksèni. Lan ora ènèng sing pretyaya marang.
3:33 Sapa wis ditampa paseksiné wis nyatakaké yèn Allah iku kang temen,.
3:34 Kanggo wong Gusti Allah kuwi dikirim ngetokké tembungé Gusti Allah. Kanggo Gusti Allah ora menehi Rohé tanpa wates.
3:35 Sang Rama ngasihi Sang Putra, lan kang wis diwenehi kabeh menyang tangané.
3:36 Sapa sing pretyaya marang Anaké Gusti Allah kuwi nduwèni urip langgeng. Nanging sing sapa ora pracaya, marang pretyaya ora bakal ngrasakké urip; tinimbang bebendune Gusti Allah tetep marang wong. "