Ch 13 Lukas

Lukas 13

13:1 Lan ana saiki, ing wektu banget, sawetara sing padha nglaporake babagan Galiléa, kang getih Pilatus pipis kurban marang Gusti Allah.
13:2 Lan respon, Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau: "Apa sampeyan mikir sing iki Galiléa kudu dosa luwih saka kabeh Galiléa liyane, amarga padha nandhang dadi akeh?
13:3 Ora, Aku pitutur marang kowe. Nanging kajaba sing mratobat, sampeyan kabeh bakal mati Kajaba.
13:4 Lan wong wolulas marang kang menara Siloam ambruk lan matèni wong-wong mau, kowe mikir sing padha uga padha durjana luwih saka kabeh wong sing manggen ing Yerusalem?
13:5 Ora, Aku pitutur marang kowe. Nanging yen sampeyan ora mratobat, sampeyan kabeh bakal mati Kajaba. "
13:6 Lan uga pasemon iki: "Ana wong duwé wit anjir, kang nandur ing pakebonan anggur kang. Lan teka wohé ing, nanging ora nemu.
13:7 Banjur ngandika marang cultivator saka pakebonan anggur: 'Lah, kangge telung taun aku teka wohé wit anjir iki, lan aku wis ora nemu. Mulane, Cut iku mudhun. Kanggo apa ngirim malah Occupy tanah?'
13:8 Nanging ing nanggepi, Panjenengané banjur ngandika marang wong: 'Gusti, jarno kanggo taun iki uga, sajrone wektu aku bakal dig watara lan nambah pupuk.
13:9 Lan, tenan, iku kudu metokake woh. Nanging yen ora, ing mangsa, sampeyan bakal Cut mudhun. '"
13:10 Saiki Gusti Yesus pinuju memulang ana ing papan pangibadah ing Sabbat.
13:11 Lah, ana wong wadon sing wis semangat infirmity kanggo wolulas taun. Lan aku iki mbengkongaken liwat; lan dheweke ana Tukang katon munggah ing kabeh.
13:12 Bareng Gusti Yesus mirsa dheweke, kang disebut dheweke kanggo awake dhewe, lan Panjenengané banjur ngandika marang dheweke, "Woman, sing dirilis saka infirmity Panjenengan. "
13:13 Lan Yésus terus numpangi tangan marang dheweke, lan langsung aku iki terus, lan dheweke ngluhurake Gusti Allah.
13:14 Banjur, minangka asil, kelihan perhyangane dadi duka nèk Gusti Yésus wis nambani wong ing dina Sabat, lan Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong: "Ana nem dina kang sampeyan kudu bisa. Mulane, teka lan nambani sing, lan ora ing dina Sabat. "
13:15 Pangeran Yehuwah tumuli ngandika marang nanggepi: "Kowé kuwi wong lamis! Ora saben wong sing, ing dina Sabat, nerbitaké sapiné utawa kuldiné saka ing kandhang, lan mimpin iku kanggo banyu?
13:16 Supaya banjur, ngirim ora putri iki Abraham, kang Iblis wis bound kanggo lo iki wolulas taun, bakal dirilis saka pengendalian iki ing dina Sabat?"
13:17 Lan minangka piyambakipun ngandika mangkono, kabeh nglawan padha isin. Lan kabeh wong bungah ing kabeh sing kang rampung gloriously dening wong.
13:18 Lan supaya ngandika: "Kanggo apa Kratoning Allah padha, lan apa tokoh bakal aku mbandhingaké?
13:19 Iku kaya wiji sawi, kang wong njupuk lan kacemplungaké ing Garden. Lan tansaya, lan iku dadi wit gedhe, lan manuk ing awang-kendel ing pang-pangé. "
13:20 Lan maneh, ngandika: "Kanggo apa tokoh bakal tak padakké karo Kratoné Gusti Allah?
13:21 Iku kaya ragi, kang wadon njupuk lan umpetan ana ing telung ngukur saka glepung gandum nggoleki, nganti iki tanggung ragi. "
13:22 Lan piyambakipun lelungan liwat kutha lan kutha-kutha, memulang lan nggawe cara kanggo Yerusalem.
13:23 Lan wong ngandika marang, "Gusti, wong sawetara sing disimpen?"Nanging Gusti Yésus ngomong::
13:24 "Ngudia mlebu liwat ing lawang kang ciyut. kanggo akèh, Aku pitutur marang kowe, bakal ngupaya kanggo ngetik lan ora bisa.
13:25 Banjur, nalika bapak saka kulawarga bakal mlebu lan mati lawang, sampeyan bisa miwiti kanggo ngadeg njaba lan kanggo ngalahake ing lawang, matur, 'Gusti, mbukak kanggo kita. 'Lan nanggepi, kang bakal ngandhani kowé:, 'Aku ora ngerti ngendi sing saka.'
13:26 Sampeyan bakal calathu, 'We mangan lan ngombé wonten ing ngarsa Paduka, lan sampeyan mulang ing lurung-lurung kita. '
13:27 Lan kang bakal ngandhani kowé:: 'Aku ora ngerti ngendi sing saka. Sumingkira saka aku, kabeh buruh sampeyan saking kasangsaran!'
13:28 Ing panggonan sing, kono bakal ana tangis lan keroting untu, nalika weruh Bapa Abraham, lan Isaac, lan Yakub, lan para nabi, ing Kratoning Allah, durung kowe dhewe sing diusir njaba.
13:29 Lan padha bakal teka saka Wétan, lan Kulon, lan Lor, lan South; lan padha bakal linggih ing meja ing Kratoning Allah.
13:30 Lah, sing pamburi bakal dadi pangarep, lan wong-wong sing bakal dadi pamburi. "
13:31 Ing dina sing padha, Farisi nyedhaki, matur: "Mangkata, lan lunga saka kene. Amarga Hérodès wishes kanggo matèni sampeyan. "
13:32 Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau: "Balia ngandhani fox sing: 'Lah, : Aku nundhungi sétan lan marasaké ngrampungake, Dina iki lan sésuk. Lan ing telung dinané Aku tekan pungkasan. '
13:33 Nanging saestu, iku perlu kanggo kula kanggo lumaku dina iki lan sesuk lan dina iki. Iku ora tiba kanggo nabi sirna ngluwihi Yerusalem.
13:34 Jerusalem, Jerusalem! Sing matèni nabi, lan sing watu sing dikirim menyang sampeyan. Grafik, Aku wanted kanggo klumpukne bebarengan anak, ing proses manuk karo nest kuthuké ing sangisoring swiwiné, nanging padha ora gelem!
13:35 Lah, omahmu bakal ngiwa sepi kanggo sampeyan. Nanging Aku pitutur marang kowé, sing ora bakal weruh Aku, nganti mengkono sing ngomong: 'Nampaa berkah sing wis teka ing jenengé Gusti.' "