Ch 14 Lukas

Lukas 14

14:1 Lan kedaden sing, nalika Gusti Yesus banjur lumebet ing omahé pimpinan tartamtu para Farisi ing dina Sabat, mangan roti, padha ngisi wong.
14:2 Lah, wong tartamtu sadurunge wong nandhang sangsara karo busung.
14:3 Lan respon, Gusti Yésus ngandika marang para ahli ing angger-anggering Toret lan para wong Farisi,, matur, "Iku kena kanggo ngobati ing dina Sabat?"
14:4 Nanging wong-wong meneng. Nanging saestu, njupuk ditahan saka wong, Panjenengané banjur marasaké wong, sarta didhawuhi lunga.
14:5 Lan respon kanggo wong-wong mau, ngandika, "Kang, sampeyan bakal duwe kuldi utawa sapi tiba ing luwangan, lan ora bakal sakcepete ben metu, ing dina Sabat?"
14:6 Lan padha Tukang nanggapi marang bab iki.
14:7 Banjur uga marang pasemon, kanggo wong-wong sing padha diundang, kadhaton padha milih kursi pisanan ing meja, matur marang wong-wong:
14:8 "Nalika diundang kanggo pesta, ora njagong mudhun ing Panggonan pisanan, supaya aja mbok menawa wong liyane diajeni saka dhewe uga wis diundang dening wong.
14:9 Banjur sing disebut loro lan wong, nyedhak, bisa ngomong kanggo sampeyan, Wènèhana papan iki kanggo wong. 'Banjur bakal miwiti, karo malu, kanggo njupuk Panggonan pungkasan.
14:10 Nanging nalika diundang, pindhah, njagong mudhun ing panggonan paling, supaya, nalika kang ngundang arrives, kang bisa ngomong kanggo sampeyan, 'Friend, pindhah munggah luwih. 'Kowé bakal dialem ing ngarsane sing njagong ing meja bebarengan karo sampeyan.
14:11 Sabab saben wong kang mbeneraké awaké dhéwé, dadi humbled, lan sapa ngasoraké awaké dhéwé, kuwi bakal diluhuraké. "
14:12 Banjur ngandika marang wong sing wis diundang wong: "Nalika nyiyapake nedha awan utawa nedha bengi, ora milih kanggo nelpon kanca, utawa sedulur-sedulurmu, utawa sederek Panjenengan, utawa tanggi sugih Panjenengan, supaya aja mbok menawa padha bisa banjur ngajak sampeyan ing bali lan mbayar maneh bakal digawe kanggo sampeyan.
14:13 Nanging nalika nata pasegahan, nelpon miskin, dipatèni, pincang, lan wong wuta.
14:14 Lan sampeyan bakal rahayu amarga padha ora duwe cara kanggo mbayar sampeyan. Supaya banjur, recompense bakal ing dina tanginé para wong mursid. "
14:15 Nalika wong lungguh ing meja karo wong wis krungu bab iki, Panjenengané banjur ngandika marang wong, "Rahayu wong kang bakal mangan roti ing Kratoning Allah."
14:16 Raris Ida ngandika ring wong: "Wenten disiapake pista gedhen, lan kang diundang akeh.
14:17 Lan tumuli kongkonan abdi kang, ing jam riyaya, marang diundang teka; saiki kabeh iki siap.
14:18 Lan bebarengan padha kabeh wiwit nggawe alesan. Wong kang kapisan matur marang: 'Aku tuku farm, lan aku kudu metu lan ndeleng iku. Aku takon sampeyan excuse me. '
14:19 Sane lianan mabaos sapuniki: 'Aku tuku limang akit sapi, lan Aku arep nliti wong-wong mau. Aku takon sampeyan excuse me. '
14:20 Sane lianan mabaos sapuniki, 'Aku wis dijupuk bojo, lan mulane aku ora bisa kanggo pindhah. '
14:21 Lan bali, abdi nyritani marang bendarané. Banjur rama saka kulawarga, dadi duka, ngandika marang abdine: 'Énggal menyanga ing lurung-lurung lan tetanggan saka kutha. Lan mimpin kene miskin, lan dipatèni, lan wong wuta, lan wong lumpuh. '
14:22 Lan abdi ngandika: 'Wis rampung, mung minangka dhawuh, Gusti, lan ana isih kamar. '
14:23 Lan Sang Yehuwah ngandika marang abdi: 'Kana lunga nang dalan-dalan lan hedges, lan kedah menyang ketik, supaya omahku kudu kebak.
14:24 Kanggo Aku pitutur marang kowe, sing ora ana wong sing padha diundang bakal rasa riyaya sandi. '"
14:25 Saiki akeh gedhe kesah karo wong. Lan minger, Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau:
14:26 "Sapasiraja sane mamanah rauh kanggo kula, lan ora sengit rama, lan ibune, lan bojo, lan anak, lan sadulur-sadulure, lan sadulur, lan ya, malah uripé dhéwé, iku ora bisa dadi muridku.
14:27 Lan sing sapa ora manggul salibé lan ngetut-buri Aku, ora bisa dadi muridku.
14:28 Kanggo sing ana ing antaramu, kepingin mbangun menara, ora bakal linggih dhisik nemtokake biaya sing dibutuhake, kanggo ndeleng yen wis liya kanggo ngrampungake iku?
14:29 Digunakake, sawise iku bakal wis glethakaken ing madegé lan ora wis bisa rampung, everyone sing sumerep uga miwiti kanggo dipoyoki,
14:30 matur: 'Anake ene suba ngawitin mbangun apa ora bisa rampung.'
14:31 Utawa, apa king, maju kanggo melu ing perang nglawan ratu liyané, ora bakal linggih dhisik nimbang apa bisa, karo sepuluh ewu, kanggo ketemu siji sing rawuh marang wong karo rong puluh ewu?
14:32 Yen ora, banjur nalika isih adoh, ngirim duta, kang bakal takon marang kanggo syarat-syarat tentrem.
14:33 Mulane, everyone sing ora mratobat saka pratingkahé wong kabèh sing padha kagungan ora bisa dadi muridku.
14:34 Uyah iku apik. But if the salt has lost its flavor, with what will it be seasoned?
14:35 It is useful neither in soil, nor in manure, so instead, it shall be thrown away. Sapa kang duwe kuping kanggo ngrungokake, ngrungokna. "