Ch 15 Lukas

Lukas 15

15:1 Saiki belasting lan wong dosa padha rumaket marang wong, supaya padha bisa ngrungokake wong.
15:2 Lan wong-wong Farisi lan para ahli Torèt padha grundelan, matur, "Iki nampa wong-wong dosa lan mangan karo wong-wong mau."
15:3 Lan marang pasemon punika wong, matur:
15:4 "Apa wong ing antaramu, sing wis satus wedhus, lan yen wis ilang siji saka wong-wong mau, ora bakal ninggal sing sangang puluh sanga ana ing pasamunan lan mbukak sawise siji kang wus ilang, nganti ketemuné?
15:5 Lan nalika wis ketemu, kang panggonan ing pundak, bungah.
15:6 Lan kondur, Telpon bebarengan kanca lan tanggi, matur marang wong-wong: 'Congratulate kula! Kanggo aku wis ketemu wedhusku, kang wis ilang. '
15:7 Aku pitutur marang kowé:, sing ana bakal luwih bungah ing swarga ana wong dosa siji mratobat, saka liwat sangang puluh sanga, sing ora perlu mratobat.
15:8 Utawa apa wadon, gadhah sepuluh drachmas, yen dheweke bakal wis ilang siji drachma, ora bakal lampu, lan nyaponi omahé, lan temen-temen nelusuri nganti dheweke ketemu?
15:9 Lan nalika wis ketemu, dheweke Telpon bebarengan kanca-kanca lan tanggi, matur: 'Manawi kula! Kanggo aku wis ketemu drachma ing, kang wis ilang. '
15:10 Aku pitutur marang kowé:, bakal ana kabungahan sadurunge Angels Allah malah wong dosa siji sing ninggalaken. "
15:11 Lan ngandika: "Ana wong duwé anak lanang loro.
15:12 Anak kang wuragil matur marang bapakné, 'Rama, menehi kula ing bagean saka Estate kang bakal menyang kula. 'Ida dipérang Estate antarane wong-wong mau.
15:13 Lan sawise ora akeh dina, putra ragil, kumpul kabeh bebarengan, budhal ing lelampahan dawa kanggo wilayah adoh. lan ana, kang dissipated darbeke, urip ing kemewahan.
15:14 Bareng wis migunakaken kabeh, pailan gedhe dumadi ing wilayah sing, lan banjur wiwit nandhang kekurangan.
15:15 Lan banjur lunga ditempelake marang wong warga wilayah sing. Banjur dikon kanggo farm, supaya Feed babi ing.
15:16 Lan wanted kanggo isi wetengé kalawan scraps bawine mangan. Nanging ora ana kang menehi iku kanggo wong.
15:17 Lan bali marang pikiran sehat, ngandika: 'Tangan Carane akeh nyewo ing griyanipun bapa kula, duwe roti KALUBÈRAN, nalika aku tiba ing karusakan ing kene pailan!
15:18 Aku bakal tangi lan menyang ing dalemé bapakku, lan aku bakal ngomong marang: Rama, Aku wis nglakoni dosa marang Gusti Allah lan sadurunge.
15:19 Aku ora pantes diarani anaké Bapak. Wis salah siji tangan kerja. '
15:20 Lan ngadeg, Gusti Yesus tindak menyang rama. Nanging nalika isih ana ing kadohan, rama weruh wong, lan piyambakipun melas, lan mlaku kanggo wong, kang ambruk marang gulu lan diambungi.
15:21 Lan putra ing ngandika marang: 'Rama, Aku wis nglakoni dosa marang Gusti Allah lan sadurunge. Saiki aku ora pantes diarani anaké Bapak. '
15:22 Nanging bapakné ngandika marang para abdiné: 'Cepet! Nggawa metu jubah kang apik, lan ngagem-agemi Panjenengané karo. Lan sijine ring ing tangané lan shoes ing kaki.
15:23 Lan nggawa pedhet lemu kene, lan matèni. Payo padha mangan lan terus pésta.
15:24 Kanggo anak saka mine mati, lan wis pulih; wis ilang,, lan wis ketemu. 'Lan padha wiwit slametan.
15:25 Nanging putra sepuh kang lagi ana ing pategalan. Lan nalika panjenenganipun kundur malih lan wis tyedek karo omahé, krungu swaraning tetabuhan lan nari.
15:26 Lan ngundang salah sawijining batur, lan takon minangka kanggo apa temenan iku iki.
15:27 Panjenengané banjur ngandika marang wong: 'Adikmu wis bali, déné ingkang rama sampun ngamademang pedhet lemu, amarga wis ditampa wong aman. '
15:28 Banjur nepsu, lan panjenengané ora karsa nulak mlebu. Mulane, rama, arep metu, wiwit mbela karo wong.
15:29 Lan nanggepi, ngandika marang kang rama: 'Lah, Aku wis porsi sampeyan kanggo supaya akeh taun. Lan aku wis tau nerak angger-angger Paduka. Lan durung, sampeyan wis tau diwenehi kula malah Wedus, supaya aku bisa slametan karo kanca-kanca.
15:30 Nanging sawise anak ragil iki Yours bali, sing wis matèni inti karo wanita ngeculke, sampeyan wis matèni ing pedhet lemu kanggo wong. '
15:31 Nanging Panjenengané banjur ngandika marang wong: 'Anaké, Paduka ingkang nganthi kawula tansah, lan kabeh sing aku duwe punika Yours.
15:32 Nanging iku perlu kanggo slametan lan nikmati. Kanggo sadulur iki panjenengan mati, lan wis pulih; wis ilang,, lan wis ketemu. ' "