Ch 17 Lukas

Lukas 17

17:1 Lan ngandika marang para sakabate:: "Punika mokal kanggo scandals ora kedaden. Nanging bilai wong liwat kang padha teka!
17:2 Iku bakal luwih becik yen millstone padha diselehake ngubengi gulu lan banjur dicemplungaké ing segara, saka kanggo mimpin astray siji saka antarané bocah-bocah cilik.
17:3 Dadi enten dhewe. Yen adhimu wis gawé dosa marang sampeyan, mbenerake wong. Lan yen wis mratobat, ngapunten.
17:4 Lan yen wis gawé dosa marang kowé ngantia kaping pitu dina, lan kaping pitung dina wis diuripake maneh, matur, 'Sepurane,'Banjur ngapura wong. "
17:5 Lan para rasul nuli munjuk marang Gusti, "Kaparingan kapitadosan."
17:6 Nanging Gusti ngandika: "Yen cening ngelah kapracayan kaya wiji sawi, sampeyan bisa ngomong marang wit anjir iki, 'Bakal Rungkada, lan transplanted menyang segara. 'Lan bakal nurut marang préntahmu.
17:7 Nanging kang sampeyan, gadhah plowing abdi utawa dipakani sapi, bakal ngomong marang, minangka piyambakipun bali saka lapangan, 'Ayo ing langsung; njagong mudhun kanggo mangan,'
17:8 lan ora bakal ngomong marang: 'Siapke sandi nedha bengi; nyabuki dhewe lan ngladosi kula, nalika aku mangan lan ngombe; lan sawise iku iki, kowe bakal mangan lan ngombe?'
17:9 Punapa Gusti bakal ngucapke matur nuwun kanggo abdi, kanggo mengkono apa dhawuh marang apa?
17:10 Aku ora. Supaya banget, nalika sampeyan wis rampung kabeh iku sing wis kanggo memulang sing, sampeyan kudu ngomong: 'We are abdi guna. Kita wis rampung apa kita kudu wis rampung. "
17:11 Lan kedaden sing, nalika piyambakipun lelungan menyang Yérusalèm, miyos ing sauruting tapel-watese tanah Samaria lan Galiléa.
17:12 Lan minangka piyambakipun Gelisang tartamtu, wong sepuluh leprous ketemu wong, lan padha ngadeg ing kadohan.
17:13 Lan padha diangkat munggah swara, matur, "Gusti Yésus, Guru, njupuk tega kita. "
17:14 Bareng weruh wong-wong mau, ngandika, "Go, nuduhake awakmu priksakna marang para imam. "Lan iya kelakon sing, padha arep, padha birat najisé.
17:15 Lan salah siji saka wong-wong mau, Bareng mirsa, yen wong iku birat najisé, bali, nggedhekake Allah kanthi swara sora.
17:16 Saulus banjur tiba ing pasuryan mudhun sadurunge kaki kang, menehi thanks. Lan siji iki iku wong Samaria.
17:17 Lan nanggepi, Gusti Yésus terus ngomong: "Padha ora sepuluh digawe resik? Lan supaya ing ngendi sing sangang?
17:18 Iki siji ora ana sing bakal bali lan ngluhuraké Allah, kajaba mung wong manca iki?"
17:19 Panjenengané banjur ngandika marang wong: "Ngadega, budal. Pengandelmu sing mitulungi kowé. "
17:20 Banjur iki ditakokake dening para Farisi: "Nalika ora Kratoning Allah teka?"Lan ing nanggepi, Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau: "Kratoning Allah arrives unobserved.
17:21 Lan supaya, padha ora ngomong, 'Lah, punika,'Utawa' Lah, iku ana. 'Lah, Kratoning Allah iku ana ing antaramu. "
17:22 Lan ngandika marang para sakabate:: "Bakal tumeka ing wektuné, kowé padha kepéngin nyumurupi salah dina Putraning Manungsa, lan sing ora bakal bisa nyumurupi.
17:23 Lan bakal padha pitutur marang kowé:, 'Lah, iku kene,'Lan' Lah, iku ana. 'Aja milih kanggo metu, lan ora tindakake.
17:24 Mung minangka kelip-kelip kilat saka ing swarga lan cemlorot kanggo punapa mawon ing swarga, supaya uga bakal Putraning Manungsa ana ing dina bakal kang.
17:25 Nanging pisanan kang kudu nandhang sangsara akèh sarta katampik déning generasi iki.
17:26 Lan kaya iku kedaden ing dina Nuh, supaya uga bakal dadi ing dina Putraning Manungsa.
17:27 Padha mangan lan ngombé; padha njupuk garwa lan kang omahake, malah nganti ing dinané Nuh lumebet ing prau. Banjur ana banjir gedhé, kang numpes wong kabeh.
17:28 Iku bakal padha apa kedaden ing dina Lot. Padha mangan lan ngombé; padha tuku lan sade; padha tanduran lan bangunan.
17:29 Banjur, ing dina sing Lot tindak saka Sodom, banjur ana udan geni lan udan welirang saka swarga, lan numpes wong-wong mau kabeh.
17:30 Miturut iku iki, mangkono uga ing dina Putraning Manungsa bakal kawiyak.
17:31 Ing jam sing, sapa bakal rooftop ing, karo barang ana ing jero omah, supaya wong ora medhak kanggo njupuk wong-wong mau. Lan sing sapa ana ing pategalan,, Kajaba, supaya wong ora bali.
17:32 Elingi somahe Lut iku.
17:33 Sapa wis sought kanggo nylametaké nyawané, iku, bakal ilang; lan sapa wis ilang iku, bakal nggawa bali kanggo urip.
17:34 Aku pitutur marang kowé:, ing wengi sing, bakal ana loro kang tunggal sapaturon,. Siji bakal dijupuk munggah, lan liyane bakal ngiwa konco.
17:35 Loro bakal ing grindstone bebarengan. Siji bakal dijupuk munggah, lan liyane bakal ngiwa konco. Loro bakal ing lapangan. Siji bakal dijupuk munggah, lan liyane bakal ngiwa konco. "
17:36 Respon, Wong-wong semaur, "Where, Gusti?"
17:37 Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau, "Ngendi awak bakal, ing panggonan sing uga, manuk garudha bakal padha nglumpuk. "