Ch 24 Lukas

Lukas 24

24:1 Banjur, ing dina Sabat pisanan, ing cahya banget pisanan, padha menyang ing pasarean, nggawa anggi-anggi kang wis disiapake.
24:2 Lan padha ketemu ing watu kaglimpangake saka ing pasarean.
24:3 Lan marang ngetik, padha ora nemu layoné Gusti Yésus.
24:4 Lan kedaden sing, nalika pikiran sing isih bingung bab iki, lah, loro padha jumeneng ing jejere wong, ing mencorong apparel.
24:5 Banjur, wiwit padha wedi lan padha ngowahi pasuryan sing menyang lemah, loro mau nuli padha ngandika marang wong-wong: "Apa kowe padha nggoleki Kang Gesang ing antarane wong mati?
24:6 Ora ana ing kéné, kanggo, wis wungu. Kelingan carane kang ngandika marang kowé:, nalika isih ana ing tanah Galilea,
24:7 matur: 'Anaké Manungsa kudu diulungaké marang tanganing wong-wong dosa, lan banjur kasalib, lan ing telung dinané. "
24:8 Lan padha disebut atine tembung.
24:9 Lan bali saka ing pasarean, padha nyritakake iku kabeh marang murid sewelas ing, lan marang liya-liyané.
24:10 Saiki iku Maria Magdalena, lan Joanna, lan Maria, ibuné Yakobus, lan wong wadon liyane kang padha karo wong-wong mau, uga nyritani marang para rasul.
24:11 Nanging tembung iki ketoke wong delusion. Lan padha ora pracaya mau.
24:12 nanging Petrus, ngadeg, rerikatan menyang ing pasarean. Lan nginguk mudhun, Bareng mirsa ing lawon iku ditenun dipanggonke piyambak, lan kang tindak adoh mikir awake bab lelakon.
24:13 Lah, Wong loro mau terus metu, ing dina sing padha, menyang kutha jenenge Emaus, kang ana ing kadohan saka sewidak stadia saka Yerusalem.
24:14 Lan padha dhateng salah liyane babagan kabeh iku sing wis dumadi.
24:15 Lan kedaden sing, nalika padha speculating lan pitakonan ing awake dhewe, Gusti Yesus piyambak, nyelaki, kesah karo wong-wong mau.
24:16 Nanging wong mau mripate padha nahan, supaya padha ora bakal pangling karo Panjenengané.
24:17 Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau, "Apa sing tembung iki, sing ngrembakaken siji karo liyane, sing lumaku lan sedih?"
24:18 Lan salah siji saka wong-wong mau, jeneng kang ana Kleopas, nanggapi dening matur, "Apa kowé kuwi mung siji manggon nang Yérusalèm sing ora ngerti bab lelakon-lelakon ing dina iki?"
24:19 Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau, iku "Apa?"Wong-wong semaur, "Yesus saka ing Nasaret, ingkang jumeneng nabi, Noble, kuat ing karya lan ing tembung, sadurunge Allah lan kabeh wong.
24:20 Lan carane imam saha para pangageng kula nyerahang Ida mangda kadanda pati. Lan padha nyalib Panjenengané.
24:21 Nanging kita padha wus Dèkné sing bakal nebus Israel. Lan saiki, ing ndhuwur kabeh iki, dina iku dina katelu wiwit iku mau wis kedaden.
24:22 Banjur, banget, wédok saka ing antara kita sami kita. Kanggo awan sadurunge, padha ing kuburan,
24:23 lan, Duwe ora nemu layoné Gusti, padha bali, cariyos, bilih sami sumerep saka Angels, sapa kang urip.
24:24 Lan sawetara kita banjur metu menyang ing pasarean. Lan padha ketemu mung minangka para tiyang estri wau. nanging saestu, padha ora ketemu. "
24:25 Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau: "Carane bodho lan wegah ing jantung sing, pracaya marang samubarang kabeh sing wis diomong karo nabi!
24:26 Iki dudu Kristus sing nandhang iku mau kabeh, lan lumebet ing kamulyane?"
24:27 Lan diwiwiti saka Nabi Musa lan para nabi, kang Juru kanggo wong-wong mau, ing kabeh Kitab Suci, bab-bab sing padha bab wong.
24:28 Lan nampek kanggo kutha kono padha arep. Lan dheweke nglakokake awake supaya minangka kanggo pindhah ing luwih.
24:29 Nanging wong-wong padha terus-terusan karo wong, matur, "Tetep karo kita, amarga wis surup lan saiki Awan wis ngasor. "Lan Gusti Yésus terus mlebu karo wong-wong mau.
24:30 Lan kedaden sing, nalika iku ana ing meja karo wong-wong mau, Ida raris ngambil roti, lan diberkahi banjur dicuwil-cuwil, lan lengkap iku kanggo wong-wong mau.
24:31 Lan iku mripate banjur kabuka, lan ora pangling karo Panjenengane. Nanging Ida malecat saking mripate.
24:32 Lan padha rasanan, "Wah, mau atiku jan krasa, nalika piyambakipun ngandika ing cara, lan nalika Panjenengané nerangaké Kitab Suci marang?"
24:33 Lan ngadeg ing waktuné padha, padha bali menyang ing Yerusalem. Lan padha ketemu ing sewelas ngumpul, lan wong-wong sing padha karo wong-wong mau,
24:34 matur: "Kasunyatan, Gusti sampun wungu, lan wis ngatingal marang Simon. "
24:35 Lan padha matur apa kang rampung ing cara, lan carane padha pangling karo Panjenengane ing nyuwil-nyuwil roti.
24:36 Banjur, nalika lagi padha rembugan bab iku mau, Gusti Yesus jumeneng ana ing tengah-tengah sing, Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau: "Tentrem rahayu anaa ing kowé. Iku Aku. Aja wedi."
24:37 Nanging saestu, padha banget Kagodha lan wedi, dikira sing padha weruh memedi.
24:38 Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau: "Yagene kowe Kagodha, tur kenken dadi iki munggah ing sajroning atimu?
24:39 Delokké tangan lan sikilku, sing iki Aku dhewe. Katon lan tutul. Memedi rak ora ana daginge lan balunge,, sing ndeleng aku duwe. "
24:40 Sawusé ngandika mangkono, Ida ngedengang tangan miwah cokor Idane ring.
24:41 Banjur, nalika padha isih ing kafir lan ing wonder metu saka kabungahan, ngandika, "Apa kowe duwe apa-apa kene kanggo mangan?"
24:42 Lan padha ana wong Piece saka iwak panggang lan tala tawon.
24:43 Bareng wis dipangan iki ing pandelenge, njupuk munggah kang ana ing, kang kaparingake marang wong-wong mau.
24:44 Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau: "Iki tembungé sing tak omongké marang kowé nalika Aku isih nunggal karo kowé, amarga kabeh iku kudu kayektenan kang katulisan ing angger-anggeré Musa, lan para nabi, lan ing KIDUNG babagan kula. "
24:45 Banjur mbuka atine, supaya pada dunung marang Kitab Sutyi.
24:46 Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau: "Kanggo supaya ditulis, lan supaya iku perlu, kanggo Kristus nandhang sangsara lan tangi saka ing antarane wong mati ing dina katelu,
24:47 lan, ing asmane, mratobat lan pangapuranéng dosa kanggo bakal martakaké, pantaran bangsa-bangsane, wiwit saka ing Yerusalem.
24:48 Lan sing seksine bab iku mau.
24:49 And I am sending the Promise of my Father upon you. But you must stay in the city, until such time as you are clothed with power from on high.”
24:50 Then he led them out as far as Bethania. And lifting up his hands, mberkahi mau.
24:51 Lan kedaden sing, while he was blessing them, he withdrew from them, and he was carried up into heaven.
24:52 And worshiping, they returned to Jerusalem with great joy.
24:53 And they were always in the temple, praising and blessing God. Amin.