Ch 9 Lukas

Lukas 9

9:1 Banjur nelpon bebarengan rasul rolas, sarta padha diparingi kasektèn lan wisésa kanggo ngwasani sétan-sétan lan marasaké lelara.
9:2 Lan padha diutus martakaké Kratoning Allah lan marasaké wong-wong lara.
9:3 Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau: "Sampeyan kudu nggawa apa-apa kanggo ana ing dalan ing, sanadyan Staff, utawa tas lelungan, utawa roti, utawa dhuwit; lan sing ora kudu loro Tunika.
9:4 Lan menyang house apa wae sing bakal ngetik, Lodge ana, lan ora pindhah adoh saka ing kono.
9:5 Lan sapa ora wis ditampa sing, marang departing saka kutha sing, goyangake mati malah bledug ing sikilmu, minangka paseksi marang wong-wong mau. "
9:6 Lan arep kasebut, padha kesah sak, liwat ing kutha-kutha, evangelizing lan ngruwat nang endi wae.
9:7 Saiki Hérodès raja wilayah krungu bab kabeh sing kang rampung dening wong, nanging mangu-mangu, amarga katanya
9:8 dening sawetara, "Yohanes wis wungu saka ing antarane wong mati,"Durung saestu, dening wong, "Kanggo Nabi Elia sampun muncul,"Lan isih liyane, "Siji saka nabi saka lawas wis wungu."
9:9 Sang Prabu Herodhes ngandika: "Aku nigas janggané Yohanes ana. Supaya banjur, sing iki, dakkarepake nalika aku krungu kuwi?"Wong mau ngudi bisané ndeleng wong.
9:10 And when the Apostles returned, they explained to him all the things that they had done. And taking them with him, he withdrew to a deserted place apart, which belongs to Bethsaida.
9:11 Bareng wong akèh mau wis temen maujud iki, padha ndhèrèkaké Panjenengané. Lan piyambakipun pikantuk lan ngandika marang wong-wong mau bab Kratoné Gusti Allah. Lan wong-wong sing padha ing perlu obat, Panjenengané banjur marasaké.
9:12 Banjur dina wiwit nolak. Lan rumaket, rolas ngandika marang: "Tolak wong akeh, supaya, dening arep menyang kutha-kutha lan désa-désa ing kiwa-tengené, padha bisa misahake lan golek pangan. Kanggo kita kene ing papan kang sepi. "
9:13 Nanging Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau, "Kowe bae padha menehana mangan." Wong-wong semaur, "Ana karo kita ora luwih saka roti lima lan iwak loro, kajaba mbok menawa kita kanggo pindhah lan tuku pangan kanggo kabeh akeh iki. "
9:14 Saiki ana wong lanang limang ewu. Banjur ngandika marang para sakabaté, "Duwe wong linggih mangan ing kelompok sèket."
9:15 Lan padha supaya. Lan njalari wong-wong mau kabeh lungguh mangan.
9:16 Banjur, njupuk roti lima lan iwak loro, kang gazed munggah swarga, lan diberkahi banjur dicuwil-cuwil, banjur diedum marang para sakabat, supaya nyetel sadurunge akeh.
9:17 Lan kabeh padha mangan nganti wareg. Lan rolas wakul pecahan dijupuk munggah, kang padha ngiwa liwat saka wong-wong mau.
9:18 Lan kedaden sing, nalika piyambakipun ndedonga piyambakan, murid-muridé uga padha karo wong, lan ndangu, matur: "Wong akèh iku padha ngarani Aku iki?"
9:19 Nanging wong-wong dijawab dening ngandika: "Yohanes Pembaptis. Nanging sawetara wong Nabi Elia. Nanging saestu, wong wong salah satunggaling nabi saka sadurunge wis wungu. "
9:20 Banjur ngandika marang wong-wong, "Lah nèk miturut kowé ngarani Aku iki sapa?"Nanggepi, Simon Petrus tumuli kandha, "Mésias ingkang saking Allah."
9:21 Nanging ngandika banget kanggo wong-wong mau, kang diweling mangkene ora ngomong iki kanggo sapa waé,
9:22 matur, "Sabab Putraning Manungsa iku kudu nglampahi sangsara akèh, lan ditampik déning para pinituwa lan pemimpin saka para imam lan para ahli Torèt, lan matèni, lan ing telung dinané. "
9:23 Banjur ngandika marang wong-wong: "Yen ana wong kang gelem mèlu Aku: supaya wong nyingkur awake dhewe, lan manggul pentèngané saben dina, lan tindakake kula.
9:24 Kanggo sapa wis disimpen urip, bakal ilang. Nanging sing sapa wis ilang nyawané marga saka Aku,, iku bakal nylametake nyawane.
9:25 Kanggo carane ora entuk manfaat wong, yen padha olèh jagat iki kabèh, durung ilang piyambak, utawa nimbulaké gawe piala piyambak?
9:26 Kanggo sapa isin marga saka Aku lan pituturku: saka wong Putraning Manungsa bakal isin, nalika bakal wis teka ing kamulyane lan sing saka Gusti Allah, Bapaké lan saka Angels suci.
9:27 Lan durung, Aku pitutur marang kowé sing: Ana sawetara ngadeg kene sing bakal ora mati,, nganti padha ndeleng Kratoning Allah. "
9:28 Lan kedaden sing, Kira-kira wolung dina sawise tembung iki, kang Petrus, Yakobus lan Yokanan, lan sumengka dhateng gunung, supaya wong bisa ndedonga.
9:29 Lan nalika Panjenengane ndedonga, munculé prarain danene iki diowahi, lan vestment dadi putih lan mencorong.
9:30 Lah, wong loro padha omong-omongan karo wong. Lan iki Musa lan Nabi Elia, muncul ing kamulyan.
9:31 Lan padha dhateng departure, kang bakal ing Yerusalem ngrampungake pakaryane.
9:32 Nanging saestu, Peter lan wong-wong sing padha ndhèrèk Panjenengané padha bobot mudhun dening turu. Lan dadi tandha, padha weruh kamulyan lan wong loro sing padha ngadeg karo wong.
9:33 Lan kedaden sing, minangka iki padha pisahan wong, Peter ngomong marang Gusti Yésus: "Guru, iku becik kanggo kita dadi kene. Lan supaya, supaya kita sami damel tarub tiga: siji kanggo sampeyan, lan siji kanggo nabi Moses, lan siji kanggo nabi Elia. "Kanggo wong durung ngerti apa kang diaturake.
9:34 Banjur, minangka piyambakipun ngandika mangkono iku, méga teka ngayomi. Lan minangka iki padha ngetik menyang méga, padha wedi.
9:35 Lan ènèng swara sangka méga, matur: "Iki anakku kang kinasih. Ngrungokake marang. "
9:36 Lan nalika swara kang paring, Gusti Yesus ketemu dadi piyambak. Lan padha bisu lan marang siji ora, sing dina, samubarang iku mau, kang wus padha dideleng.
9:37 But it happened on the following day that, as they were descending from the mountain, a great crowd met him.
9:38 Lah, a man from the crowd cried out, matur, "Guru, Aku beg sampeyan, look kindly on my son, for he is my only son.
9:39 Lah, a spirit takes hold of him, and he suddenly cries out, and it throws him down and convulses him, so that he foams. And though it tears him apart, it leaves him only with difficulty.
9:40 And I asked your disciples to cast him out, and they were unable.”
9:41 Lan nanggepi, Gusti Yésus terus ngomong: “O unfaithful and perverse generation! How long will I be with you and endure you? Bring your son here.”
9:42 And as he was approaching him, the demon threw him down and convulsed him.
9:43 Lan Gusti Yesus ngerengin setane, lan bocahé diwarasaké, lan dibalèkaké marang kang rama.
9:44 Lan kabeh padha gumun banget agung Allah. Lan minangka everyone iki pemikiran liwat kabeh bilih piyambakipun mengkono, Panjenengané banjur ngandika marang para sakabaté: "Sampeyan kudu ngeset tembung mangkono ing sajroning atimu. Iku bakal, yen Putraning Manungsa bakal diulungaké marang tanganing wong. "
9:45 Nanging padha ora mangertos tembung iki, lan iki ndhelikke saka wong-wong mau, supaya padha ora ndelok iku. Lan padha wedi kanggo pitakonan marang bab tembung iki.
9:46 Saiki idea lumebet wong, minangka kanggo kang padha ana luwih.
9:47 Nanging Ida Hyang Yesus, nguningani sakehing rancangane atiné, mundhut bocah lan ngadeg wong jejere wong.
9:48 Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau: "Sapa bakal nampani bocah iki ing jenengku, ditampa kula; lan sing sapa nampani Aku, iku dadi nampani kang ngutus Aku. Kanggo sapa iku rodok kurang ing antaramu kabèh, padha iku luwih. "
9:49 Lan respon, John ngandika: "Guru, kita weruh siji tartamtu nundhung dhemit atas asma Paduka. Lan kita dilarang wong, awit ora tindakake karo kita. "
9:50 Gusti Yésus terus ngomong marang: "Aja nglarang wong. Kanggo sapa ora nyulayani marang kowé, iku kanggo sampeyan. "
9:51 Saiki iku kedaden sing, nalika dina boros padha kang rampung, kang badanku nyetel pasuryan kanggo pindhah menyang ing Yerusalem.
9:52 Lan utusan sadurunge pasuryan. Lan arep ing, padha lumebu menyang ing sawijining kutha ing Samaria, kanggo nyiapake kanggo wong.
9:53 Lan padha ora bakal nampa wong, amarga pasuryan iki arep menyang Yerusalem.
9:54 Nalika para sakabat, Yakobus lan Yohanes, wis katon iki, padha ngandika, "Gusti, kowe arep kita nelpon kanggo geni kanggo tumedhak saka ing swarga lan nganggo wong?"
9:55 lan ngowahi, wong mau, matur: "Apa kowe ora ngerti kang roh sing?
9:56 Anaké Manungsa teka, ora numpes gesang, nanging kanggo nyimpen. "Banjur padha mangkat menyang kutha liyane.
9:57 Lan kedaden sing, padha mlaku-mlaku ing sadawane dalan, wong kang matur marang wong, "Titiang misadia ngiring Guru, ngendi sing bakal pindhah. "
9:58 Gusti Yésus semaur:: "Asu ajag padha duwé rong, lan manuk ing awang-awang pada duwe susuh. Nanging Putraning Manungsa ora kagungan papan kagem nyèlèhaké mustakané. "
9:59 Banjur ngandika marang wong liyané, "Mèlua Aku." Nanging ngandika, "Gusti, ngidini kula pisanan mbukak lan ngubur bapak kawula. "
9:60 Gusti Yésus terus ngomong marang: "Cikbèn wong mati padha ngubur wong mati. Nanging kowe lan ngumumke Kratoning Allah. "
9:61 Sane lianan mabaos sapuniki: "Titiang misadia ngiring Guru, Gusti. Nanging ngidini kula page kanggo nerangake iki kanggo sing saka omah. "
9:62 Gusti Yésus semaur:, "Ora ana siji sing nempatno tangané kanggo plow, banjur katon bali, iku ora pantes tumrap Kratoning Allah. "