Ch 10 Tandha

Tandha 10

10:1 Lan ngadeg, banjur tindak saka ing kono menyang wilayah Yudéa ing sabrange bengawan Yarden. Lan maneh, akeh padha teka kumrubut ana ing ngarsane. Lan kaya kang ana rakulino kanggo nindakake, maneh kang mulang wong-wong.
10:2 Lan nyedhak, para Farisi, wong, Testing wong: "Iku kena kanggo wong kanggo ngilangi bojoné?"
10:3 Nanging ing nanggepi, Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau, "Apa Musa nglatih sing?"
10:4 Lan padha ngandika, "Musa marang hak aksès kanggo nulis Bill divorce lan kanggo ngilangi dheweke."
10:5 Nanging Gusti Yésus nanggapi dening matur: "Iku amarga saka wangkoting atimu kang wrote pepakon kanggo sing.
10:6 Mangka saka wiwitaning tumitah, Gusti Allah nitahaké manungsa lanang lan wadon.
10:7 Amarga iki, wong bakal ninggalake konco bapa lan biyungé, lan Panjenengané bakal cling menyang bojoné.
10:8 Lan loro iki bakal dadi siji ing daging. Lan supaya, lagi saiki, ora loro, nanging dadi daging siji.
10:9 Mulane, apa kang wus katunggalake, supaya ora ana wong misahake. "
10:10 Lan maneh, ing omah, murid-muridé takon marang bab bab sing padha.
10:11 Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau: "Sapa nolak bojoné, lan kawin karo wong liyané, laku jina tumrap rabiné.
10:12 Lan yen bojo nolak Bojone, lan nikah liyane, iku iya laku jina. "
10:13 Lan padha digawa menyang ngarsané bocah-bocah, supaya wong ndemèk wong. Nanging para sakabat admonished sing nggawa wong-wong mau.
10:14 Bareng Gusti Yesus mirsa iki, kang kesandhung, lan Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau: "Allow bocah marani Aku, lan ora nglarang wong-wong mau. Kang kaya mangkono minangka iki Kratoné Gusti Allah.
10:15 Amin Aku pitutur marang kowé:, sapa ora nampani Kratoning Allah kaya bocah cilik, ora bakal lumebu ing kono. "
10:16 Lan ngisinake wong, lan mbikak tangan marang wong-wong mau, mberkahi mau.
10:17 Kadung tindak ing cara, siji tartamtu, mlaku munggah lan kneeling sadurunge wong, takon marang, "Dhuh, Guru ingkang, apa sing kudu tak lakoni, supaya aku bisa ngamanake urip langgeng?"
10:18 Nanging Gusti Yésus semaur:, "Apa ngarani Aku utama? Ora ana siji kang utama, kajaba Allah.
10:19 Sampeyan ngerti presepsi: "Aja laku jina. Aja matèni. Ora nyolong. Ora nganggo sumpah palsu. Ora ngapusi. Lan ngajènana marang bapa lan biyungmu. "
10:20 Nanging ing nanggepi, Panjenengané banjur ngandika marang wong, "Guru, kabeh iki aku wis diamati wiwit kawula taksih anèm. "
10:21 Banjur Gusti Yésus, munggah ing wong, tresna marang Gusti, lan Panjenengané banjur ngandika marang wong: "Siji bab kakurangan kanggo sampeyan. Pindhah, ngedol apa wae sing duwe, lan wènèhna marang wong miskin, lan sampeyan bakal duwe bandha ana ing swarga. Lan teka, tindakake kula. "
10:22 Nanging Panjenengané banjur tindak adoh grieving, Duwe wis nemen sedhih dening tembung. Awit dèkné sugih banget.
10:23 Lan Gusti Yesus, looking around, ngandika marang para sakabaté, "Carane angel iku kanggo wong-wong sing duwe kasugihan kanggo lumebu ing Kratoning Allah!"
10:24 Para sakabat padha nggumun ing tembung kang. Nanging Ida Hyang Yesus, njawab maneh, ngandika marang wong-wong mau: "Anak Little, carane angel iku sing dipercaya ing dhuwit kanggo lumebu ing Kratoning Allah!
10:25 Iku luwih gampang unta kanggo nembus mripat jarum, katimbang wong sugih lumebu ing Kratoning Allah. "
10:26 Lan padha kepingin weruh malah luwih, matur antarane piyambak, "Sapa sing, banjur, bisa disimpen?"
10:27 Lan Gusti Yesus, munggah ing wong-wong mau, ngandika: "Tumraping manungsa iku pancèn mokal; nanging ora karo Gusti Allah. Kanggo Gusti Allah ora ènèng barang sing mokal. "
10:28 Lan Pétrus banjur matur marang Gusti Yesus, "Lah, kita sampun sami nilar samukawis barang-barang lan sami ndherek Paduka. "
10:29 Nanggepi, Gusti Yésus terus ngomong: "Amin Aku pitutur marang kowé:, Ana siji sing wis ngiwa konco house, utawa sedulur, utawa sadulur, utawa father, utawa ibune, utawa anak, utawa tanah, marga saka Aku lan kanggo Injil,
10:30 sing ora bakal nampa satus langkung, saiki ing wektu iki: omahé, lan sadulur-sadulure, lan sadulur, lan ibu, lan anak, lan tanah, karo rupa-rupa, lan ing urip langgeng umur mangsa.
10:31 Nanging akeh bakal dadi pungkasan, lan pungkasan bakal dadi ndisik déwé. "
10:32 Now they were on the way ascending to Jerusalem. And Jesus went ahead of them, and they were astonished. And those following him were afraid. Lan maneh, taking aside the twelve, he began to tell them what was about to happen to him.
10:33 "Lah, we are going up to Jerusalem, and the Son of man will be handed over to the leaders of the priests, and to the scribes, lan para pinituwa. And they will condemn him to death, and they will hand him over to the Gentiles.
10:34 And they will mock him, and spit on him, and scourge him, and put him to death. Lan ing dina katelu, he will rise again.”
10:35 Yakobus lan Yohanes, anak-anake Zebedheus, tyedek karo wong, matur, "Guru, kita pengin sing apa wae kita bakal takon, sampeyan bakal nindakake kanggo kita. "
10:36 Nanging Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau, "Apa sing kokkarepaké supaya daktindakaké kanggo sampeyan?"
10:37 Lan padha ngandika, "Grant kanggo kita bilih kita bisa njagong, siji ing sisih tengen lan liyane ing sisih kiwa Panjenengan, wonten ing kamulyan Panjenengan. "
10:38 Nanging Gusti Yesus ngandika marang wong-wong mau: "Sampeyan ora ngerti apa sing mbok jaluk. Apa kowe bisa ngombe saka chalice saka kang ngombe, utawa supaya dibaptis kalawan baptis kang aku supaya dibaptis?"
10:39 Nanging padha matur, "Kita bisa." Gusti Yésus terus ngomong marang wong-wong: "Pancen, sing bakal ngombé saka chalice ing, saka kang ngombe; lan sing bakal kabaptis kalawan baptis, karo kang aku supaya dibaptis.
10:40 Nanging kanggo njagong ing tengen, utawa ing kiwa, iku dudu wewenangku mènèhaké kanggo sampeyan, nanging kanggo wong-wong kanggo kang wis disiapake. "
10:41 Lan sepuluh, marang pangrungu iki, nepsu marang Yakobus lan Yohanes.
10:42 Nanging Ida Hyang Yesus, nelpon mau, ngandika marang wong-wong mau: "Sampeyan ngerti sing sing sing koyone pemimpin ing antarané wong Yunani dominasi wong-wong mau, lan pemimpin sing ngleksanani pangwasa mau.
10:43 Nanging iku ora dadi cara iki antarane sampeyan. Tinimbang, sapa bakal dadi luwih bakal Mentri;
10:44 lan sing sapa dadi pangarep ana ing antaramu bakal abdi kabeh.
10:45 Supaya, banget, Putraning Manungsa wis ora teka supaya padha ngatur rumeksa marang, nanging supaya kang ngatur mentri lan bakal masrahké nyawané minangka tebusan kanggo wong akèh. "
10:46 Lan banjur padha tindak menyang ing kutha Yerikho. Lan minangka piyambakipun setelan metu saka ing Yérikho, kadhèrèkaké para sakabaté lan wong banget akeh akeh, Jenenge Bartimeus, bin Timaeus, wong wuta, lungguh ngemis jejere cara.
10:47 Kadung krungu, yèn iku Yésus saka Nasarèt, banjur wiwit nguwuh-metu lan ngomong, "Gusti Yésus, Tedhakipun Sang Prabu Dawud, njupuk tega ing kula. "
10:48 Lan akeh admonished wong kanggo dadi sepi. Nanging kang nguwuh-uwuh kabeh liyane, "Turunané ratu Daved, njupuk tega ing kula. "
10:49 Lan Gusti Yesus, ngadeg isih, pitunjuk wong kang disebut. Lan padha disebut wong wuta, matur: "Aja tentrem. Njedhul. Dheweke ngundang sampeyan. "
10:50 Lan casting aside jubahé, kang leapt munggah lan tindak marang.
10:51 Lan nanggepi, Gusti Yésus semaur:, "Apa sing arep, sing daktindakaké sampeyan?"Lan wong wuta mau banjur munjuk, "Master, aku bisa ndeleng. "
10:52 Gusti Yésus terus ngomong marang, "Go, pracayamu wus mitulungi kowé kabèh. "Sanalika iku uga wong weruh, lan mèlu Gusti Yésus ana ing dalan.