Ch 3 Tandha

Tandha 3

3:1 Lan maneh, Yésus banjur tindak lumebet ing papan pangibadah. And there was a man there who had a withered hand.
3:2 And they observed him, to see if he would cure on the Sabbaths, supaya padha bisa nggugat.
3:3 And he said to the man who had the withered hand, “Stand up in the middle.”
3:4 Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau: “Is it lawful to do good on the Sabbaths, apa gawe ala, to give health to a life, or to destroy?” But they remained silent.
3:5 And looking around at them with anger, being very saddened over the blindness of their hearts, ngandika marang wong, "Ngluwihi tangan." Lan lengkap iku, and his hand was restored to him.
3:6 Banjur wong-wong Farisi, arep metu, immediately took counsel with the Herodians against him, minangka kanggo anggoné arep nyirnakaké wong.
3:7 Nanging Gusti Yesus lunga karo murid-muridé segara. Banjur akeh banget wong mèlu Gusti Yésus sangka Galiléa lan Yudéa,
3:8 lan saka ing Yerusalem, lan saka Idumea lan ing sabrange bengawan Yarden. Lan sing Tirus lan Sidon, marang krungu apa iki dilakoni, teka marang ing akeh gedhe.
3:9 Lan marang para sakabaté, yèn prau cilik bakal migunani kanggo wong, amarga saka akeh, Awit wong-wong pencet marang wong.
3:10 Kanggo wong waras dadi akeh, sing minangka akeh minangka wounds wis bakal Rush menyang wong supaya ndemek Panjenengane.
3:11 Lan roh-roh jahat, Bareng wong tuwané pirsa, sumungkem ing ngarsane. Banjur padha jerit-metu, matur,
3:12 "Panjenengan punika Putranipun Allah." Lan banget admonished wong, supaya aja padha gawe wong sing ora dikawruhi.
3:13 Lan munggah dhateng gunung, Gusti Allah nimbali piyambak sing kang diparingi kabungahan, lan banjur sowan.
3:14 Lan kang tumindhak supaya rolas bakal karo wong, lan supaya wong bisa ngirim metu martakaké.
3:15 Lan kang kaparingan panguwasa kanggo ngobati lara, lan nundhungi dhemit:
3:16 lan kang dileksanakake ing Simon ing jeneng Peter;
3:17 lan uga kang dileksanakake ing James Zebedheus, lan Yohanes, saduluré Yakobus, jeneng 'Boanerges,' iku, 'Sons of Thunder;'
3:18 lan Andrew, lan Philip, lan Bartoloméus, lan Matius, lan Thomas, lan James Alfeus, lan Thaddeus, lan Simon wong Zelot,
3:19 lan Yudas Iskariot, sane alpaka wong.
3:20 Banjur padha pindhah menyang omah, lan akeh padha bebarengan maneh, dadi luwih supaya padha ora malah bisa kanggo mangan roti.
3:21 Lan nalika dhewe krungu saka iku, banjur padha menyang njiret wong. Padha ora: "Amarga wis musna mad."
3:22 Para ahli Torèt sing wis turunan saka Yérusalèm ngandika, "Amarga wis Beelzebub, lan amarga dening panggedhening para dhemit ora nundhungi dhemit. "
3:23 Lan banjur padha ditimbali bebarengan, kang ngandika kanggo wong akèh nganggo pasemon: "Sapunapi antukipun Ratun Setane nundung Ratun Setane?
3:24 Kanggo menawa Kratoning wis crah, yen Kratoning ora bisa ngadeg.
3:25 Lan menawa omah crah, house sing ora bisa ngadeg.
3:26 Menawa Iblis brontak nglawan awaké dhéwé, kang bakal dibagi, lan kang ora bakal bisa ngadeg; tinimbang wong kang wis tekan mburi.
3:27 Ora ana kang bisa kanggo njarah rayah barang saka wong kuwat, Duwe mlebu omah sing, menawa ora mbanda dhisik wong kang rosa, banjur bakal njarah-rayah omahé.
3:28 Amin Aku pitutur marang kowé:, sing kabeh dosa bakal diapura ing ngajengipun manungsa, lan pitenah dening kang padha wis nyenyamah.
3:29 Nanging kang bakal wis nyenyamah marang Roh Suci, iku bakal duwe pangapunten ing kalanggengan; tinimbang kang bakal guilty saka pelanggaran langgeng. "
3:30 Padha ora: "Dheweke wis kepanjingan roh jahat."
3:31 Lan ibu lan sedulur-seduluré teka. Lan ana ing jaba, padha ngutus, nelpon wong.
3:32 Lan wong akèh mau wis njagong ngubengi Dèkné. Lan padha matur, "Lah, ibumu lan sedulur-sedulurmu sing njaba, seeking sampeyan. "
3:33 Lan respon kanggo wong-wong mau, ngandika, "Sapa ibuku lan sadulur-sadulurku?"
3:34 Lan looking around ing wong-wong sing padha lungguh kabeh watara wong, ngandika: "Lah, ibu lan sedulur.
3:35 Kanggo sing duwe nglakoni karsané Allah, padha iku sedulurku lanang, lan adhine lan ibu. "