Ch 4 Tandha

Tandha 4

4:1 Lan maneh, Panjenengané wiwit memulang ana ing pinggir sagara. Lan akeh banget wong kang padha kanggo wong, dadi luwih supaya, climbing prau, kang lenggah ing segara. Lan kabeh akeh ana ing tanah bebarengan segara.
4:2 Banjur padha diparingi piwulang bab prakara akeh kalawan pasemon, lan Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau, Ing piwulangé iku:
4:3 "Listen. Lah, juru nyebar metu nyebar.
4:4 Lan nalika piyambakipun sowing, sawetara sing tiba nang pinggir dalan, lan manuk ing awang-teka lan mangan iku.
4:5 Nanging saestu, kang tumiba ing lemah lemah atos, ngendi iku durung duwe akeh lemah. Lan jumeneng cepet, amarga ora ana ambane saka lemah.
4:6 Lan nalika srengenge wis tangi menèh, iki scorched. Lan marga ora duwé oyod, withered iku adoh.
4:7 Lan sawetara tumiba ing thethukulan eri. Lan eri tansaya munggah lan suffocated iku, lan iku ora ngasilaké woh.
4:8 Ana kang tumiba ing lemah becik. Lan metokaké woh sing tansaya munggah, lan tambah, lan menehi: sawetara telung puluh, ana kang tikel sawidak, lan sawetara satus. "
4:9 Lan ngandika, "Sapa kang duwe kuping kanggo ngrungokake, ngrungokna. "
4:10 Lan nalika Panjenengané piyambakan, rolas, sing padha karo wong, takon bab pasemon mau.
4:11 Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau: "Kanggo kowe, iku wis padha kaparingan kekerane Kratoning Allah. Nanging kanggo wong-wong jaba, kabeh wis presented ing pasemon:
4:12 'Supaya, ningali, padha bisa ndeleng, lan ora ndelok; lan pangrungon, padha bisa krungu, lan ora ngerti; supaya aja padha bisa diowahi, lan dosa sing bakal pangapura. ' "
4:13 Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau: "Apa kowe ora ngerti pasemon iki? Lan supaya, carane bakal ngerti sakèhing pasemon liyané?
4:14 Sing nyebar, nyebar pangandika.
4:15 Saiki ana sing sadawane dalan, tembung ing disebar. Lan nalika padha krungu, Iblis cepet teka ngilangi pangandika, kang kasebar ing atiné.
4:16 Lan Kajaba, ana sing disebar watune. iki, nalika krungu tembung, langsung nampa kanthi seneng.
4:17 Nanging wong-wong ora ana oyode, lan supaya padha kanggo wektu winates. Lan nalika Mangsa Kasangsaran sabanjuré lan buron mengkene amarga saka tembung, padha cepet tiba adoh.
4:18 Lan ana wong sing kasebar eri. Iku wong-wong kang padha ngrungokaké pangandika,
4:19 nanging tugas jagad, lan ngapusi kasugihan, lan kepinginan bab liyane lumebu sarta suffocate tembung, lan iku èfèktif tanpa woh.
4:20 Lan ana sing sing sing disebar lemah apik, kang padha ngrungokaké pangandika lan nampa; lan iki metokake woh: sawetara telung puluh, ana kang tikel sawidak, lan sawetara satus. "
4:21 Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau: "Punapa wong mlebu lampu supaya panggonan iku ing sangisoré genthong utawa dipapanaké ing longan? Bakal ora ditumpangake padamaran a?
4:22 Kanggo ana apa-apa didhelikake sing ora bakal kawiyak. Ora ono apa-apa rampung ing rahasia, kejaba iku bisa digawe umum.
4:23 Sing sapa duwe kuping kanggo ngrungokake, ngrungokna. "
4:24 Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau: "Coba apa sing krungu. Kanthi langkah apa wae wis diukur metu, iku bakal diukur maneh, lan liyane bakal ditambahake kanggo sampeyan.
4:25 Kanggo sapa wis, kanggo wong iku bakal kaparingan. Lan sing sapa duwé ora, saka wong setitik wis bakal digawa lunga. "
4:26 Lan ngandika: "Kratoné Allah iku kaya iki: iku kaya wong padha nyemplungaké wiji ing tanah.
4:27 Lan dheweke turu lan mengkene, wengi lan dina. Lan germinates wiji lan mundak akeh, sanadyan kang ora ngerti.
4:28 Bumi iku metokake woh siap: pisanan tanduran, banjur kuping, sabanjuré gandum mentes ana ing wulèné.
4:29 Lan nalika woh wis diprodhuksi, langsung kang dikirim metu arit ing, amarga harvest wis teka. "
4:30 Lan ngandika: "Kanggo apa kita mbandhingaké Kratoning Allah? Utawa apa pasemon kudu kita mbandhingaké?
4:31 Iku kaya wiji sawi kang, nalika disebar ing bumi, kurang saka sakèhing wiji kang ana ing bumi.
4:32 Lan bareng wis disebar,, dibedhol lan dadi gedhé dhéwé saka kabeh tetanduran, lan mrodhuksi cabang gedhe, dadi luwih supaya manuk bisa manggon ing bayang-bayang sawijining. "
4:33 Lan karo akeh pasemon kuwi medhar pangandika marang wong-wong mau, akeh sing lagi padha bisa krungu.
4:34 Nanging iya ora nganggo kanggo wong-wong mau tanpa pasemon. Nanging kapisah, jlentrehe kabeh iku marang murid-muridé.
4:35 Lan ing dina sing, nalika sore wis teka, Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau, "Ayo kita nyabrang."
4:36 Lan ngecam déwéké akeh, padha nggawa wong, supaya kang ana ing salah siji boat, lan prau liyané padha karo wong.
4:37 Lan badai angin gedhe dumadi, lan ombak nyuwil liwat prau, supaya prauné kang kapenuhan.
4:38 Lan kang ana ing buritan prau, turu ing guling. Lan padha tangi wong lan ngandika marang wong, "Guru, Panjenengan ora urusan sampeyan bilih kawula sami katiwasan?"
4:39 Lan ngadeg, Panjenengané banjur ndukani angin, lan ngandika marang sagara: "Nggawe bisu. Bakal stilled. "Angine nuli mendha. Lan tenang gedhe dumadi.
4:40 Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau: "Yagéné kowé padha wedi? Apa kowe isih kekurangan iman?"Lan padha disabetake karo wedi banget. Lan padha rasanan, "Sapa kowe mikir iki, sing loro angin lan segara manut marang?"