Ch 5 Tandha

Tandha 5

5:1 Lan padha nyabrang selat saka segara menyang wilayah saka Gerasenes.
5:2 Lan minangka piyambakipun departing saka ing prau, piyambakipun langsung ketemu, saka ana ing pakuburan, dening wong kang kapanjingan dhemit,
5:3 sing wis Panggonan manggon bebarengan karo pakuburan; sanadyan wis sapa wis bisa mbanda wong, malah karo rentengan.
5:4 Kanggo gadhah wis kaiket asring karo blok lan rentengan, kang nerak ing sanad lan bang blok; lan ora ana kang bisa mbanda dèkné menèh.
5:5 Lan panjenengané tansah, dina lan wengi, ana ing pakuburan, utawa ing gunung, nangis metu lan nglereni awaké karo watu.
5:6 Lan ningali Gusti Yesus saka kadohan, mau banjur mlayu lan adored wong.
5:7 Lan nguwuh kalawan swara sora, ngandika: "Apa aku sampeyan, Gusti Yesus, Putraning Allah ingkang Mahaluhur? Aku pitutur marang kowé déning Allah, sing ora nyiksa kula. "
5:8 Kanggo ngandika marang, "Mangkat saka wong, sampeyan roh jahat. "
5:9 Lan takon: "Sapa jenengmu?"Banjur ngandika marang wong, "Nama kula Legion, awit kula punika kathah. "
5:10 Lan kang siya marang nemen, supaya wong kang ora ngusir panjenengané saka wilayah.
5:11 Lan ing panggonan sing, near gunung, ana komplotan gedhe babi, dipakani.
5:12 Lan roh-roh siya marang, matur: "Kirimi kita menyang babi ing, supaya kita bisa mlebu wong-wong mau. "
5:13 Lan Gusti Yesus sakcepete marang wong-wong mau ijin. Lan roh-roh jahat, departing, ngetik nang babi-babi ing. Lan komplotan saka rong èwu okèhé kesusu mudhun karo pasukan gedhe ing sagara, lan padha klelep ing segara.
5:14 Banjur wong-wong sing pastured wong mlayu, lan padha matur ing kutha lan ing deso. Lan kabeh padha metu arep nyumurupi apa iki kedados.
5:15 Lan padha sowan ing ngarsané Yésus. Lan padha ndeleng wong sing wis trenyuh dening setan, lungguh, sandhangan lan karo pikiran waras, lan padha wedi.
5:16 Lan wong-wong sing weruh padha diparingi katrangan carane wong wis urusan karo wong sing wis setan, lan bab babi-babi mau.
5:17 Lan padha wiwit usulan wong, supaya wong kang mundur saka wates sing.
5:18 Lan minangka piyambakipun climbing prau, wong sing wis pada wedi dening dhemit nyuwun marang, supaya wong bisa dadi karo wong.
5:19 Lan iya ora ngidini wong, Nanging Gusti Yesus ngandika marang, "Menyang wong dhewe, ing omahmu dhewe, lan ngumumke kanggo wong-wong mau carane gedhe sing iku sing Gusti wis rampung kanggo sampeyan, lan carane wong wis dijupuk melasi kowé. "
5:20 Nuli lunga lan lan wiwit mulang ing Ten Kutha, carane gedhe padha iku nèk Gusti Yésus wis rampung kanggo wong. Lan wong kepingin weruh.
5:21 Gusti Yésus wis nyabrang ing prau, liwat Selat maneh, akeh banget wong teka bebarengan ing ngarsane. Lan kang ana cedhak segara.
5:22 Lan salah siji saka pengarepé sinaguk, jenenge Yairus, nyedhaki. Lan ningali wong, kang sumungkem ring cokor Idane.
5:23 Lan beseeched wong nemen, matur: "Kanggo putri iku cedhak mburi. Teka lan lay asta, supaya dheweke bisa dadi sehat lan bisa urip. "
5:24 Lan bareng karo wong. Banjur akeh banget nganti wong, lan padha dipencet marang wong.
5:25 Lan ana wong wadon sing wis aliran getih wus rolas taun.
5:26 Lan dheweke dikancani akeh saka sawetara dokter, lan dheweke wis ngginakaken kabeh dheweke diduweni karo ora entuk manfaat ing kabeh, nanging dheweke dadi luwih elek.
5:27 Banjur, nalika dheweke wis krungu bab Gusti Yésus, dheweke nyedhaki liwat akeh konco wong, lan ndemèk jubahé.
5:28 Kanggo dheweke ngandika: "Amarga yen aku tutul malah jubahé, Aku bakal disimpen. "
5:29 Lan langsung, sumber getihen dheweke dadi asat, lan dheweke sensed ing awak, dheweke wis waras saka tatu.
5:30 Lan langsung Yesus, sadhar ing awake sing daya sing wis metu saka wong, ngowahi kanggo akeh, ngandika, "Sapa sing ndemèk Sandhangan Kawula?"
5:31 Lan muridé, matur marang, "Kowe sing akeh mekso watara sampeyan, lan durung sampeyan ngomong, 'Sapa sing ndemèk Aku?'"
5:32 Lan kapandeng watara kanggo ndeleng wong wadon sing wis rampung iki.
5:33 Nanging saestu, wong wadon, ing wedi lan geter, ngerti apa kang kedaden ing dheweke, tindak lan sumungkem ana ing ngarsane, lan dheweke marang kabèh bebener.
5:34 Panjenengané banjur ngandika marang dheweke: "Putri, Pengandelmu sing mitulungi kowé. Kana mlaku, lan waras saka tatu Panjenengan. "
5:35 Nalika Gusti Yesus isih ngandika, padha teka saka ing papan pangibadah iku, matur: "Ingkang putra sampun mati. Apa alangan Guru sembarang luwih?"
5:36 Nanging Ida Hyang Yesus, Duwe krungu pangandika kang ngandika, ngandika marang Yairus:: "Aja wedi. Sampeyan kudu mung pracaya. "
5:37 Lan bakal ora ngidini wong kanggo seba marang, kajaba Petrus, lan James, lan Yohanes, saduluré Yakobus.
5:38 Banjur padha pindhah menyang ing omahé pangareping papan pangibadah iku. Nanging bareng pirsa kaributan a, lan nangis, lan akeh Wailing.
5:39 lan ngetik, Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau: "Yagene kowe padha Kagodha lan nangis? bocahe ora mati, namung turu. "
5:40 Lan padha derided wong. Nanging saestu, Duwe sijine kabeh metu, mundhut rama lan ibu saka cah wadon, lan wong-wong sing padha karo wong, lan ngetik kanggo ngendi cah wadon iki lying.
5:41 Lan njupuk prawan ing tangané, Gusti Yésus terus takon, "Talitha koumi,"Kang tegese, "Bocah wadon cilik, (Aku pitutur marang kowé:) njedhul.
5:42 Sanalika girl enom ngadeg lan mlaku. Saiki dheweke wis yuswa rolas taun. Lan padha dumadakan disabetake karo gumun gedhe.
5:43 Lan diweling mangkene nundhung dhemit sing nyurupi, supaya ora bakal ngerti bab iku. Lan marang wong-wong mau kanggo menehi mangan.