Ch 10 Matius

Matius 10

10:1 Lan Duwe nimbali sakabaté rolas, sarta padha diparingi pangwasa najis, kanggo nundhungi lan kanggo ngobati saben penyakit lan saben lara.
10:2 Saiki jeneng saka rasul rolas iki: sing pertama, Simon, sing diarani Peter, lan Andreas sadulure,
10:3 James Zébédéus, lan Yohanes saduluré, Filipus lan Bartolomeus, Thomas lan sangu dhuwit, lan James Alfeus, lan Tadeus,
10:4 Simon wong Zelot, lan Yudas Iskariot, sane alpaka wong.
10:5 Gusti Yésus terus ngongkon rolas iki, instructing wong, matur: "Aja lelungan kanthi cara bangsa, lan ora lumebu ing kutha Samaria,
10:6 nanging pindhah menyang wedhus sing wis tiba adoh saka turune Israel.
10:7 Lan arep kasebut, martakake, matur: 'Kanggo Kratoning Swarga wis digambar near.'
10:8 Ngobati lara, mundhakaken mati, gawe resik lara kusta, matak dhemit. Sampeyan wis ditampa bebas, supaya menehi bebas.
10:9 Aja milih kanggo nduweni emas, utawa salaka, utawa dhuwit ing sabuk Panjenengan,
10:10 utawa pranata kanggo lelampahan, utawa loro Tunika, utawa shoes, utawa teken. Kanggo buruh pantes bagean.
10:11 Saiki, menyang apa kutha utawa kutha sing bakal mlebu, takon minangka kanggo sing pantes ing iku. Lan tetep ana nganti mangkat.
10:12 Banjur, nalika ngetik menyang omah, salam iku, matur, 'Tentrem rahayu anaa ing omah iki.'
10:13 lan yen, tenan, house sing pantes, katentreman bakal ngaso marang iku. Nanging yen ora pantes, katentreman bakal bali marang kowe.
10:14 Lan sapa wis ora ditampa sampeyan, utawa mirengke tembung, departing saka omah utawa kutha, ketabna lebu ing sikilmu.
10:15 Amin Aku pitutur marang kowé:, bakal luwih ènthèng ing tanah Sodom lan Gomora ing dina pangadilan, katimbang karo kutha iku.
10:16 Lah, Aku ngongkon kowé kaya wedhus ing satengahing asu ajag,. Mulane, dadi bijaksana kaya ula lan minangka prasaja minangka dara.
10:17 Nanging sing waspada marang wong. Awit iku kang bakal ngulungake sing liwat kanggo dewan, lan banjur nggitiki kowé ana ing papan pangibadah sing.
10:18 Lan sampeyan bakal mimpin sadurunge loro para raja marga saka Aku, minangka paseksi marang wong-wong mau lan kanggo bangsa-bangsa liya.
10:19 Nanging nalika padha ngulungake sing liwat, ora milih kanggo mikir bab kepriyé lan apa kang nganggo. Kanggo apa nganggo bakal diwenehi kanggo sampeyan ing jam sing.
10:20 Kanggo iku ora sing bakal ngandika, nanging Rohé Gusti Allah Bapakmu, sing bakal nganggo ing sampeyan.
10:21 Lan sadulur bakal nyerahang semeton pati, lan rama bakal nyerahang anak. Lan anak bakal nglawan tuwane lan nggawa babagan sing an.
10:22 Lan kowé bakal disengiti dening kabeh marga saka jenengKu. Nanging sing sapa wis persevered, malah kanggo mburi, padha bakal disimpen.
10:23 Saiki kowé dianiaya ana ing salah siji kutha, ngungsia menyang liyane. Amin Aku pitutur marang kowé:, sampeyan ora bakal wis kesel kabeh kutha ing Israel, sadurunge Putraning ngasilake wong.
10:24 sakabat iku ora ngungkuli guruné, utawa abdi ndhuwur bendarane.
10:25 Punika cekap kanggo murid sing padha dadi kaya guruné, lan abdi, kaya bendarané. Yen padha disebut Rama saka kulawarga, 'Beelzebub,'Pinten liyane sing kluwarga kang?
10:26 Mulane, ora wedi wong. Kanggo apa wis dijamin sing ora bakal kawiyak, utawa didhelikake sing ora bakal kaweruhan.
10:27 Apa kang dakpituturaké ana ing pepeteng, nganggo ing cahya. Lan apa krungu sampeyan bisik ing kuping, martakake ndhuwur payon.
10:28 Lan aja wedi marang wong-wong sing bisa matèni awak, nanging ora bisa matèni nyawa. Nanging wedi wong sing bisa ngrusak badan lan nyawamu pisan ing neraka.
10:29 Sing ora loro rak payu siji duwit receh cilik? Lan durung ora siji saka wong-wong mau bakal tiba ing lemah tanpa Bapakmu nglilani.
10:30 Awit rambut saeler wis kabeh wis diétung.
10:31 Mulane, aja wedi. Sampeyan sing worth luwih saka akeh sparrows.
10:32 Mulane, everyone who acknowledges me before men, I also will acknowledge before my Father, kang ana ing swarga.
10:33 But whoever will have denied me before men, I also will deny before my Father, kang ana ing swarga.
10:34 Aja mikir sing aku teka nggawa pirukun ana ing bumi. Aku teka, ora nggawa pirukun, nanging pedhang.
10:35 Kanggo aku teka kanggo dibagi wong marang rama, lan anak wadon karo embokné dheweke, lan anak wadon-in-law marang dheweke ibu-ing-hukum.
10:36 Lan satrune wong bakal sing saka kluwarga dhewe.
10:37 Sapa tresna rama utawa ibu ngungkuli Aku, iku ora pantes tumraping Aku. Lan sapa tresna putra utawa putri ndhuwur kula ora pantes tumraping Aku.
10:38 Lan sing sapa ora manggul pentèngané, lan mèlua Aku ora pantes tumraping Aku.
10:39 Sapa ketemu urip, bakal ilang. Lan sing sapa wis ilang urip marga saka Aku, bakal nemokake iku.
10:40 Sing sapa nampani kowé, ditampa kula. Lan sing sapa nampani Aku, iku dadi nampani kang ngutus Aku.
10:41 Sing sapa nampani nabi, ing jeneng nabi, bakal nampa ganjaran saka nabi. Lan sing sapa nampani wong mursid ing jeneng mung bakal tampa piwales saka mung.
10:42 Lan sing sapa menehi, malah kanggo siji saka paling iki, tuwung banyu kadhemen kanggo ngombe, namung ing jeneng murid: Amin Aku pitutur marang kowé:, kang ora bakal kélangan ganjarané. "