Ch 11 Matius

Matius 11

11:1 Lan kedaden sing, Gusti Yésus wis rampung ngutus sakabaté rolas, banjur tindak saka ing kono supaya memulang lan nggelaraké Injil ana ing kutha-kutha sing.
11:2 Now when John had heard, in prison, about the works of Christ, sending two of his disciples, Panjenengané banjur ngandika marang wong,
11:3 "Apa sampeyan kang teka, or should we expect another?"
11:4 Lan Gusti Yesus, respon, ngandika marang wong-wong mau: "Wis mundura, lan laporan Yohanes apa sing wis dirungu lan dideleng.
11:5 The blind see, wong lumpuh padha lumaku, wong lara kusta padha kabirat najisé, wong budheg padha krungu, munggah mati maneh, wong miskin sing evangelized.
11:6 And blessed is he who has found no offense in me.”
11:7 Banjur, after they departed, Jesus began to speak to the crowds about John: “What did you go out to the desert to see? A reed shaken by the wind?
11:8 So what did you go out to see? A man in soft garments? Lah, those who are clothed in soft garments are in the houses of kings.
11:9 Then what did you go out to see? A prophet? Ya, Aku pitutur marang kowe, and more than a prophet.
11:10 For this is he, of whom it is written: 'Lah, Aku ngirim Angel lumaku ndhisiki Panjenengan, who shall prepare your way before you.’
11:11 Amin Aku pitutur marang kowé:, antarane wong-wong kang lair saka wong wadon, ana ingkang sampun wungu ora ana kang ngluwihi Yokanan Pambaptis. Nanging ing paling ing Kratoning Swarga, iku ngluwihi Yokanan.
11:12 Nanging saka Yohanes Pembaptis, malah nganti saiki, ing Kratoning Swarga wis nandhang panganiaya, lan kasar nindakake iku adoh.
11:13 Sabab sakèhing nabi lan hukum medhar wangsit, malah nganti John.
11:14 Lan yen sampeyan gelem nampa, iku Elia, sing teka.
11:15 Sapa kang duwe kuping kanggo ngrungokake, ngrungokna.
11:16 Nanging apa bakal tak padakké generasi iki? Iku kaya anak linggih ana ing pasar,
11:17 sing, nelpon metu kanca sing, ngomong: Aku wis ngunekake musik sing, lan sing kok ora padha njoged. Kita nangisi, lan kowe ora padha tangisan. '
11:18 Sarèhning Yohanes iku teka tanpa mangan tanpa ngombé; lan padha ngomong, 'Wong kesurupan sétan.'
11:19 Anaké Manungsa teka, Dèkné mangan lan ngombé; lan padha ngomong, 'Lah, wong sing mangan voraciously lan wong sing ngombé anggur, kanca pajeg lan wong dosa. Nanging kawicaksananing Pangeran iku anggoné kabeneraké awit dheweke putra. "
11:20 Banjur wiwit ndukani ing kutha-kutha kang akeh kaelokan kang padha tuntas, kanggo wong isih padha ora mratobat.
11:21 "Tyilaka kowé, Chorazin! Bilai kowé,, Bètsaida! Kanggo yen kaelokan sing padha rampung ing sampeyan wis rampung ing Tirus lan Sidon, wong bakal mratobat long ago haircloth lan awu.
11:22 Nanging saestu, Aku pitutur marang kowé:, Tirus lan Sidon bakal diapura liyane saka sampeyan, ing dina pangadilan.
11:23 Lan sing, Kapernaum, yang bakal kaluhuraké kabeh cara swarga? Sampeyan bakal tumedhak kabeh cara kanggo neraka. Kanggo yen kaelokan sing padha rampung ing sampeyan wis rampung ing Sodom, mbok menawa iku mesthi lestari, malah kanggo dina iki.
11:24 Nanging saestu, Aku pitutur marang kowé:, sing tanah Sodom bakal diapura liyane saka sampeyan, ing dina pangadilan. "
11:25 Ing wektu sing, Yesus mangsuli lan ngandika: "Aku ngakoni sampeyan, Rama, Gusti Swarga lan bumi, amarga wis didhelikake prekara-prekara iki wicaksana lan ngati-ati, lan wis dicethakaké menyang bocah-bocah cilik.
11:26 Ya, Rama, iki ana nyenengke sadurunge.
11:27 Kabeh iku wis dipasrahaké marang Aku déning Ramaku. Lan ora ana kang sumurup marang Sang Putra, aliya Sang Rama, utawa ora ngerti sapa Sang Rama, manawa Putraning, lan wong kang wus Putra iku cumadhang kanggo mbukak wong.
11:28 Teka kula, kabeh sing pegawe lan wis kabotan, lan aku bakal refresh sing.
11:29 Njupuk rakit marang kowe, lan sinau saka kula, awit Aku iki alus lan andap-asor jantung; lan sing bakal padha olèh ayeming nyawamu.
11:30 Amarga pasanganku iku manis lan momotanku iku ènthèng. "