Ch 14 Matius

Matius 14

14:1 Ing wektu sing, Hérodès raja wilayah krungu kabar bab Gusti Yésus.
14:2 Lan ngandika marang para abdiné,: "Iku Yohanes Pambaptis. Panjenengané wus wungu saka ing antarane wong mati, lan sing kok kaelokan ing karya ing wong. "
14:3 Hérodès wis matèni John, lan kaiket marang, lan dilebokaké ing pakunjaran,, amarga saka ibu, garwa sadherekipun.
14:4 Kanggo Yohanes mulangi wong, "Iku ora kena kanggo duwe dheweke."
14:5 Lan sanadyan wong kepéngin matèni wong, kang wedi marang wong akeh, amarga padha dianakaké wong dadi nabi.
14:6 Banjur, taun Hérodès, putri Hérodias mbeksa ana ing tengah sing, lan Sang Prabu Herodhes.
14:7 Lan wong sumpah kanggo menehi dheweke apa dheweke bakal takon wong.
14:8 Nanging, Duwe wis menehi saran dening ibu, dheweke ngandika, "Keparenga kula nyuwun, ing platter, sirahipun Yohanes Pambaptis. "
14:9 Lan raja nemen sedhih. Nanging amarga saka sumpah, lan amarga saka wong-wong sing lungguh ing meja karo wong, kang dhawuh supaya diwenehi.
14:10 Lan dikirim lan nigas janggané Yohanes ing pakunjaran.
14:11 Lan mustakané digawa ing platter, lan kaparingaken kanggo cah wadon, lan dheweke nggawa marang ibuné.
14:12 Lan para sakabaté nyedhaki lan njupuk awak, lan padha dikubur. lan tekan, padha kacarita kanggo Gusti Yesus.
14:13 Nalika Gusti Yesus wis krungu, Dèkné terus lunga saka ing kono dening prau, menyang panggonan kang sepi piyambakan. Lan wong akèh padha krungu saka iku, padha ndhèrèkaké Panjenengané ing sikil saka kutha.
14:14 Lan arep metu, kang weruh akeh banget, lan njupuk tega ing wong, lan nambani sing lara.
14:15 Lan nalika sore wis teka, murid-muridé nyelak, matur: "Iki papan kang sepi, lan jam saiki wis liwati. Nolak wong akeh, supaya, dening arep menyang kutha-kutha, padha bisa tuku pangan kanggo awake dhewe. "
14:16 Nanging Gusti Yesus ngandika marang wong-wong mau: "Padha ora perlu kanggo pindhah. Menehi wong soko kanggo mangan dhewe. "
14:17 Padha semaur, "Ora ana sing kene, kajaba roti lima lan iwak loro. "
14:18 Gusti Yésus terus ngomong, "Gawanen mbréné!."
14:19 Lan nalika wus dhawuh karo wong akeh kanggo njagong mudhun marang suket, mundhut roti lima lan iwak loro, lan tumenga ing langit, diberkahi banjur dicuwil-cuwil, diparingake marang roti kanggo para sakabat, lan banjur para sakabat wong akèh.
14:20 Lan kabeh padha mangan nganti wareg. Lan padha njupuk munggah remnants: rolas ténggok pecahan.
14:21 Saiki nomer padha melu mangan iku wong lanang limang ewu, kajaba wong wadon lan bocah-bocah.
14:22 Lan Gusti Yesus sakcepete dipeksa murid menek menyang prau, lan kanggo ndhisiki wong ing nyebrang segara, nalika nolak akeh.
14:23 Lan Duwe nolak akeh, sumengka piyambak dhateng gunung ndedonga. Lan nalika sore teka, Panjenengané piyambakan ana.
14:24 Nanging ing tengah-tengah, prau kang katempuh déning ombak. Kanggo anginé nampek wong.
14:25 Banjur, ing jam telu wengi, kang teka mau, mlaku-mlaku ana ing sagara.
14:26 Lan mirsani wong mlaku nang segara, padha Kagodha, matur: "Iku kudu apparition." Lan padha nguwuh, marga saka pagirising.
14:27 Lan langsung, Gusti Yesus ngandika marang wong-wong mau, matur: "Duwe iman. Iku Aku. Aja wedi."
14:28 Pétrus banjur nanggapi dening matur, "Gusti, yen sampeyan, supaya kula teka sing liwat banyu. "
14:29 Lan ngandika, "Ayo." Lan Peter, mudhun saka ing prau, mlaku liwat banyu, supaya minangka kanggo pindhah kanggo Gusti Yesus.
14:30 Nanging saestu, ningali banteré anginé nang mér, ajrih. Lan kaya kang wiwit ambles, kang nguwuh-uwuh, matur: "Gusti, selametno aku."
14:31 Lan langsung Yesus lengkap tangané lan njupuk ditahan saka wong. Panjenengané banjur ngandika marang wong, "O sethitik ing iman, kok kowé mangu-mangu?"
14:32 Lan nalika padha munggah ing prau, angine tumuli mendha.
14:33 Banjur wong-wong sing padha ana ing prau nyelaki lan adored wong, matur: "Saestu, Kowé kuwi Anaké Gusti Allah. "
14:34 Lan Duwe nyabrang segara, padha teka ing tanah Genesaret.
14:35 Bareng wong-wong ing panggonan kono wis ora pangling karo Panjenengane, padha dikirim menyang kabeh wilayah sing, lan padha nggawa sakèhé wong kang wis Maladies.
14:36 Lan padha petitioned wong, supaya padha ndemèk malah gombyoking jubahé. Lan minangka akeh minangka kena pada mari.