Ch 17 Matius

Matius 17

17:1 And after six days, Jesus took Peter and James and his brother John, and he led them onto a lofty mountain separately.
17:2 And he was transfigured before them. And his face shined brightly like the sun. And his garments were made white like snow.
17:3 Lah, there appeared to them Moses and Elijah, speaking with him.
17:4 And Peter responded by saying to Jesus: "Gusti, iku becik kanggo kita dadi kene. Yen gelem, let us make three tabernacles here, siji kanggo sampeyan, one for Moses, lan siji kanggo nabi Elia. "
17:5 Lan nalika Gusti Yesus isih ngandika, lah, a shining cloud overshadowed them. Lah, there was a voice from the cloud, matur: "Iki Putraningsun kang kinasih, with whom I am well pleased. Ngrungokake marang. "
17:6 And the disciples, pangrungu iki, fell prone on their face, and they were very afraid.
17:7 And Jesus drew near and touched them. Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau, “Rise up and do not be afraid.”
17:8 And lifting up their eyes, they saw no one, except Jesus alone.
17:9 Lan padha mudhun saka ing gunung, Gusti Yesus dhawuh mau, matur, "Marang ora siji bab sesanti, nganti Putraning Manungsa wis wungu saka ing antarane wong mati. "
17:10 Lan para sakabaté takon, matur, "Lah apa para guru Kitab wong iku perlu kanggo Elia teka pisanan?"
17:11 Nanging ing nanggepi, Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau: "Nabi Elia, tenan, bakal teka mbenakaké samubarang kabèh,.
17:12 Nanging Aku pitutur marang kowé, sing Elia wis teka, lan padha ora nitèni Dèkné, nanging padha apa wanted kanggo wong. Dadi uga bakal Anaké Manungsa nandhang sangsara marga saka wong-wong mau. "
17:13 Banjur para sakabaté padha mangerti yèn Panjenengané iku ngandika bab Yohanes Pembaptis.
17:14 Bareng wis tekan ing wong akeh, wong nyedhak, Mudhun marang dhengkul sadurunge wong, matur: "Gusti, njupuk tega ing anakku, kanggo iku sing epilepsi, lan ciloko gawe piala. Kanggo kang kerep tumiba ing geni, lan asring uga menyang banyu.
17:15 Sampun kawula bekta dhateng para sakabat Panjenengan,, nanging padha ora bisa kanggo ngobati wong. "
17:16 Banjur Gusti Yesus nanggapi dening matur: "Apa generasi kang ora pracaya lan kang keblinger! Suwene aku bakal nunggil karo kowé? Suwene aku bakal nyabari kowé? Gawanen mréné. "
17:17 Lan banjur didukani déning Yésus, lan setan banjur metu saka wong, lan bocah mau nambani saka jam sing.
17:18 Para sakabat nyelaki Yésus pribadi lan ngandika, "Apa kita padha Tukang diuncalake?"
17:19 Gusti Yesus ngandika marang wong-wong mau: "Amarga saka pracaya Panjenengan. Amin Aku pitutur marang kowé:, mesthi, yen sampeyan bakal duwe iman kaya wiji sawi, sampeyan bakal ngongkon gunung kaé ngomong, 'Pindhah saka kene kanggo ana,'Lan iku bakal mindhah. Lan boten bakal mokal sampeyan.
17:20 Nanging Aku ora nundhungi, kajaba liwat pandonga lan pasa. "
17:21 And when they were conversing together in Galilee, Gusti Yesus ngandika marang wong-wong mau: “The Son of man shall be delivered into the hands of men.
17:22 Lan bakal matèni wong, nanging bakal tangi menèh ing telung dinané. "Wong-wong pada banget sedhih.
17:23 Lan nalika padha teka ing kutha Kapernaum, sing sing diklumpukake setengah sekel nyedhaki Petrus, lan padha matur, "Ora Guru mbayar separo sekel?"
17:24 ngandika, "Ya." Bareng wis lumebet ing sawijiné omah, Gusti Yesus tindak ana ing ngarsane, matur: "Carane ora iku koyone sampeyan, Simon? Para raja ing bumi, saka kang padha nampa upeti utawa pajeg sensus: saka anak dhewe utawa saka manca?"
17:25 Lan ngandika, "Saka manca." Gusti Yésus terus ngomong marang: "Banjur anak sing free.
17:26 Nanging supaya kita bisa ora dadi pêpalang kanggo wong-wong mau: menyang segara, lan matak ing pancing, lan njupuk iwak pisanan sing digawa munggah, lan nalika wis mangap, sampeyan bakal nemokake sekel a. Njupuk lan dipun kanggo wong-wong mau, kanggo aku lan kowé. "