Ch 2 Matius

Matius 2

2:1 Lan supaya, Gusti Yésus wis lair ing Betlehem Yehuda, ing dina ratu Hérodès, lah, Magi saka wétan tekan ing Yerusalem,
2:2 matur: "Sing endi sing lair ratuné wong Ju? Kanggo kita sampun ngeton bintang Idane ing sisih wétan, lan kita wis sujud marang Panjenengané. "
2:3 Saiki uga ratu Hérodès, pangrungu iki, iki Kagodha, lan Yérusalèm kabèh.
2:4 Lan kumpul bebarengan kabeh pemimpin saka para imam, lan para ahli Torèt, kang arahan karo wong-wong mau menyang ngendi Kristus kuwi bakal miyos.
2:5 Lan padha matur: "Wonten ing Bètlehèm, nang bawah Yudéa. Kanggo supaya wis ditulis karo nabi:
2:6 'Sampeyan, Bethlehem, tanah Yehuda, dening ora liya ing antarane taler Yéhuda. Amarga saka bakal lunga panguwasa sing bakal nuntun umatku Israèl. ' "
2:7 Sang Prabu Herodhes banjur, quietly nelpon Magi, gentur sinau saka wong-wong mau wektu nalika lintang muncul kanggo wong.
2:8 Lan ngirim mau menyang Betlehem, ngandika: "Go lan gentur takon bab bocah. Lan nalika sampeyan nemu wong, laporan maneh, aku sing, banget, bisa teka lan puji wong. "
2:9 Lan nalika padha krungu Prabu, padha lunga. Lah, lintang sing wis padha dideleng ana ing wetan tindak sadurunge wong-wong mau, malah nganti, sampun, mandheg ndhuwur padunungane iki.
2:10 Banjur, ningali lintang, padha gladdened dening bungah banget.
2:11 Lan ngetik ngarep, padha ketemu bocah karo ibuné Mary. Lan supaya, Mudhun sujud, padha adored wong. Lan mbukak ngurmati, padha ana wong peparingé: emas, menyan, lan mur.
2:12 Tampi respon ing turu sing aja bali sowan ing ngarsané Hérodès, padha bali kanthi cara liya kanggo wilayah dhewe.
2:13 Lan sawise padha lunga, lah, Angel Gusti muncul ing turu Joseph, matur: "Ngadega, lan njupuk boy lan ibuné, ngungsi menyang ing tanah Mesir. Lan tetep ana nganti Aku pitutur marang kowe. Kanggo iku bakal kelakon sing ratu Hérodès bakal nggolèki bocah numpes wong. "
2:14 Lan njupuk munggah, mundhut bocah lan ibuné ing wayah bengi, lan mundur menyang Mesir.
2:15 Lan tetep ana, nganti pati Hérodès, supaya sing dingandikakaké déning Pangéran lantaran nabi, matur: "Saka ing tanah Mesir, Aku nyeluk Anakku. "
2:16 Sang Prabu Herodhes banjur, ningali kang wis diapusi dening Magi, duka banget. Lan wong dikirim kanggo mateni sakehe bocah lanang sing padha ing Betlehem, lan ing kabeh wates, saka loro taun lan ing, manut wektu anggone angsal ndangu Magi.
2:17 Banjur apa kang kapangandikakake dening Nabi Yeremia iku, katetepan, matur:
2:18 "A swara wis kaprungu ing kutha Rama, nangis gedhe lan tangis: Rachel nyuwun putranipun. Lan dheweke ora gelem bakal consoled, amarga padha ora luwih. "
2:19 Banjur, when Herod had passed away, lah, an Angel of the Lord appeared in sleep to Joseph in Egypt,
2:20 matur: "Ngadega, lan njupuk boy lan ibuné, and go into the land of Israel. For those who were seeking the life of the boy have passed away.”
2:21 Lan ngadeg, he took the boy and his mother, and he went into the land of Israel.
2:22 Banjur, hearing that Archelaus reigned in Judea in place of his father Herod, he was afraid to go there. And being warned in sleep, he withdrew into parts of Galilee.
2:23 lan tekan, he lived in a city which is called Nazareth, in order to fulfill what was spoken through the prophets: “For he shall be called a Nazarene.”