Ch 28 Matius

Matius 28

28:1 Saiki ing esuk dina Sabat, nalika wiwit tuwuh cahya ing dina Sabat pisanan, Maria Makdaléna lan Maria sing liyané banjur kanggo ndeleng pasaréan.
28:2 Lah, lindhu gedhe dumadi. Kanggo Angel Gusti tumurun saka ing swarga, lan minangka nyedhaki, kang mbalek maneh watu lan lenggah ing.
28:3 Saiki katon kaya kilat, lan vestment kang kaya salju.
28:4 Banjur, metu saka wedi marang Panjenengane, pengawal padha wedi, lan padha dadi kaya wong mati.
28:5 Banjur Angel nanggapi dening matur kanggo wanita: "Aja wedi. Aku ngerti nèk kowé padha nggolèki Gusti Yésus, sing kasalib.
28:6 Ora ana ing kéné. Kanggo wis wungu, mung ngandika. Coba delengen panggonan Gusti diselehake.
28:7 Banjur, pindhah cepet, lan marang para sakabaté, yèn Panjenengané wis wungu. Lah, kang bakal ndhisiki kowé kabèh menyang Galiléa. Ana sing bakal ndeleng Panjenengane. iku, Aku wis tutur marang kowé sadurungé kelakon. "
28:8 Wong banjur padha metu saka ing kubur cepet, wedi lan ing kabungahan gedhe, mlaku kanggo ngumumke marang murid-muridé.
28:9 Lah, Gusti Yésus ketemu wong, matur, "Salam." Nanging wong-wong wis cedhak lan ngasta kaki, lan padha adored wong.
28:10 Gusti Yesus banjur ngandika marang wong-wong: "Aja wedi. Pindhah, ngumumke kanggo sedulur, supaya padha bisa lunga ka wewengkon Galilea. Ana bakal padha ndeleng Aku. "
28:11 Lan nalika padha mangkat, lah, sawetara saka wong jaga padha mulih menyang kutha, lan padha kacarita kanggo pemimpin saka para imam kabeh kang mentas kalakon.
28:12 Lan kumpul bebarengan karo para pinituwa, gadhah pitutur dijupuk, padha marang sing jumlah KALUBÈRAN dhuwit kanggo prajurit,
28:13 matur: "Ngomong sing murid-muridé teka ing wayah wengi lan nyolong wong adoh, nalika kita padha turu.
28:14 Lan yen manager krungu bab iki, kita bakal padha matur marang, lan kita bakal nglindhungi. "
28:15 Banjur, Duwe ditampa dhuwit, padha banyu kuwi. Lan tembung iki wis nyebar wong-wong Yahudi, malah kanggo dina iki.
28:16 Saiki sewelas murid-muridé nang bawah Galiléa, menyang gunung pundi Gusti Yesus sane sampun kapangandikayang antuk.
28:17 Lan, ningali wong, padha sujud nyembah marang Panjenengane, nanging gedhe-gedhe tartamtu mangu-mangu.
28:18 Lan Gusti Yesus, nyelaki, ngandika marang wong-wong mau, matur: "Kabeh panguwasa wis kaparingaké marang Aku ing swarga lan ing bumi.
28:19 Mulane, lunga lan mulang kabeh bangsa, mbaptis wong-wong mau ing jeneng Rama lan Sang Putra lan Sang Roh Suci,
28:20 mulang kanggo mirsani kabeh sing aku wis tau kokpangan. Lah, Aku tansah nunggal karo kowé, malah kanggo consummation umur. "