Ch 7 Matius

Matius 7

7:1 “Do not judge, supaya sampeyan bisa ora bakal tampa paukuman.
7:2 For with whatever judgment you judge, so shall you be judged; and with whatever measure you measure out, so shall it be measured back to you.
7:3 And how can you see the splinter in your brother’s eye, and not see the board in your own eye?
7:4 Utawa carane bisa kandha karo sadulurmu:, ‘Let me take the splinter from your eye,’ while, lah, a board is in your own eye?
7:5 munafik, first remove the board from your own eye, and then you will see clearly enough to remove the splinter from your brother’s eye.
7:6 Do not give what is holy to dogs, and do not cast your pearls before swine, lest perhaps they may trample them under their feet, banjur, ngowahi, they may tear you apart.
7:7 Pitakonan, lan iku bakal kaparingaké marang kowé. Ngupaya, lan sing bakal nemu. Ngalahake, lan iku bakal kawenganan.
7:8 Sabab saben wong kang nyuwun, ditampa; lan sapa nggoleki, Ketemu; lan kanggo sapa tansah thothok-thothok, iku bakal kabuka.
7:9 Apa ana ing antaramu, sing, yen putra padha takon roti, bakal kurban marang watu;
7:10 utawa yen padha takon marang iwak, bakal kurban marang ula?
7:11 Mulane, yen sampeyan, sanadyan kowe dhewe ala, ngerti cara kanggo menehi hadiah apik kanggo anak-anakmu, carane luwih bakal Ramamu, kang ana ing swarga, peparing kang becik marang wong-wong sing takon marang?
7:12 Mulane, kabeh iku punapa wae sing pengin wong sing bakal tumanduk marang kowe, nglakoni uga kanggo wong-wong mau. Kanggo punika hukum lan para nabi.
7:13 Enter through the narrow gate. For wide is the gate, and broad is the way, which leads to perdition, and many there are who enter through it.
7:14 How narrow is the gate, and how straight is the way, which leads to life, and few there are who find it!
7:15 Waspada marang para nabi palsu, sing teka ing wedhus dadi sandhangan, nanging masunat sajeroning idep sing wohe.
7:16 Sampeyan bakal ngerti bab mau saka wohé. Bisa grapes bakal padha saka eri, utawa woh anjir saka rerungkudan?
7:17 Supaya banjur, wit kang becik metokaké woh becik, lan wit ala ngetokké woh sing ala.
7:18 Wit kang becik iku ora bisa kanggo gawé woh kang ala, lan wit ala ora bisa ngetokké woh sing apik.
7:19 Saben wit sing ora ngetokké woh sing apik bakal ditegor lan dibuwang nang geni.
7:20 Mulane, wohé bakal ngerti wong-wong mau.
7:21 Ora kabeh sing matur marang Aku:, 'Gusti, Gusti,'Bakal lumebu ing Kratoning Swarga. Nanging sing sapa nglakoni karsané Ramaku, kang ana ing swarga, padha bakal lumebu ing Kratoning Swarga.
7:22 Akeh bakal ngomong aku ing dina sing, 'Gusti, Gusti, punapa kawula boten sampun medhar wangsit atas asma Paduka, lan nundhungi dhemit atas asma Paduka, lan nindakake tumindak kuat ing jeneng?'
7:23 Banjur bakal aku nyampekano informasi kanggo wong-wong mau: 'Aku wis tau dikenal sampeyan. Sumingkira saka aku, sampeyan wong kang nglakoni piala. '
7:24 Mulane, everyone sing ngrungokaké piwulang mine lan ora wong-wong mau bakal dibandhingake kanggo wong wicaksana, kang ngadegaké omahé ana ing padhasan ing.
7:25 Lan udan turunan, lan banjir ngadeg, lan angin nyebul, lan kesusu marang omah, nanging ora tiba, kanggo ngadeg ana ing padhasan.
7:26 Lan saben wong kang ngrungokaké tembung iki mine lan ora nglakoni, kuwi bakal kaya wong gemblung, kang ngadegaké omahé ana ing sandhuwuré wedhi ing.
7:27 Lan udan turunan, lan banjir ngadeg, lan angin nyebul, lan kesusu marang omah, lan iku iya tiba, lan gedhe ana kiamat sawijining. "
7:28 Lan kedaden, Gusti Yésus wis rampung tembung iki, sing akeh padha nggumun marang piwulangé.
7:29 Kanggo wong iki mulang kaya kang duwe panguwasa, lan ora kaya para ahli Toret lan para wong Farisi sing.