Ch 9 Matius

Matius 9

9:1 Lan climbing prau, kang nyabrang segara, lan kang teka ing kutha dhewe.
9:2 Lah, padha digawa menyang ngarsané lumpuh, lying ing amben. Lan Gusti Yesus, ningali iman, ngandika marang kang lumpuh, "Ati kuatake ing iman, putra; dosa panjenengan kaapunten sampeyan. "
9:3 Lah, ana ahli Torèt sawatara matur ing awake dhewe, "Panjenenganipun nyenyamah Gusti Allah."
9:4 Gusti Yésus wis pirsa, pikirane, ngandika: "Apa sampeyan mikir ala kuwi ing atimu?
9:5 Kang luwih gampang, kandha, : 'Dosamu wis kaapura,'Utawa ngomong, 'Ngadega, lumakua?'
9:6 Nanging, supaya sampeyan bisa ngerti, yen Putraning Manungsa duwé pangwasa ngapura dosa,"Banjur ngandika marang kang lumpuh, "Ngadega, njupuk munggah amben, lan pindhah menyang omahmu. "
9:7 Banjur ngadeg lan lunga menyang omahé.
9:8 Banjur akeh, ningali iki, ana wedi, lan banjur padha ngluhuraké Allah, sing maringi daya kanggo wong.
9:9 Gusti Yésus liwati saka ing kono, weruh, lungguh ing kantor pajeg, wong kang jenenge Mateus. Panjenengané banjur ngandika marang wong, "Mèlua Aku." Lan Rising munggah, kang ndherekake wong.
9:10 Lan kedaden sing, minangka piyambakipun lungguh mudhun kanggo mangan ing omah, lah, akeh juru-mupu-beya lan wong dosa mlebu, lan banjur padha linggih mangan karo Gusti Yésus lan murid-muridé.
9:11 Lan para Farisi, ningali iki, ngandika marang para sakabaté, "Apa ora Guru mangan bebarengan karo pegawé pajeg lan wong dosa?"
9:12 Nanging Ida Hyang Yesus, pangrungu iki, ngandika: "Iku ora sing sehat sing mbetahaken dokter, nanging wong-wong sing duwe maladies.
9:13 Supaya banjur, metu lan mangerteni apa tegese iki: 'Aku kepéngin sih-rahmat lan ora kurban.' Aku wis ora teka kanggo nelpon mung, nanging wong-wong dosa. "
9:14 Banjur para sakabaté Yohanes rawuh nyelaki marang, matur, "Kawula lan para Farisi sami siyam seneng, nanging para murid Panjenengan kokmboten?"
9:15 Gusti Yésus terus ngomong marang wong-wong: "Mosok Dane ngresiki bisa nangisi, nalika ngresiki isih karo wong-wong mau? Nanging dina bakal teka nalika ngresiki bakal kapundhut saka wong-wong mau. Lan banjur padha bakal cepet.
9:16 Siji ora bakal jahitan patch kain anyar dhateng sandhangan lawas. Kanggo narik kasampurnane sawijining adoh saka sandhangan, lan luh digawe elek.
9:17 Iya ora padha pour anggur anyar ka klukuhe sane lawas. Digunakake, ing klukuhe sane pecah, lan anggur pours metu, lan kudu diwadhahi kanthong kulit sirna. Tinimbang, padha pour anggur anyar ka klukuhe sane anyar. Lan supaya, loro-loroné. "
9:18 Kaya dene wong ngandika bab iku mau, lah, pengarepé tartamtu nyedhaki lan adored wong, matur: "Gusti, putri bubar wis liwati adoh. Nanging teka lan nemtokke tangan marang dheweke, lan dheweke bakal manggon. "
9:19 Lan Gusti Yesus, ngadeg, mèlu Gusti Yésus, karo murid-muridé.
9:20 Lah, wong wadon, sing wis nandhang saka aliran getih wis rolas taun, nyedhaki saka konco lan kena ing gombyoking jubahé.
9:21 Kanggo Wong mau mbatin:, "Yen aku bakal tutul malah jubahé, Aku bakal disimpen. "
9:22 Nanging Ida Hyang Yesus, ngowahi lan mirsani dheweke, ngandika: "Ati kuatake ing iman, putri; pracayamu wus mitulungi kowé. "Lan wong wadon iki digawe uga saka jam sing.
9:23 Lan nalika Gusti Yésus teka ing omahe panguasa, lan wus katon musisi lan akeh biyasane,
9:24 ngandika, "Mangkata. Kanggo cah wadon ora mati, nanging turu. "Wong-wong derided wong.
9:25 Lan nalika wong-wong wis dikirim adoh, Gusti Yésus terus mlebu. Panjenengané banjur tangan. Lan cah wadon ngadeg.
9:26 Lan kabar kuwi banjur metu kabeh tanah.
9:27 Lan Gusti Yesus liwati saka ing kono, wong wuta loro padha mèlu Gusti Yésus, nangis metu lan matur, "Njupuk pity kita, Tedhakipun Sang Prabu Dawud. "
9:28 Lan nalika sampun dumugi ing omah, wong wuta nyedhaki wong. Gusti Yésus terus ngomong marang wong-wong, "Aja sing dipercaya sing aku bisa nindakake iki kanggo sampeyan?"Para sakabat padha matur marang, "Mesthi, Gusti. "
9:29 Gusti Yésus nuli ndemèk mripaté, matur, "Miturut iman, supaya iku bakal rampung kanggo sampeyan. "
9:30 Lan iku mripate banjur kabuka. Lan Gusti Yesus dielingake wong, matur, "Waca sing ora ana siji mangerténi iki."
9:31 Nanging arep metu, padha nyebar kabar saka iku kanggo kabeh tanah sing.
9:32 Banjur, nalika padha mangkat, lah, padha nggawa wong sing wong sing bisu, gadhah édan.
9:33 Lan sawise setan iki matak metu, wong bisu ngandika. Wong akèh padha kaéraman, matur, "Aja wis apa-apa kaya iki bisa ditemoni ing Israel."
9:34 Nanging para Farisi ngomong, "Miturut panggedhening para dhemit ora nundhungi dhemit."
9:35 Lan Gusti Yesus kesah saindhenging kabeh Kutha, memulang ana ing papan-papan pangibadahé, lan martakaké Injil Kratoning, lan marasake awakmu saben penyakit lan saben infirmity.
9:36 Banjur, ningali akeh, piyambakipun melasi wong-wong mau, amarga padha susah lan padha reclining, kaya wedhus kang tanpa pangon.
9:37 Banjur ngandika marang para sakabaté: "Sing kudu dienèni memang gedhe, nanging kang derep mung sathithik.
9:38 Mulane, usulan Kagungan panen, supaya wong bisa dikirim metu laborers kanggo panèn. "