Apa nyilihake & Apa Do Katolik Fast?

Apa nyilihake?

Nyilihake wis wektu pandonga lan pasa sing sadurungé Paskah. Iku patang puluh dina pungkasan, nanging Minggu ora diitung minangka dina, diwiwiti supaya nyilihake bab 46 dina sadurunge Paskah. Kanggo Katolik Romawi, Nyilihake wiwit ing Ash Wednesday lan ends ing 3:00 PM ana Good–rong dina sadurunge Paskah. Iku sethitik beda kanggo Katolik Ortodoks.

Saindhenging akeh ing donya Western, kang dikenal minangka nyilihake, kang Latin kanggo "ing patang puluh dina." Ing Amerika Serikat, Nanging, diarani nyilihake sawise tembung Old Inggris spring.

Supaya, Apa Apa awu bab?

Ing Kitab Suci, panggolekan awu ing sirahé, siji wujud mourning lan mratobat (ndeleng proyek 42:6, et al.).

Pointing bali kanggo Gusti Allah kanggo Adam ing Purwaning Dumadi 3:19, "Sampeyan bledug, lan bledug sampeyan bakal bali,"Awu pangeling kuat kanggo kita saka kematian kita dhewe lan kudu nguripake adoh saka dosa kita. mesthi, tandha salib ing bathuk kita artine sing kita dadi kagungane Sang Kristus Yesus, liwat Baptisané, lan iku pangarep-arep kita kita bakal nuduhake ing Wunguné Kang (ndeleng Paulus Layang kanggo Rum 8:11).

perintis Alkitab kanggo tandha salib bisa ditemokaké ing Kitab Wahyu 7:3, kang ngandika saka setya nampa tandha protèktif marang bathuk. tulisan sajarah awal Kristen waca tandha salib uga. Tertullian, sak 200 A.D., wrote, "Ing kabeh tumindak biasa saben dina urip, kita nglacak marang bathuk tandha " (The Crown 3).

Apa Do Katolik Fast sak nyilihake?

Ing adat kang wektu 40 dina saka pandonga lan pasa nderek conto saka Gusti Yesus, sing ngginakaken days 40y pasa lan ndedonga ing ara-ara samun ing preparation kanggo pelayanan kang kadonyan, ndeleng Matthew 4:2.

On Ash Wednesday lan saben ana sak nyilihake, setya disebut kanggo cepet. Iku, Katolik sing ana ing becik kesehatan lan antarane abad 18 lan 59 sing dibutuhaké kanggo mangan mung siji meal lengkap lan rong jajanan cilik (kang bebarengan ora bakal witjaksono a meal lengkap).

Konsumsi banyu lan medicine, mesthi, sing ora klebu ing cepet.

Pasa iku ngleksanani kasukman dirancang kanggo nggawa daging menyang pengajuan. Minangka Saint Paul wrote kang Letter pisanan ing Korinta, "Aku pommel badan lan telukna, supaya aja sawise khotbah wong aku dhewe kudu murtad. "

Ana daya gaib karo pasa nalika iku wis dileksanakake metu saka katresnan kanggo Gusti Allah. ing Matius 6:4 lan 18, Gusti Yesus menehi saran pandherekipun pasa lan menehi alms, ora kanggo disetujoni saka wong nanging saka ing Allah "sing sumerep ing rahasia lan bakal paring piwales marang kowé." Nalika para sakabat takon marang apa padha wis Tukang nundhungi dhemit, piyambakipun mangsuli, "Jenis iki ora bisa ditundhung dening apa-apa nanging pandonga lan pasa" (Tandha 9:29). Malaekat muncul kanggo Cornelius in Rasul, 10:4 dicethakaké kanggo wong, "Kabeh pandongamu lan alms wis munggah minangka tugu pengetan sadurunge Allah."

Apa Do Katolik ngedohana mangan daging ing Jum'at ing nyilihake?

On Ash Wednesday lan saben ana sak nyilihake, Katolik 14 taun lan lawas sing disebut kanggo abstain saka mangan. Miturut Law Canon, nyatane, Katolik sing disebut kanggo abstain saka meat (utawa nindakake tumindak sampeyan padha karo tapa) ing saben ana ing saindhenging taun.1

panguwasa Gréja kanggo nggawe hukum naleni marang setya rawuh saka Kristus, sing ngandika marang Rasul ing Matius 18:18, "Apa wae sing koktalèni ana ing bumi bakal katalènan ana ing swarga; apa wae sing ngeculke ing bumi bakal kauculan ana ing swarga. " (Ngandika iku kanggo Peter, banget.)

Minangka karo kabeh hukum Gréja, abstinence saka meat ana iki ora mantep dadi beban kanggo kita, nanging kanggo nggawa kita nyedhaki Gusti Yesus. Iku ngelingaken kita sing dina iki minggu ing Gusti Yesus nandang sangsara lan seda kanggo dosa kita.

ing kang Letter page Timothy 4:3, Saint Paul dibubaraké sing "sing ngalang-alangi marriage lan mrentahi ing abstinence saka panganan." Sawetara wis misused ayat iki ora supaya ngadili marang laku Katulik celibacy lan abstinence saka meat.

Ing wacana iki, sanadyan, Paul iki referring kanggo Gnostik, sing nyawang mudhun ing marriage lan pangan amarga padha pracaya ing donya fisik kang ala. Katolik, ing tangan liyane, ora ngandel yen donya fisik ala. Katolik tartamtu nindakake laku celibacy, nanging yen kabeh Katolik praktek celibacy, ana mesthi wis ora Katolik dangu ago–kaya shakers.

Kanggo nalisir, kita waca bab ngendhalèni dhiri, kayata bebungah saka Gusti Allah minangka Paul wrote ing ayat sabanjuré saka layang padha (4:4). Nanging kita padha ngedohana wong ing wektu-wektu tartamtu lan ing kahanan tartamtu kanggo nduduhake sing kita tresna marang Gusti Allah pisanan lan utomo ndhuwur kabeh gawe.

pasa, abstinence lan kurban cilik liyane kita kurban sak nyilihake, ora punishments nanging kesempatan kanggo kita nyingkur donya lan liyane kanthi menyang Allah–kanggo kurban marang ing puji lan panuwun kabèh yakin kita, awak lan roh.

  1. Code of Law Canon 1250: "Kabeh Jum'at liwat taun lan wektu nyilihake sing days penitential lan kaping saindhenging kabeh Church."