Terusan Virginity Maria

Apa Katulik bilih Maria tetep prawan, nalika Kitab Suci ngandika Yésus sadulur?

Lan, apa prawan Maria penting kanggo Katolik?

Image of the Coronation of the Virgin by Fra AngelicoJawaban prasaja punika: Katulik bilih Maria tetep prawan saindhenging umur dheweke amarga iku bener. It is a teaching solemnly proclaimed by Christ’s Church, “the pillar and foundation of truth” (ndeleng Paulus Letter page Timothy 3:15); diturunaké liwat Kristiani sanèsipun; lan ing agreeance karo Sacred Kitab (ndeleng Paulus Second Letter to the Thessalonians 2:15).

Supaya, Katolik sing pracaya “sadulur saka Gusti” kasebut ing Kitab Suci padha cedhak-hubungan Yesus, nanging ora vokal (kita bakal nerangake ing rinci ing ngisor).

Pamungkas, lan paling gedhé, Mary’s Perpetual Virginity is essential to Christianity because of what it affirms about Jesus. wekasanipun, yakin iki nilai kanggo sutji Kristus lan kanggo keunikan Anadene: tumindak Allah wong dadi.

Nabi Yeheskiel ngumumaké pangeran “bakal metu, lan sawise kang wus metu gapura bakal mati” (ndeleng Ezekiel 46:12), and the Church understands this to be a reference to Christ’s birth and Mary’s lifelong virginity (ndeleng Saint Ambrose, Consecration saka Virgin 8:52). Supaya, it was fitting that Mary would retain her virginity after the birth of Jesus because of who He is: Gusti Allah ing bentuk manungsa!

Scripturally, siji bisa nggambarake marang crita Musa lan grumbulan kobong. Nabi Moses nyedhaki grumbulan, Gusti ngandika, “Aja cedhak; sijine mati shoes Panjenengan sikilmu, kanggo panggonan kang sira enciki iku lemah kang suci” (Pangentasan 3:5).

Crita iki mbantu kita mangertos Maria terusan Virginity ing rong cara.

Image of Moses and the Burning Bush by Dirk BoutsPage, we see that the ground was sanctified because the presence of the Lord had descended there. We ngirim ora lali yen Gusti Allah padha, sing muncul kanggo Nabi Musa ing grumbulan kobong, iki disusun ing garba saka Maria.

Supaya, iku bakal mung bisa fitting kanggo wong dheweke, kaya sing lemah suci ing Pangentasan, perlu kanggo bakal kasucèkaké, khusus nyawisake, sing, to receive the King of kings and Lord of lords.

Kapindho, para Bapa Gréja weruh gambar saka grumbul eri dhewe–a aflame grumbulan, nanging ora migunakaken–minangka kiasan saka Maria kang menehi lair tanpa forfeiting virginity dheweke. Contone, ing abad kaping papat, Gregory saka Nyssa wrote, “Apa iki prefigured ing wektu sing ing semangat saka grumbulan iki kabuka manifested ing misteri saka Virgin. … Ing gunung grumbulan burned nanging ora migunakaken, supaya Virgin nglairaké cahya lan ora rusak” (Ing Birth Kristus).

Image of The Burning Bush by Nicholas Fromentateges, Maria terusan Virginity mratelakaken kanggo donya sing amarga Kristus dadi suci–Gusti Allah piyambak–it would have been inappropriate for Him to have been formed in the womb of an ordinary woman; lan, uga, kanggo wong-wong dosa wis teka saka abang padha sawise Panjenengane–abang khusus nyawisake kanggo metokake Kristus. Maneh, nimbang Ezekiel, “[pangeran] bakal metu, lan sawise kang wus metu gapura bakal mati.”

Mary’s virginity at the time of the Lord’s birth is indicated by the prophet Isaiah, ingkang nyataaken, “Lah, prawan bakal ngandhut lan metokake putra, lan bakal nelpon asmane Immanuel” (7:14; ndeleng Matius 1:23 lan Lukas 1:27). Yesaya, sawise kabeh, affirms virginity dheweke ing ngandhut lan ing prewangan. Menapa malih. Mary’s response, sing woro-woro Arcangel kang dheweke bakal ngandhut lan metokake Putra a–“Cara iki bisa dadi awit aku ora ngerti wong?” (Lukas 1:34)–cetha tabet dheweke ana prawan. reaksi dheweke meh ndadekake pangertèn digunakake.

negara perpetually virginal dheweke wis diwenehake ing Song Sang Prabu Suleman, kang ngandika, “A Taman dikunci iku adhine, putri sandi, numpangaké astané” (4:12).

Carane kita mangertos iki diwenehi Kasunyatan bilih dheweke lan Joseph padha tunangan lan salajengipun nikah? Ana tradhisi kuna kang ngemu Maria iki darmabakti kanggo Gusti minangka prawan suci saka tasih bayi; lan sing nalika dheweke teka umur kapasrahake marang Yusuf, a dhudha luwih tuwa tinimbang dheweke (cf. Protoevangelium Yakobus).

Konsep murni ing marriage ing kahanan tartamtu punika, tenan, konsep Alkitab. Contone, ing First Kitab Raja-raja 1:4, King David njupuk sepisanan a, Abisag, daane sane, dadi bojoné kanggo Care kanggo wong tuwa kang, nanging abstains saka hubungan karo dheweke.

Menapa malih, ing Letter First kang kanggo ing Korinta, Paul dianjurake negara celibacy suci utawa betrothal terusan kanggo wong-wong sing bisa nampa (ndeleng 7:37-38).

Image of The Annunciation by The Master of PanzanoCetha, ing cahya saka dheweke nelpon kanggo metokake Putraning Allah, marriage Mary Joseph adoh saka biasa. Iku ditahbiskan dening Gusti Allah kanggo kasarasan lan pangayoman saka Virgin lan Putraning dheweke–supaya Anadene didelikaké saka donya kanggo wektu. “The virginity Maria, menehi lair, lan uga ing pati saka Gusti, umpetaken saka panggedhéné jagat iki,” wrote Ignatius saka Antiokhia, muridé Yohanes Rasul, ing bab taun 107: “–telung misteri banter nyatakake, nanging manut kekarepané kasepen Allah” (Letter Efesus 19:1).

ing Matius 1:19, Sacred Kitab nyariosaken dhateng kita Jospeh ana “wong mung.” Mangkono, Duwe krungu Maria wis ngandheg anak dening liyane, kang mantun dipegat quietly kanggo nyimpen dheweke saka execution kemungkinan ing Law Mosaic (as per PANGANDHARING TORET 22:23-24).

Gusti campur, sanadyan, mulangi wong liwat angel ing ngimpi, “Aja wedi kanggo njupuk Maria garwane, kanggo kang disusun ing dheweke saka Roh Suci; dheweke bakal metokake putra, lan sampeyan bakal nyebut jeneng Gusti Yesus kang, kanggo kang bakal nylametaké wong saka dosa-dosané” (Matius 1:20).

Joseph ora mesthi dijupuk tembung iki kanggo maksud, sanadyan, Maria dadi bojoné ing pangertèn biasa saka tembung. Minangka Saint Ambrose Milan wrote,

“Sanadyan Panjenengan nggawe apa prabédan sing Kitab Suci ngandika: ‘Joseph took his wife and went into Egypt’ (Matt. 1:24; 2:14); kanggo wong wadon, pacangané kanggo wong wis diwenehi jeneng saka bojo. Iku saka wektu sing marriage wiwit sing terminologi perkawinan dipunginaaken. Iku ora deflowering saka prawan sing ndadekake marriage, nanging kontrak perkawinan. Iku nalika girl nampa rakit sing marriage wiwit, ora nalika dheweke rawuh ngerti bojone fisik” (Consecration saka Virgin lan terusan Virginity Maria 6:41).

Sing peputra Putraning Allah digawe dheweke pisanan ing pasangan saka Roh Suci (per Lukas 1:35); lan Yusuf pareng ing Law duwe hubungan perkawinan karo pasangan liyane.

Apa bab “sadulur saka Gusti?”

Page, iku kudu nuding metu sing ana bebaya ing tembungé ayat saka Kitab Suci saking babak saka kabèh ing Kitab Suci. Kasunyatan bilih Gusti Yesus entrusts Maria Yohanes Rasul, contone, wis pratondo kuwat Iya ora duwe sedulur nyata (ndeleng John 19:27). Kanggo yen Maria wis anak, Gusti Yesus ora bakal wis takon wong njaba kulawarga kanggo Care kanggo dheweke. (An argument against this gaining some traction in Evangelical circles is the notion that Jesus entrusted Mary to John because James and the Lord’s other “sadulur” durung Kristen. Nanging pitakonan iki tenuous. Yen iki padha cilik, siji bakal nyana Injil kanggo menehi sawetara katrangan kanggo efek iki. The fact that Jesus gives Mary to John without explanation indicates Mary had no other children.)

Image of Presentation at the Temple by Stefan Lochnercarane, banjur, are we to interpret verses such as Matius 13:55, kang wong ing komentar akeh, “Apa anak ora iki tukang kayu? Ora Maria dikenal dadi ibu lan James kang, Joseph, Simon lan Yudas kang? Apa ora sadulur kita tanggi?”

Posisi Katulik sing iki “sedulur” lan “sadulur” padha sederek cedhak, kayata sepupu, nanging ora vokal, agrees with the ancient Jewish custom of calling one’s kinsman “cak” (per Purwaning Dumadi 13:8; 14:14; 29:15, et al.). Minangka Paus Yohanes Paulus Agung wrote, “Iku kudu ngelingi sing ora istilah tartamtu ana ing Ibrani lan Aram kanggo nyebut tembung 'seduluré', lan sing sadulur istilah '’ lan iku adhine’ Mulane klebu sawetara derajat saka hubungan.”1

Menapa malih, iku liya dicethakaké ana ing Matius sing “James lan Joseph” padha bener putrane Maria beda, sing ngadeg karo liyane saka wanita ing sikil saka Cross lan diiringi Maria Magdalena menyang pasarean on Easter morning (27:55-56; 28:1).

Maria liyane iki wis umum pitadosi bojoné Klopas, sing uga wis karo paklike Yesus (ndeleng John 19:25; ndeleng uga Eusebius, History of Gereja 3:11).2 Iku wis mulangi, Salajengipun, sing dadi Gusti “sadulur” sing ono ing Kitab Suci disebut minangka putra saka Maria, Gusti Yesus asring diarani (ndeleng Matius 13:55; Tandha 6:3, et al.).

Ana ayat Injil sing mungsuh saka Maria kang terusan Virginity asring id: Matius 1:25 lan Lukas 2:7.

Matius 1:25 ngandika yen Sang Yusuf “wis ora hubungan karo dheweke ing sembarang wektu sadurunge dheweke nglairake anak lanang.” Ludwig Ott diterangno ing Dhasar Katulik Dogma, sanadyan, ayat iki “njaluk(s) sing munggah menyang titik tinentu ing wektu marriage iki ora consummated, nanging ora dening sembarang liya sing iki consummated sawise iki” (Tan Books, 1960, p. 207). Ing goal Matius 1:25 ana kanggo negasake yen Gusti Yesus ora rama kadonyan, lan saestu Putraning Allah. Iku ora temenan suggest apa-apa bab sesambetan Yusuf lan Maria kang sawise Gusti Yesus’ lair. Consider the Kapindho Kitab Samuel 6:23, kang ngandika Maria “ora duwé anak kanggo dina sédanipun.” Temenan, iki ora ateges dheweke wis anak sawise sédanipun. ing Matius 28:20, Gusti Yesus janjinipun dadi karo pandherekipun “menyang cedhak saka umur.” Maneh, iki ora ateges Panjenengane bakal mandek dadi karo wong-wong mau ngluwihi titik.

ing Lukas 2:7, Yesus kasebut Maria “pinih.” Nanging, minangka Paus Yohanes Paulus diterangno:

“Tembung 'pambajeng,’ tegesé "anak ora sadurungé dening liyane’ lan, ing dhewe, ndadekake ora referensi kanggo orane anak. Menapa malih, Penginjil nandheske karakteristik iki ing anak, wiwit kewajiban tartamtu sing tepat kanggo hukum Yahudi padha disambung kanggo lair saka putra, independen saka apa ibune uga wis diwenehi anak liyane. Mangkono saben mung anak lanang kang tundhuk resep iki amarga ana 'jumeneng Ramanira pisanan’ (cf. Lukas 2:23)” (“Gereja Presents Maria minangka 'Tau Virgin'”)

Jesus, Mary and Joseph and angelsMichael O'Carroll, Salajengipun, kacarita, “Prasasti kakubur Yahudi ing Mesir, partner saka abad pisanan, … mbantu njawab kabotan marang prawan terusan Maria kang adhedhasar St. nggunakake Lukas kang tembung 'pinih’ (prototokos) (2:7). Sing tembung ora pati jelas anak dituduhake dening sawijining nggunakake ing kasus iki kanggo nggambaraké wong wadon sing mati sawise lair saka anak pisanan dheweke, sing bisa ora temenan wis wong” (Theotokos: A Theological Ènsiklopédhi Virgin Mary Rahayu, Michael Glazier, 1982, p. 49).

Apa Apa para Bapa Gréja Say?

Wiwit loro-lorone ing regejegan liwat Maria terusan Virginity, pro lan karo, make scriptural arguments to support their position, how are we to determine who is right? Sing wis panjurubasan Kitab bener, ing cara otentik karasulan?

Salah siji cara kanggo nyedhiyani dhukungan kanggo takon tulisan sajarah kuna Kristen, umum dikenal minangka para Bapa Gréja Wiwitan.

Clement saka Alexandria, kanggo Kayata, ing wiwitan abad kaping wrote, “Basa iki piyambak tanpa susu, amarga dheweke piyambak ora dadi bojo. Dheweke bebarengan loro Virgin lan Basa” (The Instructor saka Anak 1:6:42:1).

murid Clement, sumber, ing dekade pisanan abad sing, dikonfirmasi sing Maria “duwe anak liyane nanging Gusti Yesus” (Tafsiran John 1:6). Papan-papan liya, wong wrote, “Lan aku iku ing harmoni karo alesan sing Gusti Yesus ana ing kawitan-woh antarane wong saka kemurnian kang kasusun ing murni, lan Maria ana ing antarane wanita; iku padha ora alim kanggo ascribe kanggo liyane saka dheweke pisanan-woh saka virginity” (Tafsiran Matthew 2:17).

Bebarengan karo memuji extravagant kanggo dheweke, Athanasius (d. 373) diterangake Maryam “Tau-Virgin” (Wacana Marang Arians 2:70).

ing bab 375, Epiphanius ndhukung, “Ana tau sapa breeding sembarang sing wani nganggo jeneng Maria Suci, lan kang ditakokake, ora langsung nambah, 'Virgin?'” (Panarion 78:6).

“mesthi,” wrote Paus Siricius ing 392, “kita ora bisa mbantah sing wedi-asih ana becik sabdho ing melehake wong ing skor anak Maria, lan sing wis alesan apik kanggo bakal horrified ing pikiraken sing lair liyane bisa ngetokake saka abang virginal padha saka kang Kristus lair miturut daging” (Letter kanggo Anysius, Uskup Tesalonika).

Ambrose komentar ing 396, “tiru dheweke, ibu suci, sing ing dheweke mung Putra kinasih kasebut dadi gedhe conto kabecikan materi; kanggo ora duwe sampeyan anak sweeter, utawa wong Virgin ngupaya panglipur kang bisa kanggo metokake putra liyane” (Huruf 63:111).

Augustinus saking Hippo (d. 430) okeh, “A ngandhut Virgin, prewangan Virgin, a Virgin ngandhut, a Virgin nggawa kasebut, a terusan Virgin. Apa kowe kepengin weruh ing iki, O wong? Sampeyan iki fitting kanggo Gusti Allah bakal lair mangkono, nalika Panjenenganipun deigned kanggo dadi wong” (Kutbah 186:1).

Paus Leo Agung ngumumaké ing 449, “Panjenenganipun iki disusun saka Roh Suci ing garba saka Kang Virgin Basa. Dheweke nggawa Gusti Yésus metu tanpa mundhut saka virginity, kaya dheweke ngandheg Panjenenganipun tanpa mundhut sawijining” (Tome 28). Papan-papan liya ing Paus wrote, “Kanggo Virgin mobot, bore Virgin, lan Virgin dheweke tetep” (Kutbah Ngenani riyaya saka Jetty 22:2).

Mangkono, aja kita temokake lan lampahing sejarah wulangan iki saka taun awal saka iman mudhun kanggo dina iki.


  1. Waca “The Church Presents Mary as ‘Ever Virgin;'” L’Osservatore Romano, Weekly Edition in English, September 4, 1996.
  2. An argument against this, sanadyan,” observed Karl Keating, “is that James is elsewhere (Mt 10:3) described as the son of Alphaeus, which would mean that Mary, whoever she was, was the wife of both Cleophas and Alphaeus. One solution is that she was widowed once, then remarried. More probably Alphaeus and Cleophas (Clopas in Greek) are the same person, since the Aramaic name for Alphaeus could be rendered in Greek in different ways, either as Alphaeus or Clopas. Another possibility is that Alphaeus took a Greek name similar to his Jewish name, the way that Saul took the name Paul” (Catholicism and Fundamentalism, Ignatius Press, 1988, p. 288).