Panyangka Maria

Gambar saka Death of Virgin dening Duccio di Buoninsegna

Pati Virgin dening Duccio di Buoninsegna

Assumption punika yakin sing Maria, ing kesimpulan saka bumi mulyo dheweke, iki dijupuk badan lan nyawa kanggo swarga. Punika diwenehake ing macem-macem bagian saking Kitab Suci, mbokmenawa paling vividly ing Wahyu 12, lan dipercaya dening Kristen awal, minangka dituduhake dening liturgi kuna lan tulisan. Mbok bukti sajarah paling saka Assumption, sanadyan, iku kasunyatan sing ana individu utawa masyarakat wis tau ngaku nduweni awak Maria.1 Siji bisa tartamtu sing wis awak saka Maria, dening adoh paling kaluhuraké Wong-Wong Mursid, tetep ing bumi, pandhèrèk Kristus bakal wis uga weruh.

Ana wis loro kapercayan beda bab panggonan maringaken Maria: siji sikile Yerusalem; liyane Efesus. Saka loro, mantan tradisi wis lawas lan luwih substantiated. Apike cukup, kothong, kuburan abad kaping ditemokaké sak Penggalian ing situs dheweke maringaken ing Yerusalem ing 1972 (ndeleng Bellarmino Bagatti, Michael Piccirillo, lan Albert Prodomo, O.F.M., Panemon anyar ing Makam Virgin Mary in Gethsemane, Jerusalem: Fransiskan Printing Press, 1975). Sapérangan sarjana uga wis mangu-mangu bab keaslian kuburan iki awit iku ora diarani dening bapa awal sing urip ing Palestina, kayata Cyril saka Yerusalem (d. 386), Epiphanius (d. 403), lan Jerome (d. 420). Nanging, minangka archeologist Bellarmino Bagatti nuding metu, kuburan Maria iki umume nyingkiri dening Kristen awal asal Gentile amarga ana ing properti saka Judeo-Kristen, sing “padha dianggep schismatics yen ora bidah” (ibid., p. 15). Kanggo alesan sing padha, Camping suci, kayata Kamar Upper, ora katon ing tulisan awal salah siji (ibid.). Sampeyan kudu eling uga sing pasukan Romawi Umum Titus obliterated Yerusalem ing taun 70, concealing sakti kanggo Yahudi lan Kristen ngisor rubble. ing 135, Kaisar Hadrian leveled kutha maneh karo tujuan express mbangun kuil pagan ning reruntuhan suci. Titik saka maringaken lan liyane sakti Maria tetep ilang nganti abad kaping papat paling nalika Kaisar Konstantinus ingkang Agung mboko sithik wiwit mulihake Camping hallowed Kristen, miwiti karo Sepulchre Suci ing 336.] Assumption menehi conto, muridé Kristus ngisor sawise Panjenengane ing patangen ono sesambungan karo badan, pointing menyang kasunyatan sing kabeh Kristen pengen. wekasanipun, iku ngakoni ora kanggo sutji dheweke, malih, nanging kanggo sutji Yesus, ing kang akun dheweke ditampa prerogatives khusus.

Nalika iku wis mesthi wis pracaya dening Kristen, Assumption iki resmi didadekaké dogma Gréja Katulik déning Paus Pius XII ing 1950. Mesthi siji bisa ndeleng kawicaksanan Allah maha ing affirming patangen ono sesambungan karo badan Mary donya ing midpoint saka abad sing sekseni akeh injustices kuburan marang kamulyan saka wong manungsa. Ing proklamasi dogma kang, donya iki berkembang saka ditempuh kemah pati Nazi lan lincah nyedhak nyababaken negara dilindhungi saka anak bayi. The bangsawan saka wadon lan pangareping pagawean dheweke ibu wis utamané wis nyerbu dening masyarakat modern, kang wis fokus inordinately marang kaendahan njaba lan sought tau kanggo ngurangi dheweke kanggo obyek saka hawa nepsu. Ing kontras Stark kanggo Pranyatan iki budaya pati, Maria Assumption nyatakake kamulyan womanhood lan awak manungsa, manungsa, ing cara kuat.

Ascension saka Virgin dening Albrecht Bouts

Ascension saka Virgin dening Albrecht Bouts

Dogma Assumption dumateng marang panguwasa Gréja kanggo Feed wedhus Kristus (cf. John 21:15-17; Lukas 10:16) lan janji Kita Juruwilujeng sing Pasamuwan piwulang bebener (cf. John 14:26; 16:13; Matt. 16:18-19; 1 Tim. 3:15). panguwasa sampurna iki wis mesthi wis dipercaya kanggo gaib ajaran bener nalika musuhan wis wungu antarane setya. We ndeleng iki ing timbalané Dewan Yerusalem (tumindak 15); ing seeking Paulus saka Rasul’ disetujoni piwucal kang akeh taun sawise konversi (gal. 2:1-2); lan ing tumindak ing dewan ekumenis terakhir, kang nyatakake ing ketuhanan Kristus ing 325, ing ketuhanan Roh Suci ing 381, lan ibu gaib Maria ing 431.

Theologically, Assumption wis rapet related kanggo Conception Immaculate, kang nyatakaké Maria, dening sih khusus saka Gusti Allah, kapitulungan saka rereged asli dosa saka wayahe pisanan ana ing dheweke. kamardikan saka dosa iku iso dilacak ing Allah marang Tiba Manungsa kanggo nyeleh memungsuhan antarane setan lan Ibu nebus (Gen. 3:15). Arep bali menyang kaping karasulan, Pasamuwan wis sinawang Maria minangka Eve New, helpmate setya New Adam. Mung minangka Eve pisanan pracaya kawulo saka Iblis, a angel tiba, lan nulak rencana Allah nggawa dosa lan pati ing donya; supaya Eve New pracaya sing bener Gabriel, lan Arcangel, lan kerja sama karo Gusti Allah rencana nggawa kawilujengan lan gesang ing donya. Ing kontemplasi Maria minangka Eve New, malih, kita teka kelingan sing ing orchestrating nebus kita, Gusti Allah ing cara kaget harfiah ngowahi acara kang tiba kita. Originally, contone, Adam tekané; lan Eve iki kawangun saka daging kang. Ing pangentasan, Maria, ing Eve New, tekané; lan Kristus, Adam New, iki kawangun saka dagingé. Potrek, iki kok ing Prejanjian Anyar ing wadon lan wong padha ibu lan anak, ora pasangan bojo minangka Adam lan Eve wis.

Maria duweni kesucian Hawa sadurunge tiba tegese dheweke ana kamungkinan exempt saka paukuman sawijining: loro pegawe lan pati ono sesambungan karo badan (cf. Gen. 3:16, 19; ROM. 6:23). Malah yen ora kliwatan saka iku mau tanggung, Nanging, iku cocok paling sing graces mirunggan padha diwenehi dheweke babaran lan ing pati.2

Jumenengan Virgin dening Gentile da Fabriano

Corontion saka Virgin dening Gentile da Fabriano

Kaya Rising saka badan wong-wong mursid sawise panyaliban ing (cf. Matt. 27:52), Assumption punika ngisaratke kebangkitan ono sesambungan karo badan setya ing dina pangadilan, samangsa padha dadi “kejiret munggah … ing mega kanggo pinanggih Gusti ing udhara” (1 Thess. 4:17).3 Kitab Suci ora nglawan konsep Panyangka ono sesambungan karo badan menyang swarga. ing Kitab Suci, Henokh lan Nabi Elia sing dijupuk munggah ono sesambungan karo badan swarga (cf. Gen. 5:24; 2 Kgs. 2:11; duwe. 11:5). Sampeyan bener kang Kitab Suci ora tegas negara sing Maria iki wiwit. Nanging dening koin padha, Kitab Suci ora lali utawa mbantah Assumption dheweke.4 Menapa malih, nalika akun langsung saka Assumption ora ketemu ing Kitab Suci, bisa nyongko saka ukara-ukara tartamtu bab pethi prasetyan, jinis Maria. The Ark iki digawe saka kayu langgeng dilapis emas murni amarga saka sutji obyek iki dirancang kanggo nindakake uga (cf. Ex. 25:10-11); uga Virgin iki endowed karo kemurnian kasukman lan fisik lan incorruptibility ing preparation kanggo prewangan Putraning Allah. Sing awak incorrupt Maria, ing pethi prasetyan New, bakal dijupuk swarga dituduhake ing Jabur 132:8, kang States, “Njedhul, Dhuh Yehuwah, lan pindhah menyang papan ngaso Paduka, kowé lan ing pethining kasantosan Paduka.” Sing Lawas-prajanjian Ark misterius sirna ing titik tartamtu ing sajarah foreshadows Our Lady kang Assumption uga.5 Prau suci tetep didhelikake kanggo abad nganti Rasul Yohanes kejiret sak klebatan saka ing swarga, minangka wong describes ing Wahyu: “Banjur Pedalemané Allah ing swarga kabukak, sarta pethi prajanjian kang katon ing Candhi kang … . Lan portent gedhe muncul ing swarga, wong wadon sandhangan karo srengenge, karo rembulan ing dheweke kaki lan ing sirahe makutha lintang rolas” (11:19, 12:1). sesanti Yohanes saka Basa nebus manggon ono sesambungan karo badan ing swarga iku bab sing paling cedhak kita kudu akun mata saka Assumption. Kang dadi ing kanggo nerangake dheweke wis dijupuk munggah swarga ngisor Ascension Gusti. “anak dheweke,” kang nyatakake, “iki kejiret nganti Gusti Allah lan marang dhampar, lan wong wadon mlayu menyang ara-ara samun, ngendi dheweke wis panggonan kang wis dicawisaké déning Gusti Allah, kang bakal wedi kanggo sewu rong atus sawidak dina” (12:5-6). Kajaba kang ngandika, “Wanita iki diwenehi loro wings saka eagle gedhe dheweke bisa mabur saka ula menyang ara-ara samun, kanggo panggonan ngendi dheweke iku bakal wedi kanggo wektu, lan kaping, lan setengah wektu” (12:14).6

Seratan-seratan isih wiwitan ing Assumption sing macem-macem teks apocryphal lan pseudoepigraphical, kang tiba ing judhul umum saka wacana saking Ibu Kenya Maria utawa Maringaken Maria. Sing mbarep iki, dipunyakini sampun dumadi sak abad kaping kalih Leucius Karinus, seorang murid Yohanes, wis panginten kang adhedhasar marang document asli saka jaman karasulan, kang ora ono kang isih.7

yakin ing wiwitaning Pasamuwan kang sing Rahayu Virgin ana incorrupt ing badan lan nyawa implicitly ndhukung Assumption. The anonim Letter kanggo Diognetus (cf. 125), kanggo Kayata, nuduhake dheweke minangka Virgin sing ora bisa diapusi.8 Ing kasunyatan, penulis kuna, paling notabene Wong-Wong Mursid Justin Martyr (d. minangka. 165) lan Irenaeus saka Lyons (d. minangka. 202), kosokbalèn Maria ing kasetyan dheweke kanggo Eve in sinfulness dheweke. Saint Hippolytus Roma (d. 235), mahasiswi Ireneaus, dibandhingake daging Mary ing “timber langgeng” saka Ark (Katrangan ing Jabur 22). Ing ing Paduka pandonga, dumadi ing bab abad katelu, Telpon Maria “piyambak murni lan piyambak rahayu.”

Ing Saint Efraim wong Siria kang Hymns ing Jetty, saka abad pertengahan papat, nggunakake perumpamaan sing mengeti Wahyu 12:4, Maria misale jek foretell ing conveyance awak dheweke swarga, matur, “The Babe aku nindakake wis digawa kula … . Bareng nginguk manjero, pinions lan njupuk lan sijine kula antarane wings lan kondhang menyang udhara” (17:1). ing 377, Saint Epiphanius saka Salamis wrote, “Carane bakal Maria suci ora nduweni Kratoning Swarga karo daging dheweke, wiwit dheweke ora unchaste, utawa dissolute, utawa wong dheweke tau laku jina, lan wiwit dheweke ora tau nindakake apa-apa salah minangka adoh minangka tumindak kang cara kadonyan ngangap, nanging tetep stainless?” (Panarion 42:12). Sawetara wis disaranake kang ora bisa pretyaya marang Assumption wiwit ngandika ing kene ngleboke ono sesambungan karo badan Maria dadi swarga ing mangsa wektu. Nanging wong okeh mengko ing kene padha, “Yen dheweke kang mati, … banjur dheweke dijupuk kamulyan bebarengan karo martir, lan awak … manggon ing antaramu sing seneng repose ing saka Rahayu” (ibid. 78:23; emphasis ditambahaké). Speculating ing pati dheweke, kang tindak ing ngomong sing salah siji

dheweke seda utawa ora mati, … dheweke disarèkaké utawa ora dikubur. … Kitab mung bisu, amarga saka gedhening prodigy ing, supaya ora kanggo serangan atine manungsa karo wonder gedhe banget. …

Yen Virgin suci iku mati lan wis dikubur, mesthi panguwaos dheweke kedaden karo kaurmatan kang gedhe; pungkasan iki paling murni lan panobatan virginit. …

Utawa dheweke manggon. Kanggo, kanggo Gusti Allah, iku ora mokal kanggo nindakake apa wae kang kumudu; ing tangan liyane, ora ana kang mangerténi apa mburi iki (ibid. 78:11, 23).

Sing Epiphanius ora ngerti rincian maringaken Maria iku sampurna dingerteni–Kristen isih ora ngerti rincian lan iku kamungkinan Rasul padha ora ngerti salah siji, kanggo awak iki dijupuk saka ing pasarean terlampir.9 Boten kados Writers awal, Nanging, Epiphanius nyingkiri nyiptakno rincian kanggo awake. Sanajan ora ngerti persis apa kang kalakon mau, kang sumurup, ing cahya saka kasucen sampurna Maria, sing dheweke maringaken kedah wis miraculous–soko sing bakal “serangan atine manungsa karo wonder gedhe banget”–lan dheweke ora bisa lestari ing kuburan. “Ing Apocalypse Yohanes,” uga nyatet, “kita maca sing naga hurled piyambak ing wong wadon kang wus paring lair kanggo anak lanang; nanging ing swiwining manuk garudha padha diwenehi kanggo wong wadon, lan dheweke miber menyang ara-ara samun, ngendi naga ora bisa tekan dheweke. Iki bisa kedaden ing cilik Maria (Rev. 12:13-14)” (ibid. 78:11).

Ing wiwitan abad kaping lima, utawa sadurungé, riyaya saka pengetan Maria–sing, pengetan dheweke maringaken–dikenalake menyang Eastern Liturgi, manggonke iku antarane paling tuwa saka dina riyaya resmi Gréja.10 Around taun 400, Chrysippus Yerusalem komentar Jabur 132, “Saestu kraton Ark, Ark paling larang regane, ana tau-Virgin Theotokos; Ark kang nampa bandha kabeh pantes” (on Jabur 131(132)).

Lan penulis Orthodox saka periode wektu sing padha iki, operasi wonten ing jeneng pen Saint Melito saka Sardis, cedhak-kontemporer saka Leucius, ngolok-olok marang kanggo gadhah “rusak teks kuna dening nerangaké gagasan pribadi kang ora setuju karo piwulangé para rasul” (Bagatti, et al., p. 11). penulis iki mbudidaya kanggo mulihake akun bener saka Assumption, kang miturut omongane uwong Leucius wis “rusak karo pen ala” (Ing maringaken saka Virgin Suci, Prologue).

ing bab 437, Saint Quodvultdeus dikenali Woman in Wahyu 12 minangka Kenya Binerkahan, kang lagi nyimak, “Aja ana panunggalanmu kang nglirwakake (kasunyatan) sing naga (ing Apocalypse saka Rasul Yohanes) iku Iblis; ngerti sing prawan wujud Maria, siji sarehning, sing nglairaké sirah sarehning kita” (homily katelu 3:5).

Ing bab tengah abad kaping lima, Saint Hesychius Yerusalem wrote, “Pethi kasucèn Paduka, ing theotokos Virgin mesthi. Yen paduka Pearl banjur dheweke kudu Ark” (Homily ing Maria Suci, Basa Allah). around 530, Oecumenius ngandika saka Wahyu 12, “Rightly Panjenengan sesanti nuduhake dheweke ing swarga lan ora ana ing bumi, minangka murni ing nyawa lan awak” (Katrangan ing Apocalpyse). Nulis saka Assumption ing pungkasan abad kaping enem, Saint Gregory saka Tours (kados Epiphanius) ora supaya rincian penting saka crossings crita. “Lah,” wrote Gregory, “maneh Pangeran jumeneng dening (Rasul); awak suci (Maria) Duwe wis ditampa, Panjenenganipun dhawuh sing dijupuk ing méga menyang swarga” (Wolung buku saka kaelokan 1:4).

Critics piwulang Marian Gréja wis akeh digawe saka kasunyatan sing akun wiwitan misuwur saka Assumption ditemokaké ing tulisan apocryphal, lan sing nganggep para Bapa Gréja ora nganggo sadurunge abad pungkasan-papat.

Iku uga bener, Nanging, sing bapa durung katon kanggo mbenerake yakin ing Assumption; padha mung meneng ing prakara–opini unprecedented yen ana wulangan sesat, utamané diwenehi lazim sawijining antarane setya. Iku dipercaya, tenan, sing konsep Assumption Maria, kang paring kasucèn awak manungsa, bisa asalé antarane Gnostik, diwenehi sing padha dibubaraké awak lan kabeh iku fisik. The Apocrypha, nyatane, padha kerep ora karya bidah, nanging saka Kristen Orthodox seeking kanggo nemtokke rincian marang acara nyata saka urip Kristus lan wong-wong mursid sing padha digunakake kabut misteri. Nalika apocryphists diwuwuhi crita Assumption, padha ora invent iku. Kasunyatan bilih crossings wonten sakbenere nang endi wae ing donya Kristen, muncul ing pirang-pirang basa, kalebu Hebrew, Greek, Latin, Coptic, Syriac, Ethiopic, lan Arab, mbuktikake crita Assumption Maria iki nyebar universal ing abad awal lan, Mulane, asal karasulan.

Nalika Pasamuwan wis tau wis cognizant saka bebaya melu nyadari marang karya saka alam palsu, iku ora bisa mbantah sing kernels saka bebener tumindak ing akèh karya kuwi. kelingan, contone, sing Saint Jude nuduhake Assumption Musa lan First Henokh ing Prajanjian Anyar kang Letter (ndeleng Jude 1:9, 14 ff.). Asal wisely diamati:

We are ora peduli sing akeh iki tulisan rahasia padha diprodhuksi dening wong, misuwur kanggo dosané. … Mulane kita kudu nggunakake ati-ati ing Gusti kabeh iki tulisan rahasia sing ngetokake miturut jeneng suci … amarga sawetara wong padha ditulis kanggo numpes bebener ing Kitab Suci kita lan kanggo nemtokke Piwulang palsu. Ing tangan liyane, kita kudu ora babar blas nolak tulisan sing bisa migunani ing shedding cahya ing Kitab Suci. Iku tandha saka wong gedhe kanggo krungu lan nindakake saran saka Kitab: “test kabeh; makaryakke apa apik” (1 Thess. 5:21) (Tafsiran Matthew 28).

ing 494, Paus Saint Gelasius, seeking kanggo njaga setya marang pengaruh potensi corruptive saka tulisan agama akeh pangginaan jelas sing raosaken Kristen, reissued dhaptar buku resmi digambar munggah dening leluhur, Paus Saint Damasus, gegandhengan karo Katalog dhowo buku ekstra-Alkitab ditrima lan ora biso ditompo.

Mungsuh saka Gréja wis digawe masalah saka kasunyatan sing nulis apocryphal ing Assumption wis klebu ing antarane buku ingkang boten pareng ing Gelasius’ decre, nanging Paus disumpahi akun apocryphal saka Assumption, mesthi, lan ora Assumption dhewe.

akun Apocryphal kapercayan taat sing uga ngutuk Decree–ing Protoevangelium Yakobus, kanggo Kayata, tawaran karo Jetty; lan Kisah Para Rasul Petrus tawaran karo kegiatan misionaris Petrus lan syahid ing Roma. Malah luwih kanggo titik, tulisan saka Tertullian dilarang, sanadyan tulisan, kanggo Kayata, mung anduweni Baptis lan mratobat, defend posisi taat ing subjek iki. ora Gelasius’ condemnation buku jumlah kanggo larangan baptisané lan mratobat, banjur, utawa ora iku kudu liyane karo pitakonan saka karakter Tertullian kang?

Cetha, ing banning buku ing Keputusan Gelasian ora bisa ngandika dadi larangan wholesale saka perkara buku utawa isi. Akeh kasus, liyane beasiswa bakal dibutuhaké déning Gréja sift metu unsur saestu mbebayani saka buku iki. Ing sawetoro wektu, manggonke mau ing ban iki ngati diwenehi kahanan sing durung mesthi lingkungan wong-wong mau.11

Kanggo sing seeking kanggo nemokake ing Keputusan Gelasian sawetara rembugan infalibilitas paus, iku kudu diterangno yen banning buku wis boten apa karo infalibilitas Paus wiwit iku namung tumindak dhisiplin, ora karo mesthi dogma. Miturut alam, tumindak dhisiplin iku tundhuk pangowahan. Stands ing Panggonan mung supaya dawa minangka ancaman wikan ana; sapisan ancaman sampun liwati, censure wis ngusulke. Ing kasus tartamtu, minangka canon ing Kitab Suci ageng ing pamukiman ancaman nuduhke dening Apocrypha nyusut secara lan ban dadi lungse.

  1. Iki bukti mirunggan tenan diwenehi Kesenengane Kristen kanggo dijogo lan venerating tinggalané saintly–laku kang awale dina awal saka iman minangka Tafsiran lan Kutbah saka Saint Polikarpus, dumadi ing tengah abad kaping, nuduhake.
  2. Nalika Katolik wis tradisional pracaya Maria iki exempted saka loro pegawe, wis mestine dheweke durung tenan nandhang sangsara pati supaya becik salaras Putra dheweke, sing sanadyan pati ditampa tanpa dosa (cf. Phil. 2:5 ff.). Mesthi dogma Assumption, Pius XII nyingkiri awit tartamtu dheweke wis seda, namung nyatakake dheweke wis “rampung Course urip mulyo dheweke” (ing loman 44).
  3. Ing Katekismus Gréja Katulik mulang, “The Assumption Kenya Binerkahan punika partisipasi tunggal ing Putraning kang kiamat lan nunggu bab wungunipun Kristen liyane … . Dheweke wis Enggo bareng ing kamulyan kiamat Putra dheweke, mengantisipasi kebangkitan kabeh anggota saka badan kang” (966, 974).
  4. Ana acara wujud ing gesang Gréja Apostolik kang dilirwakaké saka Prajanjian Anyar uga, kayata martyrdoms Petrus lan Paulus, lan karusakan saka Yérusalèm legiun Romawi ing taun 70. Miturut Fragment Muratorian, dumadi ing Roma ing pérangan akhir abad kaping, Lukas ditetepaké ing Rasul acara kang wis sekseni karo mata dhewe. Sing Luke nyingkiri nulis iku wus ora bener katon mbantu kita mangertos kok Assumption iki ora direkam, kanggo njupuk Panggonan nang kuburan. Boten kados Munggah Gusti, acara umum katon dening akeh, Assumption wis ora pangrusak.
  5. Maccabees kapindho 2:5 ngandika sing Yeremia nutup Ark ing guwa ing gunung Nebo sadurunge mlebu Babil Yerusalem ing 587 B.C. (cf. 2 Kgs. 24:13, et al.).
  6. Protèstan cenderung kanggo ndeleng Woman iki minangka salah siji tokoh simbolis Israel utawa Gréja (cf. Gen. 37:9). Katulik nampa katerangan iki, nanging ngluwihi wong-wong mau kanggo kalebu ing cara tartamtu Maria, pawujudan saka wong Gusti Allah. Israel nglairake Kristus figuratively; Maria mbabar Gusti Yésus secara harfiah. Ing ngomentari wacana iki, Saint Quodvultdeus (d. 453), Uskup Carthage lan murid Saint Augustine, wrote Maria “uga kawujud ing dhéwé tokoh saka pasamuwan suci: yaiku, carane nalika prewangan putra, dheweke tetep prawan, supaya pasamuwan ing saindhenging wektu Bears anggota dheweke, nanging dheweke ora ilang dheweke virginity” (Homily katelu ing Pangakon 3:6; ndeleng uga Clement saka Alexandria, Instructor saka Anak 1:6:42:1).

    Ing motif saka Gusti Allah wong minggat “ing swiwining manuk garudha” menyang papan perlindungan bisa ditemokaké saindhenging Prajanjian Lawas (ndeleng Ex. 19:4; ps. 54 (55):6-7; Punika. 40:31, et al.). Allah saka “uwal menyang ara-ara samun” wis omahmu kawujud ing Assumption, Maria kang wakil sing dituju umate.

    Ing referensi simbolis ing Wahyu 12 kanggo dadi saka wektu, “sewu rong atus sawidak dina” lan “kanggo wektu, lan kaping, lan setengah wektu” (6, 14), bisa makili periode buron, kang Gréja bakal keno, sadurunge Rawuhé Sang Kristus.

    ayat 12:17 ngandika setan, isin uwal Wanita, budhal “kanggo nggawe perang ing liyane saka turunane dheweke, ing wong kang padha netepi angger-anggeré Gusti Allah lan nèk Dèkné nang nggoné Gusti Yésus.” Sing pandherekipun Kristus dianggep “liyane saka turunane dheweke” ndhukung gati Gréja kanggo Maria minangka ibu saka Kabeh Kristen (cf. Punika. 66:8; John 19:26-27).

  7. Nalika ing siji wektu crossings iki panginten wis asalé ora sadurungé saka abad kaping papat, istilah teologi tartamtu digunakake ing Leucius’ document konfirmasi asal salah siji ing abad kapindho utawa katelu (Bagatti, et al., p. 14; Bagatti referensi karya dhewe, S. Peter in “dormition Maria,” pp. 42-48; Searches ing tradhisi saka ing pati saka Virgin, pp. 185-214).
  8. Isi pungkasan tèks maos: “Yen sampeyan metokake wit (kawruh) lan pluck woh, sampeyan bakal tansah kumpul ing bab-bab sing seng di pengeni ing ngarsane Gusti Allah, iku sing ula bisa nutul lan cidra ora bisa gawé najisé. Banjur Eve ora seduced, nanging Virgin ditemokake dipercoyo” (Letter kanggo Diognetus 12:7-9). Usul wacana iki, Cyril c. komentar Richardson, “Iku nyedhaki cetha sing penulis niat kanggo negara kontras patristic umum … antarane Eve, ibu manut pati, lan Maria, ibu manut urip, kang cilik ing Parthenos teks bakal rahayu Virgin Mary” (Bapa Kristen awal, New York: Collier Books, 1970, p. 224, n. 23). Hilda Graef concurred, matur, “Iku meh misale jek kaya Maria padha disebut Eve tanpa panjelasan luwih” (Maria: A History of Doctrine lan pengabdian, vol. 1, New York: Sheed lan Ward, 1963, p. 38).
  9. Ing kontras menyang crossings akun, kang claims Rasul sekseni awak Maria kang diangkut menyang swarga, wonten tradisi dheweke seda ing Januari 18 (Tobi 21), nanging sing kuburan kosong iki ora ditemokaké nganti 206 dina sawisé kuwi ing Agustus 15 (MESORAH 16) (ndeleng Graef, Maria, vol. 1, p. 134, n. 1; penulis referensi Dom Capelle, Newspapers Theologicae Lovanienses 3, 1926, p. 38; M.R. James, The Apocryphal Prajanjian Anyar, 1924, pp. 194-201).
  10. Riyaya saka Jetty (i.e., natal) iki diadegaké ing abad kaping papat awal, ana ing pemerintahan Constantine. Riyaya Ascension iki diadegaké ing abad kaping lima, Duwe Originally wis kalebu ing riyaya Pentakosta.
  11. Ing cara iki, Gréja ing wujud ibu sing nglarang anak nonton TV tartamtu nganti dheweke wis kagungan kasempatan kanggo nonton gambar lan ngadili isi kanggo dhéwé. Pasamuwan wis tansah erred ing sisih ati-ati ing prakara lantip iman lan moral. Coba sing, liyane mentas, Wong-Wong Mursid Teresa Avila (d. 1582) lan Yohanes Salib (d. 1591), saiki, sinawang kaya Doktor Gréja, padha interogasi dening Inquisition ing anggepan kumawani. Kajaba, Diary of Saint Faustina Kowalska (d. 1938), Mercy gaib ing My Soul, iki ing siji wektu ditolak minangka heterodox dening teolog Gereja, nanging salajengipun pikantuk persetujuan resmi ing Paus Yohanes Paulus Agung. Revelations Faustina kang ditemokaké ing diary ing, nyatane, wis mimpin kanggo institusi riyaya Mercy gaib, saiki universal ngrayakake ing Gréja.