Tetor 8, 2019

Jona 3: 1-10

3:1Atëherë fjala e Zotit iu drejtua Jonas për herë të dytë, duke thënë se:
3:2Ngrihem, dhe shko në Ninive, qyteti i madh. Dhe për të predikuar në atij mesazhin që po ju them.
3:3Dhe Jona u, dhe ai shkoi në Ninive, në përputhje me fjalën e Zotit. Dhe Ninive ishte një qytet i madh i tri ditë rrugë.
3:4Dhe Jona nisi të futet në udhëtim qytet një dite. Atëherë ai bërtiti dhe tha:, "Dyzet ditë më dhe Ninive do të shkatërrohet".
3:5Dhe njerëzit e Niniveasit i besuan Perëndisë. Dhe u shpall një agjërim, dhe ata u veshën me thes, nga më i madhi të gjithë rrugën për më pak.
3:6Dhe fjala i vajti mbretit të Ninivës. Dhe ai u ngrit nga froni, dhe ai hodhi tej rrobën e tij nga vetja e tij dhe ishte i veshur me thasë, dhe ai u ul mbi hi.
3:7Atëherë ai bërtiti dhe tha: "Në Ninive, nga goja e mbretit dhe të parisë së tij, le të thuhet: Burrat dhe kafshët lopë dhe dele nuk mund të shijojnë gjë tjetër. As nuk do të kullosin apo pinë ujë.
3:8Dhe le të njerëzit dhe kafshët të mbulohen me thes, dhe le të bërtas Zotit me forcë, dhe mund njeriu do të konvertohet nga rruga e tij e keqe, dhe nga padrejtësia që është në duart e tyre.
3:9Kush e di në qoftë se Perëndia mund të kthehet dhe të fal, dhe të largohet prej zemërimit të tij të zemëruar, kështu që ne nuk vdesim?"
3:10Dhe Perëndia e pa veprat e tyre, se ata kishin qenë konvertuar nga rruga e tyre e keqe. Dhe Perëndia e mori mëshirë për to, në lidhje me dëmin që ai kishte thënë se do t'u bënte, dhe ai nuk e ka bërë atë.

The Holy Gospel According to Luke 10: 38-42

10:38Tani ndodhi që, ndërsa ata po udhëtonin, ai hyri në një qytet të caktuar. Dhe një grua, emrin Marta, e priti në shtëpinë e saj.
10:39Dhe ajo kishte një motër, me emrin Mary, i cili, ndërsa ulur pranë këmbët e Jezusit, dëgjonte fjalën e tij.
10:40Tani Marta ishte vazhdimisht të zënë veten me shërbim. Dhe ajo u ndal dhe tha:: "Lord, po kjo nuk është një shqetësim për ju që ime motër më la vetëm të shërbej? Prandaj, flasin të saj, në mënyrë që ajo mund të më ndihmojë. "
10:41Dhe Zoti u përgjigj duke thënë të saj: "Martha, Martha, ti po shqetësohesh dhe kujdesesh për shumë gjëra.
10:42E megjithatë, vetëm një gjë është e nevojshme. Maria zgjodhi pjesën më të mirë të, dhe kjo nuk do t'i hiqet ''. "