Tetor 9, 2019

Jona 4: 1- 11

4:1Dhe Jona u godit nga një fatkeqësi e madhe, dhe ai ishte i zemëruar.
4:2Dhe ai iu lut Zotit,, dhe ai tha, "Unë lutem, Zot, ishte ky nuk është fjala ime, kur isha akoma në vendin tim? Për shkak të kësaj, E dija paraprakisht për të ikur në Tarshish. Sepse unë e di që ti je një Perëndi i mëshirshëm dhe i butë, i durueshëm dhe i madh në dhembshuri, dhe fal, pavarësisht vullnetit të sëmurë.
4:3Dhe tani, Zot, Unë kërkoj nga ju për të marrë jetën time prej meje. Sepse është më mirë për mua të vdes se sa të rroj ".
4:4Pastaj Zoti i tha, "A jeni të vërtetë mendoni se ju keni të drejtë të jetë i zemëruar?"
4:5Atëherë Jona doli nga qyteti, dhe ai u ul përballë lindje të qytetit. Ai bëri një strehë atje, dhe ai ishte ulur nën të, në hije, derisa ai mund të shikonte çfarë do të ndodhë në qytet.
4:6Atëherë Zoti Perëndi përgatiti një Ivy, dhe ajo u ngjit mbi kokë Jonas mënyrë që të jetë një hije kokës së tij, dhe për të mbrojtur atë (sepse ai e kishte munduar shumë). Dhe Jona u gëzua për shkak të dredhkë, me gëzim të madh.
4:7Dhe Perëndia dërgoi një krimb, kur agimi afrua në ditën e ardhshme, dhe ajo goditi Ivy, dhe ai u tha.
4:8Dhe kur po lindte dielli, Zoti urdhëroi një erë të nxehtë dhe të zjarrtë. Dhe dielli i ra në kokë Jonas, dhe dogji. Dhe ai bëri kërkesë për shpirtin e tij që ai të vdesë, dhe ai tha, "Është më mirë për mua të vdes se sa të rroj".
4:9Dhe Zoti i tha Jonas, "A jeni të vërtetë mendoni se ju jeni të drejtë të zemërohesh kështu për shkak të dredhkë?"Dhe ai tha, "Unë jam e drejtë të zemërohesh deri në vdekje."
4:10Pastaj Zoti i tha, "Ti mos u brengos për dredhkë, për të cilin ju nuk u munduat dhe që ti nuk shkaktojnë të rritet, edhe pse ajo kishte lindur gjatë një nate, dhe gjatë një nate të humbur.
4:11Dhe nuk do të kem mëshirë Ninivën, qyteti i madh, në të cilin ka më shumë se njëqind e njëzet mijë njerëz, të cilët nuk e dinë dallimin në mes të drejtës së tyre dhe të majtë të tyre, dhe shumë kafshët?"

Luke 11: 1- 4

11:1Dhe ndodhi që, ndërsa ai ishte në një vend dhe lutej, kur ai pushoi, një nga dishepujt e tij i tha:, "Lord, na mëso të lutemi, siç i mësoi Gjoni dishepujt e vet '. "
11:2Dhe ai u tha atyre:: "Kur ju jeni duke u lutur, them: Ati, emri yt u shenjtëroftë. Mund të vijë mbretëria jote.
11:3Na e jep sot bukën tonë të përditshme.
11:4Dhe na i fal mëkatet tona, pasi ne gjithashtu falim të gjithë ata që janë në borxh për ne. Dhe lejo të biem në tundim. "