Ch 8 Aktet

Veprat e Apostujve 8

8:1 Tani në ato ditë, ka ndodhur një përndjekje e madhe kundër kishës që ishte në Jeruzalem. Dhe të gjithë u shpërndanë nëpër krahinat e Judesë dhe të Samarisë, me përjashtim të apostujve.
8:2 Por, me frikë Perëndie burra të organizohet për funeralin Stefanit, dhe ata bënë një gjëmë e madhe mbi të.
8:3 Atëherë Sauli u shembën Kishën duke hyrë në bazë të shtëpive, dhe zvarritur larg burra dhe gra, dhe kryerjen e tyre në burg.
8:4 Prandaj, ata që ishin shpërndarë po udhëtonin rreth, evangelizing Fjalën e Perëndisë.
8:5 tani Philip, duke zbritur në një qytet të Samarisë, u predikonte atyre Krishtin.
8:6 Dhe turma dëgjonte me vëmendje dhe me një mendje të vetme në ato gjëra të cilat janë duke u thoshte Filipi, dhe ata po e shikonin shenjat që ai po arrinte.
8:7 Për shumë prej tyre kishin frymërat e ndyra, dhe, duke bërtitur me zë të lartë, këto u largua prej tyre.
8:8 Dhe shumë nga paralitikë dhe çalamani u shëruan.
8:9 Prandaj, nuk ishte gëzim i madh në atë qytet. Por atje ishte një njeri që quhej Simon, i cili dikur kishte qenë një magjistar në atë qytet, josh njerëzit e Samarisë, duke pretenduar veten të jetë dikush i madh.
8:10 Dhe për të gjithë ata që do të dëgjojnë, nga më i vogli deri te më i madhi, ai ishte duke thënë: "Këtu është fuqia e Perëndisë, e cila quhet i madh. "
8:11 Dhe ata ishin të vëmendshëm ndaj tij, sepse, për një kohë të gjatë, ai e kishte mashtruar me magjinë e tij.
8:12 Megjithatë, me të vërtetë, kur ata kishin besuar Philip, i cili ishte lajmin e mirë të mbretërisë së Perëndisë, të dy burrat dhe gratë u pagëzuan në emër të Jezu Krishtit.
8:13 Pastaj vetë Simon gjithashtu besonin dhe, kur ai u pagëzua, ai respektohen Filipit. Dhe tani, duke parë edhe shenjat më të mëdha dhe mrekulli duke u punuar, ai ishte i habitur dhe të tronditur.
8:14 Por kur apostujt që ishin në Jerusalem, kur dëgjuan se Samaria kishte pranuar fjalën e Perëndisë, i dërguan atyre Pjetrin dhe Gjonin.
8:15 Dhe, kur ata kishin arritur, u lutën për ta, në mënyrë që të merrnin Frymën e Shenjtë,.
8:16 Sepse ende nuk kishte ardhur tek ndonjë në mesin e tyre, pasi ata vetëm ishin pagëzuar në emër të Zotit Jezus.
8:17 Atëherë vunë duart mbi ta, dhe ata morën Frymën e Shenjtë.
8:18 Por, kur Simoni kishte parë se, me vënien e duarve të apostujve, Fryma e Shenjtë është dhënë, u ofroi atyre para,
8:19 duke thënë se, "Jepni këtë pushtet edhe mua, kështu që mbi të cilin unë do të vënë duart e mia, ai mund të marrë Frymën e Shenjtë. "Por Pjetri i tha::
8:20 "Le paratë tuaja të jetë me ju në përhumbje, sepse ti ke menduar se një dhuratë e Perëndisë mund të jetë pushtuar nga paratë.
8:21 Nuk ka asnjë pjesë apo vend për ju në këtë çështje. Sepse zemra jote nuk është e drejtë në sytë e Perëndisë.
8:22 Dhe kështu, pendohen nga kjo, ligësia juaj, dhe lypin Perëndinë, kështu që ndoshta ky plan i zemrës mund të jetë falur!.
8:23 Sepse unë të shoh që të jetë në vrerin e hidhësisë dhe në prangat e paudhësisë ''.
8:24 Atëherë Simon përgjigj duke thënë, "Lutuni për mua Zotit, në mënyrë që asgjë nga ato që thatë mund të ndodhë me mua. "
8:25 dhe me të vërtetë, pas dëshmuar dhe duke folur Fjalën e Zotit, u kthyen në Jeruzalem, dhe ata ungjillizuar rajonet shumë Samaritanë.
8:26 Dhe një engjëll i Zotit i foli Filipit, duke thënë se, "Çohu dhe shko drejt jugut,, në rrugën që zbret nga Jeruzalemi në Gaza, ku ka një shkretëtirë ".
8:27 Dhe për ngritjen, ai shkoi. Dhe ja, një njeri etiopian, një eunuk, fuqishme nën Candace, mbretëresha e Etiopisë, i cili ishte mbi të gjitha thesaret e, kishte ardhur në Jeruzalem për të adhuruar.
8:28 Dhe ndërsa kthehej, ai ishte ulur mbi një qerre për të lexuar nga profeti Isaia.
8:29 Dhe Fryma i tha Filipit:, "Afrohuni dhe arrije atë karrocë!".
8:30 dhe Filipi, nguten, dëgjuar se po lexonte nga profeti Isaia, dhe ai tha, "A mendoni se ju e kuptoni atë që po lexon?"
8:31 Dhe ai u tha, "Por si mund të, nëse dikush do të ketë zbuluar atë për mua?"Dhe ai i pyeti Filipit të rritet dhe të ulet pranë tij.
8:32 Tani vendi në Shkrim që ai po lexonte ishte kjo: "Ashtu si një dele ai u drejtua për në thertore. Dhe ashtu si qengji është memec përpara qethtarit, kështu ai nuk e hapi gojën.
8:33 Ai duroi gjykimin e tij me përulësi. Kush i brezit të tij, do të përshkruajnë se si jeta e tij u hoq nga toka?"
8:34 Atëherë eunuku iu përgjigj Filipit, duke thënë se: "Unë lutem, për të cilin është e thotë profeti këtë? për veten e tij, apo për ndonjë tjetër?"
8:35 Dhe Filipi, hapja gojën dhe duke filluar nga ky Shkrim, ungjillizuar Jezusin atij.
8:36 Dhe ndërsa ata ishin duke shkuar gjatë rrugës, ata arritën në një burim të caktuar të ujit. Dhe eunuku tha: "Ka ujë. Çfarë do të më pengojë të pagëzohem?"
8:37 Dhe Filipi tha, "Nëse besoni nga gjithë zemrën tënde,, ajo është e lejuar. "Dhe ai u përgjigj duke thënë, "Unë besoj se Biri i Perëndisë të jetë Jezu Krishti."
8:38 Dhe ai urdhëroi atëherë të ndalet karroca. Dhe të dy, Filipi dhe eunuku zbriti në ujë. Dhe ai e pagëzoi.
8:39 Dhe, mbasi u ngjit nga uji, Fryma e Zotit e rrëmbeu Filipin dhe eunuku, dhe eunuku nuk e ka parë atë më. Pastaj ai vazhdoi rrugën e tij, gëzuar.
8:40 Filipi u gjet në Azot. Dhe duke vazhduar në, ai ungjillizuar të gjitha qytetet, derisa ai arriti në Cezare.