Ch 18 Nevojtore

Nevojtore 18

18:1 Mbasi i tha këto gjëra, u nis me dishepujt e vet në të gjithë Torrent i Kidronit, ku ishte një kopsht, në të cilin hyri me dishepujt e tij.
18:2 por Juda, që e kishte tradhtuar, njihte edhe ai atë vend, për Jezusin kishte takuar shpesh me dishepujt e tij atje.
18:3 atëherë Juda, kur ai kishte marrë një gjeneratë nga të dy krerët e priftërinjve dhe shoqëruesit e farisenjve, iu afrua vendin me fenerë, pishtarë dhe me armë.
18:4 Dhe kështu Jezusi, duke ditur gjithçka që do të ndodhte me të, avancuar dhe u tha atyre:, "Kush je ti kërkuar?"
18:5 Ata iu përgjigjën:, "Jezusi Nazareas." Jezusi u tha atyre, "Unë jam ai." Tani Judas, që e kishte tradhtuar, edhe ishte duke qëndruar me ta.
18:6 Pastaj, kur ai u tha atyre:, "Unë jam ',"Ata u zmbrapsën dhe ranë për tokë.
18:7 Pastaj përsëri ai i pyeti duke: "Kush je ti kërkuar?"Dhe ata thanë:, "Jezusi Nazareas."
18:8 Jezui u përgjigj: "Ju kam thënë se unë jam;. Prandaj, nëse jeni duke kërkuar mua, lejojnë këto të tjerët që të shkojë larg. "
18:9 Kjo ishte me qëllim që fjala të përmbushej, i cili tha se ai, "Nga ata që më ke dhënë mua, Nuk kam humbur asnjë prej tyre. "
18:10 Atëherë Simon Pjetri, që kishte një shpatë, e nxori, dhe ai i ra shërbëtorit të kryepriftit, dhe ai i preu veshin e djathtë;. Tani emri i shërbëtorit ishte Malk.
18:11 Prandaj, Jezusi i tha Pjetrit: "Set shpatën tënde në mill. Nuk duhet ta pi unë kupën që Ati më ka dhënë mua?"
18:12 Pastaj grup, dhe kryemijësi, dhe shoqëruesit e Judenjve e kapën Jezusin dhe e lidhën.
18:13 Dhe e çuan, parë te Ana, sepse ai ishte babai-in-ligjin e Kajafës, i cili ishte kryeprifti i atij viti.
18:14 Kajafa ishte ai që i kishte dhënë këshilluar Judenjtë se ishte e leverdishme që një njeri të vdiste për popullin.
18:15 Dhe Simon Pjetri nisi të ndjekë Jezusin me një tjetër dishepull. Dhe ky dishepull ishte i njohur i kryepriftit, dhe kështu që ai hyri me Jezusin në oborrin e kryepriftit.
18:16 Por Pjetri ishte duke qëndruar jashtë në hyrje. Prandaj, dishepulli tjetër, i cili ishte i njohur i kryepriftit, doli dhe i foli gruas që ishte portieri, ai e çoi në Pjetrit.
18:17 Prandaj, gruaja shërbëtori portiere i tha Pjetrit, "A nuk je edhe ndër dishepujt e atij njeriu?"Ai tha se, "Une nuk jam."
18:18 Ndërkaq shërbëtorët dhe shoqëruesit ishin përpara shpuzën, sepse bënte ftohtë, dhe ata ishin të ngroheshin. Dhe Pjetri qëndronte në këmbë me ta edhe, ngrohej.
18:19 Por kryeprifti e pyeti Jezusin për dishepujt e tij dhe për doktrinën e tij.
18:20 Jezusi iu përgjigj atij: "Unë i kam folur haptas botës. Gjithmonë kam mësuar në sinagogë e në tempull, ku të gjithë hebrenjtë Njihuni me. Dhe kam thënë asgjë në fshehtësi.
18:21 Përse më pyet mua? Pyetje ata që kanë dëgjuar ç'u kam thënë atyre. Ja, ata e dinë këto gjëra që kam thënë. "
18:22 Pastaj, kur ai e kishte thënë këtë, një shoqëruesit pranishmit goditi afër Jesus, duke thënë se: "A është kjo mënyra se si i përgjigjesh kryepriftit?"
18:23 Jezusi iu përgjigj:: "Po të kem folur keq, ofrojnë dëshmi rreth gabuar. Por në qoftë se unë kam folur si duhet, atëherë pse po më bie?"
18:24 Dhe Ana e dërgoi të lidhur te Kajafa, kryeprifti.
18:25 Ndërkaq Simon Pjetri qëndronte aty e ngrohej. Pastaj ata i thanë:, "A ju nuk edhe një nga dishepujt e tij?"Ai e mohoi dhe tha:, "Une nuk jam."
18:26 Por një nga shërbëtorët e kryepriftit (një i afërm i tij vesh cilit Pjetri ia kishte prerë) i tha:, "A s'të pashë në kopsht me të?"
18:27 Prandaj, përsëri, Pjetri e mohoi. Dhe menjëherë këndoi gjeli.
18:28 Pastaj ata e çuan Jezusin nga Kajafa në pretorium. Tani ajo ishte mëngjes, dhe kështu ata nuk hynë në pretorium, në mënyrë që ata nuk do të jenë të ndotur, por mund të hanin Pashkën.
18:29 Prandaj, Pilati doli jashtë tek ata, dhe ai tha, "Çfarë akuzë po sillni kundër këtij njeriu?"
18:30 Ata u përgjigjën dhe i thanë:, "Nëse ai të mos ishte të çoroditur, nuk do ta kishim dorëzuar 'ty. "
18:31 Prandaj, Pilati u tha atyre:, "Merreni ju dhe gjykojeni sipas ligjit tuaj." Atëherë Judenjtë thanë: ', "Nuk është e lejueshme për ne për të ekzekutuar askënd."
18:32 Kjo ishte me qëllim që fjala e Jezusit do të përmbushej, të cilën ai foli të treguar nga ç'lloj vdekje ai do të vdiste.
18:33 Atëherë Pilati hyri përsëri në pretorium, dhe ai e quajti Jezusin dhe i tha:, "Ti je mbreti i Judenjve?"
18:34 Jezui u përgjigj, "A jeni duke thënë këtë për veten, ose kanë të tjerët folur me ju në lidhje me mua?"
18:35 Pilati u përgjigj: "Jam unë vallë Jude? Kombi yt dhe krerët e priftërinjve të dorëzuan tek unë. Cfare keni bere?"
18:36 Jezui u përgjigj: "Mbretëria ime nuk është e kësaj bote. Nëse ishte mbretëria ime e kësaj bote, ministrat e mi me siguri do të përpiqet në mënyrë që unë nuk do t'i dorëzohen Judenjve. Por mbretëria ime nuk është tani nga këtu. "
18:37 Dhe kështu Pilati i tha:, "Ju jeni një mbret, pastaj?"Jezusi u përgjigj:, "Ju po thoni se unë jam mbret;. Për këtë unë kam lindur, dhe për këtë kam ardhur në botë: kështu që unë mund të ofrojnë dëshmi të vërtetës. Kushdo që është për të vërtetën, e dëgjon zërin tim. "
18:38 Pilati i tha:, "Ç'është e vërteta?"Dhe, si i tha këtë, ai doli përsëri para Judenjve, dhe ai u tha atyre, "Unë nuk po gjej asnjë rast kundër tij.
18:39 Por ndër ju është zakon, që unë t'ju liroj dikë për Pashkë;. Prandaj, doni që t'ju liroj mbretin e Judenjve?"
18:40 Atëherë të gjithë bërtitën në mënyrë të përsëritur, duke thënë se: "Jo këtë,, por Barabanë. "Por Baraba ishte një kusar.