Ch 19 Nevojtore

Nevojtore 19

19:1 Prandaj, Atëherë Pilati mori Jezusin në paraburgim dhe dha urdhër ta fshikullonin.
19:2 Dhe ushtarët, i thurën një kurorë me ferra, imponuar mbi kokën e tij. Dhe ata vënë një mantel të purpurt rreth tij.
19:3 Dhe ata u afrohet atij dhe i tha:, "Tungjatjeta, mbreti i Judenjve!"Dhe ata e goditi në mënyrë të përsëritur.
19:4 Pastaj Pilati doli jashtë përsëri, dhe ai u tha atyre: "Ja, Po jua nxjerr jashtë, që, në mënyrë që ju mund të kuptojë se nuk gjej rastin kundër tij. "
19:5 (Jezusi, pra, doli, duke mbajtur kurorën prej gjembash dhe mantelin e purpurit.) Dhe ai u tha atyre:, "Ja njeriu."
19:6 Prandaj, Kur krerët e priftërinjve dhe shoqëruesit e kishte parë atë, ata bërtitën, duke thënë se: "Kryqëzoje! Kryqëzoje!!"Tha Pilati atyre: "Merreni ju dhe kryqëzojeni. Sepse unë nuk gjej asnjë rast kundër tij. "
19:7 Judenjtë iu përgjigjën, "Ne kemi një ligj, dhe sipas ligjit, ai duhet të vdesë, sepse e bëri veten Bir të Perëndisë. "
19:8 Prandaj, Kur Pilati e kishte dëgjuar këtë fjalë, ai ishte më i frikësuar.
19:9 Pastaj ai hyri përsëri në pretorium. Pastaj i tha Jezusit. "Nga jeni?"Por Jezusi nuk i dha kurrfarë përgjigje.
19:10 Prandaj, Pilati i tha:: "A nuk flasin për mua? A nuk e dini se unë kam pushtet të të kryqëzoj ju, dhe unë kam pushtet të të liroj ty?"
19:11 Jezui u përgjigj, "Ju nuk do të ketë ndonjë autoritet mbi mua, po të mos të qe dhënë prej së larti;. Për këtë arsye, ai që ka më dorëzoi tek ti ka faj më të madh. "
19:12 Dhe prej atëherë, Pilati kërkonte ta lironte;. Por Judenjtë bërtisnin, duke thënë se: "Po e lirove këtë njeri, nuk je mik i Cezarit;. Për këdo që e bën veten mbret, kundërshton Cezarit. "
19:13 Kur Pilati i dëgjoi këto fjalë, e çoi jashtë Jezusin jashtë, dhe ai u ul në selinë e gjykimit, në një vend që quhet Kalldrëm, por në hebraisht, ajo quhet Lartësi.
19:14 Tani ishte dita e përgatitjes së Pashkës, rreth orës së gjashtë. Pastaj u tha Judenjve, "Ja mbreti juaj."
19:15 Por ata bërtisnin: "Merrni atë larg! Merrni atë larg! Kryqëzoje!!"Tha Pilati atyre, 'Ta kryqëzoj mbretin tuaj?"Dhe krerët e priftërinjve u përgjigjën, "Ne s'kemi mbret tjetër përveç Cezarit."
19:16 Prandaj, ai pastaj ua dorëzoi atyre që të kryqëzohej. Dhe ata e morën Jezusin dhe e çuan tutje.
19:17 Dhe mbartur kryqin e tij, Ai shkoi në vendin që quhet Calvary, por në hebraisht quhet vendi i Kafkës.
19:18 Aty e kryqëzuan atë, dhe me të dy të tjerë, një në çdo anë, me Jezusin në mes.
19:19 Atëherë Pilati shkroi edhe një mbishkrim, dhe e vendosi mbi kryq. Dhe mbishkrimi ishte shkruar: Jezusi Nazareas, MBRETI I JUDENJVE '.
19:20 Prandaj, shumë nga Judenjtë lexoni këtë titull, sepse vendi ku u kryqëzua Jezusi ishte afër qytetit. Dhe mbishkrimi ishte shkruar hebraisht, greqisht, dhe në gjuhën latine.
19:21 Atëherë krerët e priftërinjve të Judenjve i thanë Pilatit: Mos shkruaj, "Mbreti i Judenjve,"Por se ai ka thënë, "Unë jam mbreti i Judenjve".
19:22 Pilati u përgjigj, "Atë që kam shkruar, Une kam shkruar."
19:23 Dhe ushtarët, kur e kryqëzuan, morën rrobat e tij, dhe ata bënë katër pjesë, një pjesë për çdo ushtar, dhe tunikë. Por tunika ishte pa tegel, endura nga lart të gjithë të gjithë.
19:24 Prandaj ata i thanë njëri-tjetrit, "Le të mos shkurtojë atë, por le të hedhin në short mbi të, për të parë e të cilit do të jetë. "Kjo ishte me qëllim që të përmbushej Shkrimi, duke thënë se: "Ata kanë shpërndarë rrobat e mia në mes tyre, dhe për tunikën time 'Kanë hedhur shortin. "Dhe me të vërtetë, Ushtarët i bënë këto gjëra.
19:25 Dhe duke qëndruar pranë kryqi i Jezusit ishin nëna e tij, dhe motra e nënës së tij, dhe Maria e Kleopas, dhe Maria Magdalena.
19:26 Prandaj, kur Jezusi kishte parë nënën e tij dhe pranë saj dishepullin që donte pranë, Ai i tha nënes së tij, "Gruaja, ja biri yt ".
19:27 Tjetër, i tha dishepullit, "Ja nëna juaj." Dhe që në atë çast, dishepulli pranuar atë si të tijat.
19:28 Pas kësaj, Jezusi e dinte se të gjithë kishin arritur, kështu që në mënyrë që Shkrimi mund të përfundojë, tha ai, "Kam etje".
19:29 Dhe aty ishte një enë të vendosur atje, plot me uthull. Pastaj, vendosjen e një sfungjer në uthull rreth hisop, ata sollën në gojë.
19:30 Pastaj Jezusi, kur ai e mori uthullën, tha: "Ajo është e konsumuar." Dhe përkulur kokën e tij, ai u dorëzua shpirtin e tij.
19:31 Atëherë Judenjtë, sepse kjo ishte dita e përgatitjes, me qëllim që trupat të mos qëndronin në kryq të shtunën, (sepse ajo e shtunë ishte një ditë e madhe), ata copëtimin Pilatit, në mënyrë që këmbët e tyre mund të jetë i prishur, dhe ata mund të hiqet.
19:32 Prandaj, ushtarët iu afrua, dhe, ne te vertete, ata ia thyen kërcinjtë të parit, dhe pastaj edhe tjetrit që ishte kryqëzuar me të;.
19:33 Por, pasi u afrua Jezusit, kur panë se ai tashmë kishte vdekur, nuk ia thyen kërcinjtë,.
19:34 Në vend të kësaj, një nga ushtarët u hap brinjën me një heshtë, dhe menjëherë i doli gjak e ujë.
19:35 Dhe ai që e pa këtë ka ofruar dëshminë, dhe dëshmia e tij është e vërtetë. Dhe ai e di se thotë të vërtetën, në mënyrë që ju të besoni.
19:36 Për këto gjëra kanë ndodhur në mënyrë që të përmbushej Shkrimi: "Nuk do të thyeni asnjë kockë të tij."
19:37 Dhe përsëri, një Shkrim tjetër thotë: "Ata do ta shqyrtojë, atij që kanë therur. "
19:38 Pastaj, Mbas këtyre gjërave, Joseph nga Arimatea, (sepse ai ishte dishepull i Jezusit, por fshehtas nga druajtja e Judenjve) copëtimin Pilatit që mund ta merrte trupin e Jezusit. Dhe Pilati i dha leje. Prandaj, shkoi dhe e mori trupin e Jezusit.
19:39 Tani Nikodemi gjithashtu mbërriti, (i cili kishte shkuar te Jezusi në fillim natën) duke sjellë një përzierje prej mirre dhe aloe, peshon rreth shtatëdhjetë paund.
19:40 Prandaj, ata e morën trupin e Jezusit, dhe, mbasi e lidhën atë me pëlhura liri dhe erëza aromatike, ashtu siç është zakon i çifutëve për të varrosur.
19:41 Por në atë vend ku ai u kryqëzua ishte një kopsht, dhe në kopsht ishte një varr i ri, në të cilën askush ende nuk ishte varrosur.
19:42 Prandaj, për shkak të Përgatitjes së Judenjve, sepse varri ishte afër, vunë Jezusin.