Ch 2 Nevojtore

Nevojtore 2

2:1 Dhe në ditën e tretë, një martesë u mbajt në Kanë të Galilesë, dhe nëna e Jezusit ishte atje.
2:2 Jezusi ishte i ftuar edhe në dasmë, me dishepujt e tij.
2:3 Dhe kur efekti i verës kishte dështuar, nëna e Jezusit i tha:, "Nuk kanë më verë."
2:4 Dhe Jezusi i tha:: "Çfarë është ajo për mua dhe për ty, grua? Ora ime nuk ka ardhur ende. "
2:5 Nëna e tij u tha shërbëtorëve:, "Bëni gjithçka që ai t'ju thotë."
2:6 Tani në atë vend, Aty ishin gjashtë enë prej guri,, për ritualin pastrimin e Judenjve, përmban dy ose tri masa secila.
2:7 Jezusi u tha atyre, "Mbushni enët e ujit me ujë." Dhe ata i mbushën deri në krye të.
2:8 Dhe Jezusi u tha atyre:, "Tani të nxjerrë prej saj, dhe të kryejë atë kryeshërbëtorit shefit të festës. "Dhe ata e morën atë në atë.
2:9 Pastaj, kur pari i festës e provoi ujin e bërë në verë, pasi që ai nuk e dinte nga vinte, vetëm shërbëtorët që e kishin nxjerrë ujin e dinin, pari i festës e quajti dhëndëri,
2:10 dhe ai tha:: "Çdo njeri ofron verën e mirë e parë, dhe pastaj, kur ata janë bërë gjendje të dehur, ai ofron ajo që është më e keqe. Por ti e ke ruajtur verën e mirë deri tani. "
2:11 Ky ishte fillimi i shenjave që Jezusi realizohet në Kanë të Galilesë, dhe ajo shfaqi lavdinë e tij, dhe dishepujt e tij besuan në të.
2:12 Pas kësaj, ai zbriti në Kapernaum, me nënën e tij, vëllezërit e tij dhe me dishepujt e tij, por ata nuk qëndrojnë atje për shumë ditë.
2:13 Dhe Pashka e Judenjve ishte afër, dhe kështu Jezusi u ngjit në Jeruzalem.
2:14 Dhe ai gjeti, i ulur në tempull, shisnin qe, dele e pëllumba, dhe këmbyesve të parave.
2:15 Dhe kur ai kishte bërë diçka si një kamxhik me litarë pak, i dëboi të gjithë nga tempulli, përfshirë delet dhe qetë. Dhe ai derdhi monedhat prej bronzi e këmbyesve të parave, dhe ai ua përmbysi tavolinat,.
2:16 Dhe për ata që shisnin pëllumba, tha ai: "Hiqni këto gjëra që këtej;, dhe nuk do të bëni shtëpinë e Atit tim në një shtëpi të tregtisë. "
2:17 Dhe me të vërtetë, dishepujt e vet u kujtuan se ai është shkruar: "Zelli i shtëpisë sate më ka përpirë."
2:18 Atëherë Judenjtë iu përgjigjën dhe i thanë:, "Çfarë shenjë mund të ju tregojnë për ne, që ju mund të bëni këto gjëra?"
2:19 Jezusi u përgjigj dhe u tha atyre:, 'Shkatërroni këtë tempull, dhe unë për tri ditë do ta ngre përsëri. "
2:20 Atëherë Judenjtë thanë:, "Ky tempull është ndërtuar mbi dyzet e gjashtë vjet, dhe ju do të ngresh për tri ditë?"
2:21 Megjithatë, ai fliste për tempullin e trupit të tij.
2:22 Prandaj, kur ai e kishte ringjallur prej së vdekurish, dishepujt e vet u kujtuan se ai e kishte thënë këtë, dhe ata besonin në Shkrimet dhe në fjalë që Jezusi i kishte thënë.
2:23 Tani ndërsa ai ishte në Jeruzalem gjatë Pashkës, në ditën e festës, shumë besim, në emrin e tij, duke parë shenjat e tij se nuk po arrinte.
2:24 Por Jezusit nuk u zinte besë atyre, sepse ai vetë kishte njohuri të të gjithë personave,
2:25 dhe për shkak se ai nuk ka nevojë për askënd për të ofruar dëshminë në lidhje me një njeri. Sepse ai e dinte ç'kishte përbrenda një njeri.