Ch 21 Nevojtore

Nevojtore 21

21:1 Pas kësaj, Jezusi iu shfaq përsëri dishepujve pranë Detit të Tiberiadës;. Dhe ai u shfaq në këtë mënyrë.
21:2 Këto ishin së bashku: Simon Pjetri dhe Thomai, i cili është quajtur Binjaku, Natanaeli, i cili ishte nga Kana e Galilesë, dhe bijtë e Zebedeut, dhe dy të tjerë nga dishepujt e tij.
21:3 Simon Pjetri u tha atyre:, "Po shkoj të peshkoj." Ata i thanë:, "Dhe ne jemi duke shkuar bashkë me ju." Dhe ata shkuan dhe u ngjit në anije. Dhe në atë natë, nuk zunë asgjë.
21:4 Por, kur në mëngjes mbërriti, Jezusi ndenji te bregu. Megjithatë dishepujt nuk e kuptuan se ishte Jezusi.
21:5 Atëherë Jezusi u tha atyre:, "Fëmijët, a keni ndonjë ushqim?"Ata iu përgjigjën:, "Jo."
21:6 Ai u tha atyre:, "Hidhni rrjetën në anën e djathtë të barkës, dhe ju do të gjeni disa. "Prandaj, hodhën atë, dhe atëherë ata nuk ishin në gjendje për të nxjerrë atë në, për shkak të morisë së peshkut.
21:7 Prandaj, dishepulli, të cilin Jezusi e donte, i tha Pjetrit, "Kjo është Zoti." Simon Pjetri, kur ai kishte dëgjuar se ishte Zoti, përfundoi rrobën e tij rreth vetes, (sepse ishte i zhveshur) dhe ai u hodh në det.
21:8 Atëherë dishepujt e tjerë mbërritën në një varkë, (sepse nuk ishin shumë larg nga toka, vetëm rreth dyqind kubitë) duke tërhequr rrjetën me peshk.
21:9 Pastaj, kur ata u ngjit deri në vendin panë qymyre të ndezur përgatitur, dhe peshku tashmë të vendosur mbi ta, dhe bukë.
21:10 Jezusi u tha atyre, "Sillni këtu disa nga peshqit që zutë tani."
21:11 Simon Pjetri u ngjit dhe tërhoqi në tokë rrjetën: plot me peshq të mëdhenj, 153 prej tyre. Dhe, megjithse ishin aq shumë, rrjeta nuk u shqye.
21:12 Jezusi u tha atyre, "Qasja dhe shtroj." Dhe jo një prej tyre ulur poshtë për të ngrënë guxoi ta pyesnin, "Kush jeni ju?"Sepse ata e dinin se ai ishte Zoti.
21:13 Dhe Jezusi u afrua, Pastaj mori bukën, dhe ai i dha atyre, dhe në mënyrë të ngjashme me peshk.
21:14 Kjo ishte e treta herë që Jezusi iu shfaq dishepujve të vet, pasi ai kishte ringjallur prej së vdekurish.
21:15 Pastaj, Mbasi kishin ngrënë, Jezusi i tha Simon Pjetrit, "Simon, nga Jona, a më do ti mua më shumë se këta?"Ai tha:, "Po, Zot, ju e dini se unë të dua. "Ai tha:, "Kulloti qengjat e mi."
21:16 Ai i tha atij përsëri: "Simon, nga Jona, a më do ti mua?"Ai tha:, "Po, Zot, ju e dini se unë të dua. "Ai tha:, "Kulloti qengjat e mi."
21:17 E pyeti për herë të tretë, "Simon, nga Jona, a më do ti mua?"Peter ishte shumë i hidhëruar se ai kishte kërkuar atij për të tretën herë, "A e doni mua?"Dhe kështu që ai i tha:: "Lord, ti di gjithçka. Ti e di se unë të dua. "Ai tha:, "Kulloti delet e mia.
21:18 Amin, amin, Unë po ju them, kur ishin të rinj, ngjeshje vetveten dhe shkoje ku të doje. Por kur ju jeni më të vjetër, ju do të zgjasë duart tuaja, dhe një tjetër do të të ngjeshë e të të çojë atje ku ti nuk do të doje. "
21:19 Por ai e tha këtë për të treguar nga ç'lloj vdekje ai do ta përlëvdonte Perëndinë. Dhe, si i tha këtë, ai tha:, "Me ndiq mua."
21:20 Peter, kthyer rreth, pa dishepulli, të cilin Jezusi e donte, ai që edhe e kishte mbështetur mbi gjoksin e tij në darkë dhe i tha:, "Lord, kush është ai që do të më tradhtojë?"
21:21 Prandaj, Kur Pjetri e kishte parë atë, i tha Jezusit, "Lord, por ajo që për këtë një të tillë?"
21:22 Jezusi i tha:: "Nëse dua që ai të mbetet derisa të vij unë, çfarë është ajo për ju? Ti më ndiq. "
21:23 Prandaj, duke thënë se u hap zëri midis vëllezërve se ai dishepull nuk do të vdiste. Por Jezusi nuk i kishte thënë Pjetrit se ai nuk do të vdiste, por vetem, "Nëse dua që ai të mbetet derisa të vij unë, çfarë është ajo për ju?"
21:24 Ky është i njëjti dishepulli që ofron dëshmi në lidhje me këto gjëra, dhe që ka shkruar këto gjëra. Dhe ne dimë se dëshmia e tij është e vërtetë.
21:25 Tani ka edhe shumë gjëra të tjera që i bëri Jezusi, që, në qoftë se secili prej tyre ishin shkruar, bota vetë, supozoj, nuk do të jetë në gjendje të nxinte librat që do të mund të shkruheshin.