Ch 7 Nevojtore

Nevojtore 7

7:1 Pastaj, Mbas këtyre gjërave, Jezusi po ecte në Galile. Sepse ai nuk ishte i gatshëm të endej nëpër Jude, sepse Judenjtë kërkonin ta vrisnin.
7:2 Tani ditën festa e Judenjve, festa e kasolleve, ishte afër.
7:3 And his brothers said to him: “Move away from here and go into Judea, so that your disciples there may also see your works that you do.
7:4 Sigurisht, no one does anything in secret, but he himself seeks to be in the public view. Since you do these things, manifest yourself to the world.”
7:5 For neither did his brothers believe in him.
7:6 Prandaj, Jezusi u tha atyre: “My time has not yet come; but your time is always at hand.
7:7 The world cannot hate you. But it hates me, because I offer testimony about it, that its works are evil.
7:8 You may go up to this feast day. But I am not going up to this feast day, because my time has not yet been fulfilled.”
7:9 When he had said these things, he himself remained in Galilee.
7:10 Mbasi vëllezërit e tij u ngjitën, atëherë edhe ai u ngjit në ditën e festës, jo haptas, por si në qoftë se në fshehtësi.
7:11 Prandaj, the Jews were seeking him on the feast day, and they were saying, "Ku eshte ai?"
7:12 And there was much murmuring in the crowd concerning him. For certain ones were saying, “He is good.” But others were saying, "Nuk ka, for he seduces the crowds.”
7:13 Yet no one was speaking openly about him, out of fear of the Jews.
7:14 Pastaj, about the middle of the feast, Jesus ascended into the temple, and he was teaching.
7:15 And the Jews wondered, duke thënë se: “How does this one know letters, though he has not been taught?"
7:16 Jesus responded to them and said: “My doctrine is not of me, but of him who sent me.
7:17 If anyone has chosen to do his will, then he will realize, about the doctrine, whether it is from God, or whether I am speaking from myself.
7:18 Whoever speaks from himself seeks his own glory. But whoever seeks the glory of him who sent him, this one is true, and injustice is not in him.
7:19 Did not Moses give you the law? And yet not one among you keeps the law!
7:20 Why are you seeking to kill me?” The crowd responded and said: “You must have a demon. Who is seeking to kill you?"
7:21 Jezusi u përgjigj dhe u tha atyre:: “One work have I done, and you all wonder.
7:22 For Moses gave you circumcision, (not that it is of Moses, but of the fathers) and on the Sabbath you circumcise a man.
7:23 If a man can receive circumcision on the Sabbath, so that the law of Moses may not be broken, why are you indignant toward me, because I have made a man whole on the Sabbath?
7:24 Do not judge according to appearances, but instead judge a just judgment.”
7:25 Prandaj, disa nga ata nga Jeruzalemi, thoshnin: "A nuk është ai që ata janë duke kërkuar për të vrarë?
7:26 Dhe ja, ai po flet haptas, dhe nuk i thonë asgjë;. A mund drejtuesit kanë vendosur se është e vërtetë ky është Krishti?
7:27 Por ne e dimë atë dhe ku ai është nga. Dhe kur Krishti ka ardhur, askush nuk do ta dijë se është nga. "
7:28 Prandaj, Jezusi bërtiti në tempull, mësimdhënies dhe duke thënë:: "Ti më njeh mua, dhe ju gjithashtu e dini se ku unë jam nga. Dhe unë nuk kam ardhur nga vetja, por ai që më ka dërguar është i vërtetë, dhe atë që ju nuk e dini.
7:29 une e njoh ate. Sepse jam nga ai, dhe ai më ka dërguar. "
7:30 Prandaj, ata kërkonin ta kapur atë, dhe ende askush nuk vuri dorë mbi të, sepse ora e tij s'kishte ardhur akoma.
7:31 But many among the crowd believed in him, and they were saying, “When the Christ arrives, will he perform more signs than this man does?"
7:32 The Pharisees heard the crowd murmuring these things about him. And the leaders and the Pharisees sent attendants to apprehend him.
7:33 Prandaj, Jezusi u tha atyre: “For a brief time, I am still with you, and then I am going to him who sent me.
7:34 Do të më kërkoni, and you will not find me. Dhe ku jam unë, you are not able to go.”
7:35 And so the Jews said among themselves: “Where is this place to which he will go, such that we will not find him? Will he go to those dispersed among the Gentiles and teach the Gentiles?
7:36 What is this word that he spoke, ‘You will seek me and you will not find me; and where I am, ju nuk jeni në gjendje për të shkuar?'"
7:37 Pastaj, në ditën e fundit të madhe të festës, Jezusi ishte në këmbë dhe duke bërtitur, duke thënë se: "Nëse dikush ka etje, le të vijë tek unë e të pijë:
7:38 kushdo që beson në mua, ashtu siç thotë Shkrimi, "Nga gjoksin e tij do të burojnë lumenj uji të gjallë."
7:39 Por këtë ai e tha për Frymën, të cilat ata që besojnë në të, së shpejti do të marrin. Sepse Fryma ende nuk ishte dhënë, sepse Jezusi ende nuk ishte përlëvduar.
7:40 Prandaj, disa nga atë turmë, Kur ata i dëgjuan këto fjalë të tij, thoshin, "Ky është me të vërtetë Profeti."
7:41 Të tjerë thoshnin:, "Ai është Krishti." Megjithatë, ata disa thoshin: "A vjen Krishti nga Galilea?
7:42 A Shkrimi nuk thotë se Krishti vjen nga pasardhja e Davidit dhe nga Bethlehemi, qyteti ku jetonte Davidi?"
7:43 Dhe kështu lindi një grindje mes turmë për shkak të tij.
7:44 Tani ato të caktuara në mesin e tyre të kërkuar për të kapur atë, por askush nuk vuri dorë mbi të.
7:45 Prandaj, shoqëruesit shkoi te krerët e priftërinjve dhe nga farisenjtë. Dhe u thanë atyre, "Pse nuk e keni sjellë atë?"
7:46 Të pranishmit u përgjigjën, "Kurrë ka një njeri të folur si ky njeri."
7:47 Dhe kështu farisenjtë iu përgjigjën atyre: "A keni qenë të joshur?
7:48 Mos vallë ndonjë nga krerët besuan në të;, ose çdo farisenj?
7:49 Por kjo turmë, i cili nuk e njeh ligjin, ata janë të mallkuar. "
7:50 Nikodemi, ai i cili erdhi natën te Jezusi dhe i cili ishte njëri prej tyre, u tha atyre:,
7:51 "A të gjykojë ligji ynë një njeri, nëse nuk ka dëgjuar për herë të parë atë dhe e ka njohur atë që ai ka bërë?"
7:52 Ata u përgjigjën dhe i thanë:: "A jeni edhe një Galileas? Studioni shkrimet e shenjta, dhe të shohim se një profet nuk vjen nga Galilea. "
7:53 Dhe secili u kthye në shtëpinë e tij.