Ch 13 Luke

Luke 13

13:1 Dhe aty ishin të pranishëm, në atë kohë, disa që ishin të njoftuar për ata Galileasve, gjak të cilëve Pilati e përzier me flijimet e tyre.
13:2 Dhe duke iu përgjigjur, ai u tha atyre: "A mendoni se ata Galileas duhet të ketë mëkatuar më shumë se gjithë Galileasit e tjera, sepse vuajtën aq shumë?
13:3 Asnjë, Unë po ju them. Por nëse ju nuk pendoheni, ju do të vdisni të gjithë në mënyrë të ngjashme.
13:4 Dhe ata të tetëmbëdhjetë, mbi të cilët ra kulla e Siloe dhe i vrau, a mendoni se ata gjithashtu ishin shkelës madh se të gjithë njerëzit që jetojnë në Jerusalem?
13:5 Asnjë, Unë po ju them. Por nëse ju nuk pendohen, ju do të vdisni të gjithë në mënyrë të ngjashme. "
13:6 Ai tha edhe këtë shëmbëlltyre: "Një njeri kishte një fik, që ishte mbjellë në vreshtin e tij. Ai erdhi e kërkoj fryte, por nuk gjetën asnjë;.
13:7 Atëherë ai i tha kultivues të vreshtit: 'Ja, për këto tre vjetësh, unë erdha kërkoi frytin e këtij fiku, dhe kam gjetur asnjë. Prandaj, prerë atë poshtë. Pse duhet ajo madje zënë tokën?'
13:8 Por në përgjigje, ai tha:: "Zoti, le të jetë për këtë vit edhe, gjatë së cilës kohë unë do të punoj përreth dhe shtoni pleh.
13:9 Dhe, ne te vertete, ajo duhet të japë fryt. Por në qoftë se nuk, në të ardhmen, ti do ta presë poshtë. "
13:10 Tani ai po mësonte në sinagogën e tyre në ditët e shtuna.
13:11 Dhe ja, atje ishte një grua që kishte një frymë lëngate për tetëmbëdhjetë vjet. Dhe ajo ishte krejt e kërrusur; dhe ajo nuk ishte në gjendje për të parë lart në të gjitha.
13:12 Dhe kur Jezusi e pa, e thirri pranë vetes, dhe ai i tha asaj, "Gruaja, ju jeni të liruar nga lëngata jote. "
13:13 Dhe i vuri duart mbi të, dhe menjëherë u drejtua ajo, dhe ajo përlëvdonin Perëndinë.
13:14 Pastaj, si rezultat, Por kryetari i sinagogës u indinjuar sepse Jezusi kishte shëruar ditën e shtunë, dhe ai i tha turmës: "Janë gjashtë ditë në të cilën ju duhet të punoni. Prandaj, vijnë dhe të shërohet në ato, dhe jo në ditën e së shtunës ".
13:15 Pastaj Zoti i tha në përgjigje: "Hipokritë! A nuk e zgjidh secili nga ju, ditën e shtunë, lirimin kaun e vet, ose gomarin nga stalla, dhe të çojë atë në ujë?
13:16 Pra, atëherë, Nëse kjo nuk është bijë e Abrahamit, që Satani e mbajti lidhur prej lo prej tetëmbëdhjetë vjetësh, të lirohet nga kjo përmbajtje në ditën e së shtunës?"
13:17 Dhe, ndërsa ai po thoshte këto gjëra, gjithë kundërshtarët e tij mbetën të turpëruar,. Dhe tërë populli u gëzua në çdo gjë që ishte duke u bërë lavdi prej tij.
13:18 Dhe kështu ai tha: "Për çfarë është mbretëria e Perëndisë të ngjashme, dhe për çfarë shifër ta krahasoj?
13:19 Ajo është si një kokërr sinapi, që një njeri e mori dhe e hodhi në kopshtin e vet. Dhe ajo u rrit, dhe u bë një pemë e madhe, dhe zogjtë e qiellit e zuri gjumi në degët e saj. "
13:20 Dhe përsëri, tha ai: "Për çfarë shifër ta krahasoj mbretërinë e Perëndisë?
13:21 Ajo i ngjan majasë, të cilën një grua e mori dhe e fshehu në tri masa majë mielli të grurit, deri sa të vinte në tërësi. "
13:22 Ai ishte duke udhëtuar nëpër qytete dhe fshatra, mësuar dhe duke e bërë rrugën e tij në Jeruzalem.
13:23 Dhe dikush i tha:, "Lord, a janë pak ata që do të shpëtohen?"Por ai u tha atyre::
13:24 "Përpiquni të hyni nëpër derë të ngushtë. për shumë, Unë po ju them, do të kërkojnë të hyjnë dhe të mos jetë në gjendje.
13:25 Pastaj, Kur babai i familjes do të ketë hyrë dhe mbyllën derën, ju do të fillojnë për të dalë jashtë dhe të trokas në derë, duke thënë se, "Zoti, hapur për ne. "Dhe në përgjigje, ai do të thotë për ju, "Unë nuk e di se ku ju jeni nga."
13:26 Atëherë do të filloni të thoni, "Po ne hëngrëm dhe pimë me ty, dhe ti mësove ndër rrugët tona ".
13:27 Dhe ai do të thotë për ju: "Unë nuk e di se ku ju jeni nga. Largohuni nga unë, Ju të gjithë ata që kryejnë paudhësi!'
13:28 Në atë vend, nuk do të jetë e qara dhe kërcëllim dhëmbësh, kur të shihni Abrahamin, dhe Isaku, dhe Jacob, dhe të gjithë profetët, në mbretërinë e Perëndisë, por ju vetë jeni të dëbuar jashtë.
13:29 Dhe ata do të mbërrijë nga Lindja, dhe Perëndimi, dhe Veriut, dhe Jugut; dhe ata do të ulen në tryezë në mbretërinë e Perëndisë.
13:30 Dhe ja, ndër të fundit do të jenë të parët ', dhe ata që janë të parët do të jenë të fundit. "
13:31 Në të njëjtën ditë, Dhe disa nga farisenjtë iu afrua, duke i thënë: "Largohu, dhe të shkojnë larg nga këtu. Sepse Herodi dëshiron të të vrasë ".
13:32 Dhe ai u tha atyre:: "Shkoni ei thoni asaj dhelpre: 'Ja, Unë i dëboj demonë dhe kryej shërime, sot dhe nesër. Dhe në ditën e tretë kam arritur në fund. "
13:33 Megjithatë, me të vërtetë, është e domosdoshme për mua që të ecin sot dhe nesër dhe ditën e ardhshme. Sepse nuk bie në një profet të vdesë jashtë Jeruzalemit.
13:34 Jerusalem, Jerusalem! Ju vrasin profetët, dhe t'ju mbysin ata që të janë dërguar!. I përditshëm, Doja të mblidhen së bashku fëmijët tuaj, në mënyrën e një zog me fole e vet nën krahë, por ju nuk deshët!
13:35 Ja, shtëpia juaj do të lihet e shkretë për ju. Por unë po ju them, që ti nuk do të më shihni, derisa kjo ndodh që ju thoni: "Lum ai që ka ardhur në emër të Zotit" ''.