Ch 17 Luke

Luke 17

17:1 Pastaj u tha dishepujve të vet: "Është e pamundur për skandalet që të mos ndodhë. Por mjerë ai për faj të të cilit vijnë!
17:2 Ajo do të jetë më mirë për atë nëse një gur mulliri vendosur në qafë dhe të hidhet në det, se sa t'i mashtrojnë një prej këtyre të vegjëlve.
17:3 Të jetë i vëmendshëm për veten. Në qoftë se vëllai yt ka mëkatuar kundër teje, korrigjuar atë. Dhe në qoftë se ai është penduar, fale.
17:4 Dhe në qoftë se ai ka kryer mëkate kundër teje shtatë herë në ditë, dhe shtatë herë në ditë është kthyer përsëri tek ju, duke thënë se, 'Me vjen keq,'Pastaj fal atë ".
17:5 Dhe apostujt i thanë Zotit, "Na e shto besimin."
17:6 Por Zoti i tha:: "Nëse ju keni besim sa një kokërr sinapi, ju mund t'i thonit këtij mani, "Shkulu me gjithë rrënjë, dhe të transplantuar në det. "Dhe ai do t'ju bindej.
17:7 Tani cili nga ju, të paturit e një shërbëtor që i lëron tokën ose i kullot kopenë, thoshte atij, ndërsa ai po kthehej nga fusha, "Eja menjëherë në; ulen për të ngrënë,'
17:8 dhe nuk do të thonë atij: "Përgatitja drekën time; ngjeshuni veten dhe shërbejnë mua, ndërsa unë ha dhe pi; dhe pas këtyre gjërave, ju do të hani dhe pini?'
17:9 Ai do të jetë mirënjohës për atë shërbëtor, për të bërë atë që ai e urdhëroi atë për të bërë?
17:10 Unë nuk mendoj. Pra shumë, kur të keni bërë të gjitha ato që janë mësuar për ju, ju duhet të them: "Jemi shërbëtorë të padobishme. Ne kemi bërë atë që ne duhet të kemi bërë. "
17:11 Dhe ndodhi që, ndërsa ai ishte duke udhëtuar në Jeruzalem, ai kaloi nëpër Samari dhe Galile.
17:12 Dhe pasi ai ishte duke hyrë në një qytet të caktuar, dhjetë lebrozë takova, dhe ata qëndruan në një distancë.
17:13 Atëherë ato e ngritën zërin e tyre, duke thënë se, "Jezusi, Mësues, ki mëshirë për ne. "
17:14 Dhe kur i pa, tha ai, "Shko, paraqituni te priftërinjtë. "Dhe ndodhi që, ndërsa ata po shkonin, u pastruan.
17:15 Dhe një prej tyre, kur pa se u shërua, u kthye, duke madhëruar Perëndinë me zë të lartë.
17:16 Dhe ai ra me fytyrë përpara këmbëve të tij, duke i dhënë në sajë. Dhe kjo ishte Samaritan.
17:17 Dhe në përgjigje, Jezusi tha: "A nuk u shëruan që dhjetë? Dhe kështu Ku janë nëntë?
17:18 U gjet askush që do të kthehet për të dhënë lavdi Perëndisë, përveç këtij të huaji?"
17:19 Atëherë ai i tha:: "Të ngrihesh, dil. Për besimin tuaj të shpëtoi ".
17:20 Pastaj ai është marrë në pyetje nga farisenjtë: "Kur mbretëria e Perëndisë të arrijë?"Dhe në përgjigje, ai u tha atyre: "Mbretëria e Perëndisë arrin pashënuar.
17:21 Dhe kështu, ata nuk do të thonë, 'Ja, ajo është këtu,'Ose' Ja, ajo është atje. "Sepse ja, mbretëria e Perëndisë është përbrenda jush. "
17:22 Pastaj u tha dishepujve të vet: "Do të vijë koha kur ju do të dëshironi të shihni një nga ditët e Birit të njeriut, dhe ju nuk do të shohin atë.
17:23 Dhe ata do të ju them se, 'Ja, ai është këtu,'Dhe' Ja, ai është atje. "A nuk e zgjedh për të shkuar jashtë, dhe nuk i ndjekin ata.
17:24 Sepse, ashtu si vetëtima që del nga nën qiejt dhe shkëlqen për çdo gjë që është nën qiell, kështu do të jetë edhe Biri i njeriut në ditën e tij.
17:25 Por më parë i duhet të vuajë shumë dhe të hidhet poshtë nga ky brez.
17:26 Dhe ashtu siç ndodhi në kohën e Noes, kështu do të ndodhë edhe në ditët e Birit të njeriut.
17:27 Ata hanin dhe pinin; ata ishin duke marrë gra dhe duke u dhënë në martesë, madje deri ditën kur Noeu hyri në arkë. Dhe erdhi përmbytja dhe i zhduku të gjithë.
17:28 Ajo do të jetë e ngjashme me atë që ndodhi në kohën e Lotit. Ata hanin dhe pinin; ata ishin blerjen dhe shitjen e; ata ishin të mbillnin dhe ndërtonin.
17:29 Pastaj, në ditën kur Loti u nda nga Sodoma, ra shi zjarri e squfuri nga qielli, dhe ajo i zhduku të gjithë.
17:30 Në bazë të këtyre gjërave, Kështu do të jetë edhe atë ditë kur Biri i njeriut do të zbulohet.
17:31 Në atë orë, kushdo që do të jetë në tavanë, me pasurinë e tij në shtëpi, le të mos zbresë për të marrë ato. Dhe kushdo që do të jenë në arë, në mënyrë të ngjashme, le të mos kthehet prapa.
17:32 Kujtoni gruan e Lotit.
17:33 Kushdo që ka kërkuar për të shpëtuar jetën e tij, do të humbasë; dhe kushdo që e ka humbur atë, do ta sjellë atë përsëri në jetë.
17:34 Unë po ju them, në atë natë, nuk do të jetë dy në një shtrat. Njëra do të merret deri, dhe tjetri do të lihet prapa.
17:35 Dy do të jetë në gur zmeril së bashku. Njëra do të merret deri, dhe tjetri do të lihet prapa. Dy do të jenë në ara. Njëra do të merret deri, dhe tjetri do të lihet prapa. "
17:36 Në përgjigje, Ata i thanë:, "Ku, Zot?"
17:37 Dhe ai u tha atyre:, "Ku të jetë trupi do të jetë, në atë vend edhe, shqiponjat do të mblidhen së bashku. "