Ch 18 Luke

Luke 18

18:1 Tani ai gjithashtu tha atyre një shëmbëlltyrë, se ne duhet të lutemi vazhdimisht dhe nuk pushon,
18:2 duke thënë se: "Nuk ishte një gjykatës të caktuar në një qytet të caktuar, që nuk kanë frikë nga Perëndia dhe nuk kishte respekt për njeri.
18:3 Por atje ishte një grua e ve në atë qytet, dhe ajo shkoi tek ai, duke thënë se, "Më Gjykomë nga kundërshtarit tim".
18:4 Dhe ai refuzoi ta bëjë këtë për një kohë të gjatë. Por më pas, ai tha me vete: "Edhe pse unë nuk kam frikë nga Perëndia, s'kam respekt për asnjeri,
18:5 duke qenë se kjo grua e ve po pestering mua, Unë do të të jap të drejtë e saj, se mos duke u kthyer, ajo mund të, në fund, më rraskapitë "''.
18:6 Atëherë Zoti i tha: "Dëgjoni ç'thotë gjykatësi i padrejtë.
18:7 Pra, atëherë, Vallë Perëndia nuk do të japë shfajësimi i të zgjedhurit e tij, që i këlthasin atij ditë e natë? Ose do ai të vazhdojë për të vënë ato?
18:8 Unë po ju them se ai shpejt do të sjellë drejtësinë për ta. Megjithatë, me të vërtetë, kur Biri i njeriut të kthyerve, a mendoni se ai do të gjejë besim mbi tokë?"
18:9 Tani persona në lidhje me disa të cilët e konsiderojnë veten të jetë vetëm, ndërkohë që përbuzin të tjerët, ai u tha këtë shëmbëlltyrë:
18:10 "Dy njerëz u ngjit në tempull, në mënyrë që të lutur. Njëri ishte farise, dhe tjetra ishte tagrambledhës.
18:11 Qëndrimi, Fariseu u lut me vete në këtë mënyrë: "O Perëndi, Unë të kremtoj se unë nuk jam si njerëzit e tjerë: grabitës, i padrejtë, kurorëshkelës, ashtu si ai tagrambledhës zgjedh të jetë.
18:12 Unë agjëroj dy herë në mes të shtunave. I paguaj të dhjetën nga të gjithçkaje që kam ".
18:13 Dhe tagrambledhës, duke qëndruar në një distancë, nuk ishte i gatshëm të guxonte t'i çonte sytë drejt qiellit. Por ai e goditi gjoksin e tij, duke thënë se: "O Perëndi, ki mëshirë për mua, një mëkatar. "
18:14 Unë po ju them, ky zbriti në shtëpinë e vet i shfajësuar, por jo të tjera. Sepse kushdo që e larton veten do të poshterohet; dhe kush e poshtëron veten do të lartohet. "
18:15 And they were bringing little children to him, në mënyrë që ai t'i prekte ata;. And when the disciples saw this, they rebuked them.
18:16 Por Jezusi, calling them together, tha: “Allow the children to come to me, and do not be an obstacle to them. For of such is the kingdom of God.
18:17 Amin, Unë po ju them, whoever will not accept the kingdom of God like a child, nuk do të hyjë në të. "
18:18 And a certain leader questioned him, duke thënë se: “Good teacher, what should I do to possess eternal life?"
18:19 Atëherë Jezusi i tha:: “Why do you call me good? No one is good except God alone.
18:20 You know the commandments: Nuk do të vrasësh. Nuk do të shkelësh besnikërinë bashkëshortore. Nuk do të vjedhësh. Nuk do të bësh dëshmi të rreme. Ndero atin tënd dhe nënën tënde ".
18:21 Dhe ai u tha, “I have kept all these things from my youth.”
18:22 And when Jesus heard this, ai tha:: “One thing is still lacking for you. Sell all the things that you have, dhe jepua të varfërve. And then you will have treasure in heaven. Dhe eja, me ndiq mua."
18:23 When he heard this, he became very sorrowful. For he was very rich.
18:24 Pastaj Jezusi, seeing him brought to sorrow, tha: “How difficult it is for those who have money to enter into the kingdom of God!
18:25 For it is easier for a camel to pass through the eye of a needle, than for a wealthy man to enter into the kingdom of God.”
18:26 And those who were listening to this said, “Then who is able to be saved?"
18:27 Ai u tha atyre:, “Things that are impossible with men are possible with God.”
18:28 And Peter said, "Ja, we have left everything, and we have followed you.”
18:29 Dhe ai u tha atyre:: "Amen, Unë po ju them, there is no one who has left behind home, or parents, ose vëllezërit, or a wife, ose fëmijët, for the sake of the kingdom of God,
18:30 who will not receive much more in this time, and in the age to come eternal life.”
18:31 Then Jesus took the twelve aside, dhe ai u tha atyre: "Ja, ne jemi duke u ngjitur në Jeruzalem, and everything shall be completed which was written by the prophets about the Son of man.
18:32 For he will be handed over to the Gentiles, and he will be mocked and scourged and spit upon.
18:33 And after they have scourged him, they will kill him. Dhe në ditën e tretë, he will rise again.”
18:34 But they understood none of these things. For this word was concealed from them, and they did not understand the things that were said.
18:35 Tani ndodhi që, ndërsa ai po i afrohej Jerikos, një i verbër ishte ulur përgjatë rrugës, lypur.
18:36 Dhe kur dëgjoi se po kalonte turma, pyeti çfarë ishte.
18:37 Dhe ata i thanë atij se Jezusi i Nazaretit po kalonte.
18:38 Atëherë ai bërtiti, duke thënë se, "Jezusi, Bir i Davidit, ki mëshirë për mua!"
18:39 Dhe ata që kalonin nga qortoi, kështu që ai do të jetë i heshtur. Megjithatë, me të vërtetë, ai bërtiste edhe më shumë, "Bir i Davidit, ki mëshirë për mua!"
18:40 Pastaj Jezusi, në këmbë ende, urdhëroi ta çonin tek ai. Dhe kur ai e kishte afruar, ai e pyeti atë,
18:41 duke thënë se, "Çfarë bëni ju doni, që të mund të bëjë për ju?"Kështu që ai tha, "Lord, që unë të mund të shohë ".
18:42 Dhe Jezusi i tha:: "Shiko perreth. Besimi yt të shpëtoi. "
18:43 Dhe menjëherë e pa. Dhe ai e ndoqi, Perëndia zmadhues. Dhe gjithë populli, Kur e panë këtë, i dha lavdi Perëndisë.