Ch 21 Luke

Luke 21

21:1 Pastaj duke vështruar rreth, ai e pa të pasurit vënë donacionet e tyre në ofertuesve,.
21:2 Pastaj ai gjithashtu pa një të ve të, një varfanjak, duke vënë në dy monedha të vogla prej bronzi.
21:3 Dhe ai u tha: "Me të vërtetë, Unë po ju them, se kjo e ve e varfër ka qitur më shumë se gjithë të tjerët.
21:4 Për të gjitha këto, nga teprica e tyre, kanë shtuar në dhurata për Perëndinë. Por ajo, nga ajo që ajo kishte nevojë, ka vënë në gjithçka që kishte për të jetuar. "
21:5 Dhe disa prej tyre thoshin, për tempullin, se ai ishte i stolisur me gurë të shkëlqyer dhe dhuratat, tha ai,
21:6 "Këto gjëra që ju shihni, ditët kur do të mbërrijë atje nuk do të lihet prapa gur mbi gur, e cila nuk është hedhur poshtë. "
21:7 Pastaj ata e pyetën, duke thënë se: "Mësues, kur do të ndodhin këto gjëra? Dhe cila do të jetë shenja se këto gjëra do të ndodhin?"
21:8 Dhe ai u tha: "Jini të kujdesshëm, që ti të mos Joshur. Sepse shumë do të vijnë në emrin tim, duke thënë se: "Sepse unë jam ai,'Dhe, 'Koha është afruar. "Dhe kështu, mos zgjedhin për të shkuar pas tyre.
21:9 Dhe kur ju do të keni dëgjuar për betejat e për trazira, mos u trembni. Këto duhet të ndodhin më parë. Por në fund nuk është aq shpejt. "
21:10 Atëherë ai u tha atyre:: "Njerëzit do të ngrihet kundër njerëzve, dhe mbretëria kundër mbretërisë.
21:11 Dhe nuk do të ketë tërmete të mëdha në vende të ndryshme, dhe murtaja, dhe zi buke, dhe tmerret nga qielli; dhe do të ketë shenja të mëdha.
21:12 Por, para të gjitha këtyre gjërave, ata do të vënë dorë mbi ju dhe do t'ju përndjekin, dorëzimin mbi ju në sinagoga dhe në paraburgim, zvarritje ju përpara mbretërve dhe guvernatorëve, për shkak të emrit tim.
21:13 Dhe kjo do të jetë një mundësi për ju për të dhënë dëshmi.
21:14 Prandaj, vendosur këtë në zemrat tuaja: që ju nuk duhet të marrë parasysh që më parë se si ju mund të përgjigjet.
21:15 Sepse unë do t'ju jap një gojë e një dituri, të cilën të gjithë kundërshtarët tuaj nuk do të jetë në gjendje për t'i rezistuar apo kundërshtojnë.
21:16 Dhe ju do të dorëzohen nga prindërit tuaj, dhe vëllezërit, dhe të afërm, dhe miqtë. Dhe ata do të sjellë në lidhje me vdekjen e disa prej jush.
21:17 Dhe ju do të jeni të urryer nga të gjithë për shkak të emrit tim.
21:18 Dhe akoma, jo edhe një fije floku e kokës suaj nuk do t'ju humbasë.
21:19 Me durimin tuaj, ju do t'i fitoni shpirtrat tuaj.
21:20 Pastaj, kur ju do të keni parë Jeruzalemin të rrethuar nga një ushtri, e di pastaj se shkretimi i saj është afër.
21:21 Atëherë ata që janë në Jude, të ikin në male, dhe ata që janë në mes të tij të tërhiqen, dhe ata që janë në fshat të mos hyjnë në të.
21:22 Sepse ato janë ditë të hakmarrjes, në mënyrë që të gjitha gjërat mund të përmbushen, të cilat janë shkruar.
21:23 Atëherë, mjerë ata që janë shtatzënë ose pleqsh në ato ditë. Sepse do të ketë mjerim të madh në vend dhe mëri mbi këtë popull të madh.
21:24 Dhe ata do të bien nga tehu i shpatës. Dhe ata do t'i çojnë robër ndër të gjitha kombet. Dhe Jeruzalemin do ta shkelin paganët, derisa të plotësohen kohët e kombeve janë plotësuar.
21:25 Dhe do të ketë shenja në diell dhe hëna dhe yjet. Dhe nuk do të jetë, në tokë, ankth midis kombeve, nga konfuzioni në gjëmës së detit dhe të valëve:
21:26 njerëzit do të mpaken nga frika dhe nga kapjen mbi gjërat që do ta mposhtë të gjithë botën. Sepse fuqitë e qiellit do të zhvendoset.
21:27 Dhe atëherë ata do të shohin Birin e njeriut duke ardhur mbi një re, me fuqi dhe lavdi të madhe.
21:28 Por kur këto të fillojnë të ndodhin, ngrini kokat tuaja dhe shikoni përreth jush, sepse çlirimi juaj është afër. "
21:29 Dhe ai u tha atyre një krahasim: "Marrë njoftimin e fikut dhe të gjitha pemët.
21:30 Kur aktualisht ata prodhojnë fryt nga vetja e tyre, ju e dini se vera është afër.
21:31 Pra, ju gjithashtu, kur ju do të keni parë këto gjëra ndodhin, ta dini se mbretëria e Perëndisë është afër.
21:32 Në të vërtetë po ju them, Kjo linjë nuk do të kalojnë, derisa të gjitha këto gjëra ndodhin.
21:33 Qielli dhe toka do të kalojnë. Por fjalët e mia nuk do të kalojnë.
21:34 Por të jenë të vëmendshëm për veten, se mos ndoshta zemrat tuaja të mos rëndohen nga nga vetë-kënaqje dhe dehje dhe nga preokupimet e kësaj jete. Dhe pastaj ajo ditë mund të trullos ju papritmas.
21:35 Për si një lak që do të trullos të gjithë ata që banojnë mbi faqen e mbarë tokës.
21:36 Dhe kështu, të jetë vigjilent, duke u lutur në çdo kohë, kështu që ju mund të mbahen të denjë të shpëtoni nga të gjitha këto gjëra, të cilat janë në të ardhmen, dhe të dilni para Birit të njeriut. "
21:37 Now in the daytime, he was teaching in the temple. por, me të vërtetë, departing in the evening, he lodged on the mount that is called Olivet.
21:38 And all the people arrived in the morning to listen to him in the temple.