Ch 5 Luke

Luke 5

5:1 Tani ndodhi që, kur turmat presion ndaj tij, në mënyrë që ata mund të dëgjojnë fjalën e Perëndisë, ai rrinte pranë liqenit të Genesaret.
5:2 Dhe ai pa dy barka të lidhura në breg të liqenit. Por peshkatarët kishte ngjitur poshtë, dhe ata po lanin rrjetat.
5:3 Dhe kështu, ngjitje në një nga ato barka, të cilat i përkisnin Simonit, e pyeti për të nxjerrë largohej pak nga vendi. Pastaj u ulën, ai mësonte turmat nga barka.
5:4 Pastaj, kur ai kishte pushuar së foluri, i tha Simonit, "Na udhëhiq në ujë të thellë, dhe lirimin rrjetat tuaja për të zënë peshk. "
5:5 Dhe në përgjigje, Simon tha:: "Mësues, duke punuar gjatë gjithë natës, ne kemi kapur asgjë. Por në fjalën tuaj, Unë do të nxjerrë neto. "
5:6 Dhe, si bënë kështu, zunë një sasi aq të tillë me bollëk e peshkut që rrjeta u pëngonte.
5:7 Dhe u bënë shenjë të bashkëpunëtorëve të tyre, që ishin në barkën tjetër,, në mënyrë që ata do të vinin e t'i ndihmonin. Dhe ata erdhën dhe i mbushën të dy barkat, në mënyrë që ata ishin zhytur gati.
5:8 Por, kur Simon Pjetri e kishte parë këtë, i ra ndër këmbë Jezusit poshtë, duke thënë se, "Largohuni nga unë, Zot, sepse jam njeri mëkatar. "
5:9 Për habie e kishte mbështjellë atë, dhe të gjithë ata që ishin me të, për shkak të sasisë së peshkut që kishin zënë.
5:10 Tani e njëjta ishte e vërtetë e Jakobit dhe Gjonit, të bijtë e Zebedeut, të cilët ishin bashkëpunëtorët e Simonit. Dhe Jezusi i tha Simonit: "Mos ki frike. Nga tani e tutje, ju do të zësh njerëz. "
5:11 Dhe, mbasi çuar anijet e tyre në tokë, duke lënë pas çdo gjë, ata e ndiqnin.
5:12 Dhe ndodhi që, ndërsa ai ishte në një qytet të caktuar, shoh, Ishte një njeri plot me lebër, i cili, duke parë Jezusin dhe bie në fytyrën e tij, copëtimin atë, duke thënë se: "Lord, në qoftë se ju jeni të gatshëm, ju jeni në gjendje të më pastrosh ''. "
5:13 Dhe shtrirë dorën e tij, ai e preku, duke thënë se: "Unë jam i gatshëm. Do të pastrohet. "Dhe në të njëjtën kohë, lebra tij.
5:14 Ai e udhëzoi që të mos i tregojnë askujt, "Por shkoni, paraqitu te prifti, dhe të bëjë ofertë për pastrimin tënd, ashtu si e ka urdhëruar Moisiu, si dëshmi për ta. "
5:15 Megjithatë, fjala e tij ka udhëtuar nëpër të gjithë më. Dhe turma të mëdha u mblodhën, në mënyrë që ata të mund të dëgjojnë dhe të shërohet prej tij nga sëmundjet e veta.
5:16 Por ai tërhiqej në shkretëtirë dhe u lut.
5:17 Dhe kjo ndodhi, në një ditë të caktuar, se ai përsëri u ul, mësim. Dhe ka pasur disa farisenj dhe mësues të ligjit, ulur pranë, që kishin ardhur nga të gjitha fshatrat e Galilesë, të Judesë dhe nga Jeruzalemi. Dhe fuqia e Zotit ishte i pranishëm, për të shëruar ata.
5:18 Dhe ja, disa njerëz mbanin në shtratin e një njeriu i cili ishte i paralizuar. Atëherë ata kërkuan një mënyrë për të sjellë atë në, dhe për të vendosur atë para tij.
5:19 Dhe jo duke gjetur një mënyrë me të cilën ata mund të sjellë atë në, për shkak të turmës, ata u ngjit në çati, dhe ata e lëshuan përmjet tjegullave me shtratin e tij, në mesin e tyre, përpara Jezusit.
5:20 Dhe ai, duke parë besimin e tij, tha ai, "Njeriu, mëkatet e tua të janë falur. "
5:21 Atëherë skribët dhe farisenjtë filluan të mendojnë, duke thënë se: "Kush është ky, i cili është blasfemi flasin? Kush mund të falë mëkatet, përveç Zotit të vetëm?"
5:22 Por kur Jezusi e kuptoi mendimet e tyre, duke iu përgjigjur, ai u tha atyre: "Çfarë jeni duke menduar në zemrat tuaja?
5:23 E cila është më e lehtë të thuhet: "Mëkatet e tua të janë falur!,'Ose për të thënë, "Çohu dhe ec?'
5:24 Por në mënyrë që ju ta dini se Biri i njeriut ka autoritet në tokë të falë mëkatet:,"Tha ai paralitikut, "Unë po ju them për: Të ngrihesh, merr vigun tënd, dhe shko në shtëpinë tënde. "
5:25 Dhe në të njëjtën kohë, rritje deri në sytë e tyre, ai mori vigun mbi të cilin ai ishte i shtrirë, dhe ai shkoi në shtëpinë e tij, Perëndia zmadhues.
5:26 Dhe habia kapi të gjithë, dhe ata ishin duke madhëruar Perëndinë. Dhe ata u mbushën me frikë, duke thënë se: "Sepse pamë mrekulli sot."
5:27 Pas këtyre gjërave,, ai doli, dhe pa një tagrambledhës, që quhej Levi, ulur në zyrën doganore. Atëherë ai i tha:, "Me ndiq mua."
5:28 Dhe duke lënë pas çdo gjë, rritje deri, ai e ndoqi.
5:29 Pastaj Levi i përgatiti një gosti të madhe për të në shtëpinë e tij. Dhe aty ishte një numër i madh tagrambledhësish e të tjerë, të cilët ishin ulur në tryezë me ta.
5:30 Por farisenjtë dhe skribët murmuritnin, duke thënë dishepujve të tij, "Përse hani dhe pini bashkë me tagrambledhës dhe mëkatarë?"
5:31 Dhe duke iu përgjigjur, Jezusi u tha atyre: "Kjo nuk është e atyre që janë të mirë që kanë nevojë për mjekun, por ata që kanë sëmundjet.
5:32 Unë nuk erdha për të thirrur të drejtët, por mëkatarët për pendim. "
5:33 Por ata i thanë:, "Përse dishepujt e Gjonit fast shpesh, dhe luten, dhe ata të farisenjve të veprojë në mënyrë të ngjashme, kurse të tutë hanë dhe pinë?"
5:34 Dhe ai u tha atyre:: "Si mund të shkaktojë bijtë e dhëndërit të shpejtë, ndërsa dhëndri është ende me ta?
5:35 Por do të vijnë ditët kur dhëndri do të merren larg prej tyre, dhe atëherë ata do të agjërojnë, në ato ditë ".
5:36 Pastaj ai bëri një krahasim për ta: "Sepse askush nuk qep një copë të një rrobë të re mbi një rrobe të vjetër. Ndryshe, ai si prish një të ri, dhe patch nga një të ri nuk do të bashkohen së bashku me një të vjetër.
5:37 Dhe askush nuk shtie verë të re në kacekë të vjetër;. Ndryshe, vera e re ruptures kacekët, dhe ajo do të shpërndahet, dhe kacekët do të jetë e humbur.
5:38 Në vend të kësaj, vera e re është vënë në kacekë të rinj, dhe të dyja ruhen.
5:39 Dhe askush nuk i cili është i pijshëm e vjetër, së shpejti dëshiron të ri. Për thotë ai, "E vjetra është më e mirë" ''.